Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl
|
 |
« Odpowiedz #60 : Listopad 23, 2011, 09:09:07 » |
|
pewnie po tym co napiszę dopiero zacznie się dyskusja z dużą dawką OT  A co Wy tak na siłę chcecie reklamę Przemkowi robić?
ducze: IMHO to jest typowy przykład wchodzenia na siłę w d...ę - jak zestawisz do tego temat wątku wszystko stanie się jasne  , czytając od początku ten wątek mam niezły ubaw, wyścig - kto wymyśli większą głupotę trwa hehe tymczasem od Moderatora tak naprawdę wymagane są spokój, rozsądek i cierpliwość w mrówczej pracy (bardzo dobry przykład Grajewiak), a nie produkcja postów.. - poza tym wielu się zgodzi że nie ma potrzeby zmieniać czy dodawać modów ten wątek powinien nazywać się co zrobić na rzecz forum lub jak rozwijać nasze forum a z takim tematem i treścią zakrawa na farsę typu - "wyścig szczurów do władzy"
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2011, 09:27:01 wysłane przez Mirmil »
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #61 : Listopad 23, 2011, 09:16:35 » |
|
No prosze, przyszła dziewczynka, nie wiedziała do czego się przyczepić, to przyczepiła się do tematu wątku. Dziewczyna nie wtrąca się w rozmowy dorosłych... Myślałem, że to ma być ładny kalendarz z 12 baniakami z forum, który z chęcią powieszę sobie na ścianie. Po mojemu wszelkie pomysły reklamowych dupereli w stylu kalendarzyków wizytówkowych, karteczek czy długopisów, to powinna być sprawa tylko i wyłącznie Przemka. Ja tam się na żadne takie duperele nie piszę.
Ducze, na początku - gdy przeczytałem pomysł Sebtula - mialem dokładnie takie samo wyobrazenie. Kalendarz dla użytkowników forum, ewentualnie kogoś znajomego. Bieganie po sklepach, szklarzach itp. mija sie z celem. Użytkownicy dla użytkowników - tak jak to było w przypadku konkursów.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2011, 09:23:16 wysłane przez mrs »
|
|
|
|
|
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl
|
 |
« Odpowiedz #62 : Listopad 23, 2011, 09:21:16 » |
|
No prosze, przyszła dziewczynka, nie wiedziała do czego się przyczepić, to przyczepiła się do tematu wątku. Dziewczyna nie wtrąca się w rozmowy dorosłych...
pierwszy oburzony uczestnik wyścigu już zaczął OT - żałosne, czekamy na innych ..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sebtul
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #63 : Listopad 23, 2011, 09:46:02 » |
|
Bo kalendarz na ścianę to był pierwszy pomysł, który miał być dla nas forumowiczów. Gadżety też miały być tylko dla forumowiczów. Ponieważ nikt nie zrobi niewielkiej ilości za niewielką cenę zacząłem kombinować i rzeczywiście się zagalopowałem. Jeżeli wyjdzie koszt kalendarza ściennego w granicach 40 zł - 50 zł (cena kalendarza, przesyłki i kilka złotych na nagrodę w wewnętrznym konkursie) to kupi go tylko osoba, której baniaczek będzie na zdjęciu, a tym bardziej nie kupi go uczeń u którego w domu się nie przelewa.
|
|
|
|
|
|
gg - 4479432
|
|
|
Irishman
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #64 : Listopad 23, 2011, 09:59:59 » |
|
Ja bym takiego kalendarzyka nie kupil, bo mojego baniaka w nim nie bedzie. Tak jak przedmowca pisal - sporo forumowiczow to uczniowie, ktorzy te 30-50zl woleliby wlozyc w baniak niz w kilka zdjec, ktore moga zobaczyc na forum. Ludzie szukaja najtanszych chinskich zamiennikow do swoich baniaczkow, a tu pomysl, zeby kalendarz za kilkadziesiat zeta kupic. - tak se ne da. Zreszta - jak mozna zauwazyc admin niezbyt sie interesuje tymi pomyslami wszystkimi, wiec zastanawiam sie, dlaczego tu jest taki ruch w tym watku. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafalkudlaty
|
 |
« Odpowiedz #65 : Listopad 23, 2011, 10:12:30 » |
|
Mirmil ma dużo racji, chociaż napisała to w dość ostrych słowach... to tak jak reklama ulubionej knajpy, robiona przez bywalców, kiedy właściciel ma to w... "robią, niech robią - przecież nie zaszkodzi". tak jak wspomniałem wcześniej, kupiłbym taki kalendarz, gdyby mój baniak się tam znalazł w "dobrym towarzystwie" i mógłbym w jakiś sposób się zareklamować. na tej kanwie można zrobić konkurs (na wspomnianych zasadach) ale to Przemek powinien wyłożyć kasę. czyn społeczny raczej nie powinien wchodzić w grę... moim skromnym zdaniem należy przedstawić pomysł Administratorowi i przede wszystkim dowiedzieć się czy jest taką inicjatywą zainteresowany i co myśli z tym zrobić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sebtul
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #66 : Listopad 23, 2011, 12:42:48 » |
|
Dostałem pierwszą ofertę kalendarza ściennego, jest ona w pdf, jak mogę to umieścić na forum?
|
|
|
|
|
|
gg - 4479432
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #67 : Listopad 23, 2011, 12:45:46 » |
|
Zrobić jpg i normalnie wrzucić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #68 : Listopad 23, 2011, 12:51:28 » |
|
Mirmil ma dużo racji, chociaż napisała to w dość ostrych słowach...
A w czym ma racje? W popisie spostrzegawczości podczas której przytomnie przytoczył podstawowe cechy moderatora podczas gdy to, że nowy moderator NIE JEST POTRZEBNY zostało powiedziane w jednym kilku pierwszych postów w tym wątku? A może przyznajesz mu racje w tym, że za jednym zamachem obraził kilku użytkowników forum którzy chcą rozruszać właśnie TO FORUM na którym on usilnie wystawia na sprzedaż swoje badziewia? Przyszła dziewczynka, zrobiła to co potrafi najlepiej – sprowokowała – i nagle okazało się, że pomysł sebtula jest „be”. Jeśli nie chcecie pomóc, jeśli nie macie pomysłów, po co zabieracie głos? Najzabawniejsze w tym wszystkim są zwroty w stylu: - pomoge finansowo jeśli.... - kupiłbym jeśli... Uzależnianie wszystko do wszystkiego. Albo chce pomóc i pomagam, albo nie i tyle. Zgadzam się, że pomysł z reklamowaniem forum w sklepach zoologicznych czy w innych miejscach, jest bez sensu. Zawsze można porozmawiać z Przemkiem, zorganizować konkurs z którego wyłoni się kilka najciekawszych zdjęć. Zdjęcia trafią do kalendarza którego dystrybucją zajmie sie sam administrator - jeśli będzie chciał. I jeszcze jedno. Ja chętnie widziałbym u siebie taki kalendarz i moge za niego zapłacić - i jest mi wszystko jedno czy mój baniak tam będzie, czy nie. Bo pomysł sam w sobie jest fajny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafalkudlaty
|
 |
« Odpowiedz #69 : Listopad 23, 2011, 13:06:52 » |
|
Ja chętnie widziałbym u siebie taki kalendarz i moge za niego zapłacić - i jest mi wszystko jedno czy mój baniak tam będzie, czy nie. Bo pomysł sam w sobie jest fajny. a ja nie, i to jest moje zdanie do którego też mam prawo. nie chcę pomóc bezinteresownie, bo mi nikt w kwestiach finansowych czy promocji firmy - bezinteresownie nie pomaga. wszyscy się rzucają a jeszcze nikt nie spytał Przemka o zdanie. odnośnie pomysłów - to podrzuciłem pomysł z powiązaniem tego z konkursem.
mrs nie mąć wody i nie wprowadzaj nerwowości, bo zdarza Ci się to zbyt często... każdy ma prawo się wypowiedzieć, nawet jak nie zgadza się z tą, czy inną koncepcją.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #70 : Listopad 23, 2011, 13:22:21 » |
|
a ja nie, i to jest moje zdanie do którego też mam prawo. nie chcę pomóc bezinteresownie, bo mi nikt w kwestiach finansowych czy promocji firmy - bezinteresownie nie pomaga.
Zatem kwestionujesz pomysł u jego podstaw. Super sprawa - serio. Zrobie fotke, wezme udział w głosowaniu, będe się na ten temat wypowiadał, ale zapłace jeśli moje zdjecie tam będzie. A jeśli go nie będzie, to radźcie sobie frajerzy, bo ja nie dorzucę nawet złotówki. Chyle czoła przed Twoją retoryka, Rafał. Jak dla mnie powinniśmy zakończyć temat, bo widzę, że nic z tego nie wyjdzie. Sztuka dla sztuki. Gadanie dla gadania. mrs nie mąć wody i nie wprowadzaj nerwowości, bo zdarza Ci się to zbyt często... każdy ma prawo się wypowiedzieć, nawet jak nie zgadza się z tą, czy inną koncepcją.
Skoro każdy może się wypowiedzieć, to i ja moge. Chyba, że ja nie jestem każdy? Z resztą, z możliwości wypowiedzi w tym wątku nie będę już korzystał. Nie chcę mi denerwować widząc podejście niektórych z Was.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl
|
 |
« Odpowiedz #71 : Listopad 23, 2011, 13:31:12 » |
|
... obraził kilku użytkowników forum...
małe sprostowanie: nie użytkowników tylko grupę kolesi, którzy mają ambicjonalny pęd do władzy, chcieliby przejąć władzę na forum jako Moderatorzy, i zniechęcić rzeszę nowych użytkowników... jak widać niektórzy są zbyt nerwowi na Modów 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafalkudlaty
|
 |
« Odpowiedz #72 : Listopad 23, 2011, 14:07:10 » |
|
Zrobie fotke, wezme udział w głosowaniu, będe się na ten temat wypowiadał, ale zapłace jeśli moje zdjecie tam będzie. A jeśli go nie będzie, to radźcie sobie frajerzy, bo ja nie dorzucę nawet złotówki. Chyle czoła przed Twoją retoryka, Rafał. a przepraszam czego się spodziewałeś?? jak chcesz podam Ci nr konta prześlesz np. 200zł, jak jesteś taki altruista... stary w jakim świecie Ty żyjesz??
małe sprostowanie: nie użytkowników tylko grupę kolesi, którzy mają ambicjonalny pęd do władzy, chcieliby przejąć władzę na forum jako Moderatorzy, i zniechęcić rzeszę nowych użytkowników... jak widać niektórzy są zbyt nerwowi na Modów Smiley Mirmil nie dorzucaj do ognia... zresztą rzeczywiście takie posądzenie jest wku...ce... o jakiej "władzy" Ty mówisz?? to forum jest jak gołota po pierwszym knockdown'ie w walce z lewisem...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #73 : Listopad 23, 2011, 15:29:02 » |
|
a przepraszam czego się spodziewałeś?? jak chcesz podam Ci nr konta prześlesz np. 200zł, jak jesteś taki altruista... stary w jakim świecie Ty żyjesz??
Spodziewałem się czegoś na wzór zbierania pieniędzy na finansowanie konkursów akwarystycznych. Zbiera się grupa ludzi którzy społecznie wspierają jakąś inicjatywę. Warunkowanie wsparcia finansowego od będe - nie będe do niczego nie prowadzi. Jeśli masz pieniądze i chęci - wspierasz. Jeśli nie masz kasy - nie wspierasz. To jest cholernie proste, ale Wy na siłe to komplikujecie. Czy ktoś zagania Ciebie lub kogokolwiek innego do wykładania własnej kasy? To jest tylko i wyłącznie Twoja decyzja czy przeznaczysz kase - w tym przypadku na kalendarze. Z resztą, nikt nie powiedział, że trzeba tego drukować kilka tysięcy. Wydrukować w liczbie 20 sztuk też się da - pewnie, że drożej, ale da się. Rodia zdeklarował zrobienie projektu więc sporo kasy na ten właśnie cel odpada. Wystarczy drukować, ale nie - Wy wolicie dzielić włos na czworo. Podobnie było z ostatnim konkursem akwarystycznym. Przychodziły wiadomosci w stylu "przeleje xxx zl pod warunkiem, że będziemy rywalizować w temacie n xxx" - zupelnie ignorując fakt, że start w konkursie jest bezpłatny. Jaki to miało sens? Do dziś nie wiem. Logika niektórych ludzi jest zatrważająca. Reasumując: 1. zbiórka kasy.2 2. wybór zdjęć. 3. druk. Inaczej tego nie widze, ale róbcie co chcecie. I tak już złamałem swoje postanowienie - miałem już nie zabierać głosu w tym wątku.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2011, 15:33:34 wysłane przez mrs »
|
|
|
|
|
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl
|
 |
« Odpowiedz #74 : Listopad 23, 2011, 15:48:32 » |
|
...miałem już nie zabierać głosu w tym wątku.
thank goodness  ja to widzę tak żeby zrobić jakikolwiek konkurs z nagrodami, o które by ludzie chcieli walczyć, trzeba mieć sponsora lub samemu ufundować nagrody, a nie żebrać po forach od ludzi i robić wiele zamieszania wokół siebie jako "organizatora", słowem popatrzcie jak pomagam forum rozkręcam pisze 2000 postów na godzinę - i co z tego? kupa energii psu w d...ę, bo kasy brakło.., a wątek niniejszy przypomina wołanie: "gdzie są nowi Moderatorzy tak wiele się dzieje" (chociaż nie dzieje się nic) zobaczcie kto się angażuje i zróbcie go Modem ... żałosny zbieg okoliczności hehehe IMHO: fundamentalna podstawa o której już nie raz było pisane - nie odstraszać ludzi swoją przemądrzałością, a szczególnie nowych userów, bo nawet konkurs z nagrodami za 10000zł nie napędzi tylu ludzi i nie pomoże forum w rozkręceniu co 2-3 forumowiczów z cennymi poradami dla nowicjuszy jeśli uważacie że na tym forum niewiele się dzieje zobaczcie na statystyki tego i porównajcie do innych, jest bardzo podobnie, a wszystko zależy od tematów jakie aktualnie są na tapecie, im więcej nowych pomysłów prezentacji tym więcej ludzi czyta i bierze czynny udział
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2011, 16:00:13 wysłane przez Mirmil »
|
|
|
|
|
|