ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #90 : Listopad 24, 2011, 08:40:14 » |
|
- pomysł z kalendarzami jest całkowicie do bani Pitolisz. Mam kalendarz z nano-reefa, wygląda świetnie i kosztował z kilkadziesiąt pln-ów. Wiele osób go kupiło. Nie przesadzajmy, że wszyscy tacy biedni. Zresztą nikt nie mówił, że to ma być gadżet dla wszystkich. Komuna się skończyła, chcesz mieć coś ładnego co byś chciał mieć, to płać za to. Co do moderatorów, to przecież dawno zostało wszystko w tym temacie powiedziane, więc po co do tego wracać? "lepiej założyć ciekawy wątek na temat akwarystyki niż nabijać puste posty"? Więc tego Ci życzę! Mogę nawet zaproponować, że jak uda Ci cię takowy ciekawy wątek założyć, to sam kupię Ci kalendarz, jeżeli uda się zebrać te 12 fotek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafalkudlaty
|
 |
« Odpowiedz #91 : Listopad 24, 2011, 10:23:46 » |
|
żeby sprecyzować swoje zdanie w omawianej kwestii (bo chyba nie zostałem dobrze zrozumiany orzez mrs i stąd ostrzejsza wymiana zdań między nami  ): - pomysł z kalendarzami uważam za dobry - kasowo Was nie wspomogę, bo cienko u mnie z funduszami - jeżeli w kalendarzu znalazłoby się zdjęcie mojego baniaka - to raczej na pewno go kupię, bo uważam to za duże wyróżnienie dla mnie i mojego zbiornika i fajnie mieć cuś takiego... - jeżeli nie - to się nie deklaruję, bo nigdy kalendarzy nie kupowałem, nie są mi potrzebne, a jak wspomniałem wyżej cierpię na brak funduszy odnośnie ogólnego wydźwięku dyskusji, to powiem, że osobiście nie widzę żadnego pędu do władzy grupy kolesi... emperor jest doświadczonym akwarystą, dużo zrobił dla forum (zarówno pod względem merytorycznym, jak i finansowym), wystąpił z kilkoma ciekawymi pomysłami (jak np. zlot) i szanuję gościa  a mrs?? mrs to mrs  pewnie jest skorpionem lub baranem - do takich ludzi trzeba się przyzwyczaić  wiem bo sam jestem skorpionem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #92 : Listopad 24, 2011, 10:48:44 » |
|
- rzadko tu zaglądam i w zasadzie tylko czytam, ale w tym temacie muszę się wypowiedzieć, jeśli tacy kolesie jak MRS, EMPEROR mają być Moderatorami to chyba to forum całkiem zejdzie na psy
MUSISZ nauczyć sie czytać ze zrozumieniem. Człowiek może pisać 100 razy, że nie chce być moderatorem, a i tak przypełznie ktoś, kto doszuka się podtekstu i stwierdzi, że jest inaczej 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 10:57:41 wysłane przez mrs »
|
|
|
|
|
|
margin
|
 |
« Odpowiedz #93 : Listopad 24, 2011, 16:22:01 » |
|
A ja lubię tych "kolesi" i uważam, ze pomysł z kalendarzem jest dobry  Na pewno kupię taki kalendarz, nawet za 50 zł. i nawet wtedy jak nie będzie w nim mojego kiepskiego baniaka. Każdy ma jakieś swoje zdanie, więc się też wypowiadam... i co ? Przyjmiecie mnie do "grupy kolesi" ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafalkudlaty
|
 |
« Odpowiedz #94 : Listopad 24, 2011, 18:02:04 » |
|
chcesz być z nami w bandzie?? hahahaha 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #95 : Listopad 24, 2011, 19:10:26 » |
|
Na forum o goldenach tez mieliśmy kalendarze i co do zdjęć to były wstawiane tych, którzy wcześniej się zgłosili. Żeby było więcej ludzi to wstawiane były po dwa zdjęcia w każdym miesiącu i każdy mógł wybrać sobie miesiąc ... kto pierwszy ten lepszy. Zamawiane byly na allegro. Jedna osoba dostala wszystkie zdjecia i kasę i wyslala do producenta wraz z adresami klientow. Potem według adresow kalendarze byly wysylane. Wiem, ze z psami jest inaczej bo wszystkie są ładne co nie znaczy, ze z akwariami jest tak samo. Moze być problem z wyborem zdjęć. Chyba zostanie tylko głosowanie . Niemniej pomysł z kalendarzami jest fajny.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
mrs
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #96 : Listopad 24, 2011, 21:03:15 » |
|
Asmi, pamiętasz może ile wynosił koszt jednego kalendarza?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #97 : Listopad 25, 2011, 07:25:43 » |
|
Cos okolo 50 PLN.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
mrs
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #98 : Listopad 26, 2011, 13:31:32 » |
|
No i co ludzie? Wstępne zainteresowanie kalendarzem jest, wiemy mniej więcej na czym stoimy i co? I cisza. Proponowałbym by osoby które wyraziły wstępne zainteresowanie, potwierdziły to. Wiedząc ile kalendarzy potrzebujemy, będzie można zorganizować jakieś głosowanie z którego wyłonimy 12 fotek. Po wszystkim wyznaczona wcześniej osoba skontaktuje się z jakąś firmą - choćby na allegro - celem wycenienia kosztu produkcji jednego kalendarza. Ta sama osoba zbierze pieniądze od wszystkich zainteresowanych i złoży zamówienie. Myślę, że byłoby to najlepsze rozwiązanie. A piszę to wszystko poniewaz chcę zostać moderatorem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sebtul
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #99 : Listopad 26, 2011, 13:58:23 » |
|
Powinniśmy zacząć od wybrania fotek. Gdy będą fotki, a następnie cena to łatwiej będzie ludziom się zdeklarować czy i ile kalendarzy chce zmówić. Nie mam pomysłu w jaki sposób wybrać foty. Może niech każdy kto chce aby jego baniak był w kalendarzu, wyśle swoją fotę. Załóżmy 4 dni na zgłoszenie, 4 dni na wybranie, cztery dni na deklarację i zamawiamy. Ponieważ jestem nowy to jakoś mam opory przed zabraniem się za to. Nie chcę się narzucać. Z drugiej strony nie zauważam aby ktoś "starszy" przejął inicjatywę. Jak już napisałem jeżeli dostanę "zielono światło" to załatwię sprawę do końca. Trochę późno aby się wyrobić przed Nowym Rokiem, ale damy radę. W przyszłym roku należy zacząć od wybrania fotek już w październiku. Jedyną rzeczą jakiej się nie podejmę to wybór baniaków do kalendarza.
|
|
|
|
|
|
gg - 4479432
|
|
|
|
margin
|
 |
« Odpowiedz #100 : Listopad 26, 2011, 14:44:35 » |
|
Żeby nie piętrzyć trudności, potwierdzam zainteresowanie kalendarzem. Jak tylko będzie podany numer konta przeleję pieniądze, a jako pierwszy baniak proponuję akwarium rafałakudłatego, tym samym zobowiązując go do zakupu kalendarza 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #101 : Listopad 26, 2011, 14:59:19 » |
|
Powinniśmy zacząć od wybrania fotek.
Więc może niech osoby zainteresowane wstawiają swoje zdjęcia w tym wątku. Baniak Rafała nadaje się, tak jak i Twoje Margin, Vento - widziałbym tam też baniak Thorn'a - to z Malawi. Uważam jednak, że autor zdjęcia powinien sam się zgłosić w tym wątku. Jeżeli będzie więcej niż 12 zdjęć, zagłosujemy - jeśli nie, sprawa będzie jasna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafalkudlaty
|
 |
« Odpowiedz #102 : Listopad 26, 2011, 15:14:02 » |
|
hahaha nu tu mnie Margin zajechała niecnie  a ja mam 6zł w portfelu... powiedziałem więc się nie wycofam, pożyczę mamonę albo jeszcze lepiej zażyczę sobie na mikołaja albo pod choinkę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sebtul
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #103 : Listopad 26, 2011, 16:15:54 » |
|
Aby łatwiej było szukać założę nowy wątek, tam będą tylko zgłoszenia, po mam nadzieję udanej akcji będzie można go w całości usunąć. ed. Temat już jest, zachęcam do składania ofert/propozycji  .
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2011, 16:23:31 wysłane przez sebtul »
|
|
gg - 4479432
|
|
|
|
dobraf
|
 |
« Odpowiedz #104 : Listopad 27, 2011, 08:58:24 » |
|
dobrze, że został założony osobny wątek na kalendarz być może nikt już nie będzie robił prowincjonalnych zarzutów...
btw, kalendarz nie wiem czy zamówię ale wrzuciłem swój baniak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|