Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Co jest z nowymi moderatorami??? KALENDARZ 2012r
Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14
  Drukuj  
Autor Wątek: Co jest z nowymi moderatorami??? KALENDARZ 2012r  (Przeczytany 54669 razy)
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #135 : Grudzień 02, 2011, 08:51:06 »

No w sumie racja. Dotyczyło to tylko Asagotha i w sumie dalej dotyczy bo jednej pionowej fotki raczej się nie da zagospodarować. A mieszać użytkowników wśród jednego miesiąca raczej bym unikał.

rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #136 : Grudzień 02, 2011, 08:56:08 »

No w sumie racja. Dotyczyło to tylko Asagotha i w sumie dalej dotyczy bo jednej pionowej fotki raczej się nie da zagospodarować. A mieszać użytkowników wśród jednego miesiąca raczej bym unikał.

Mieszać nie ma co. Na jednej stronie umieszczałbym ten sam motyw. Np. 2,3,4 lub 6 zdjęć od Gosi z krewetkami, w przypadku zdjęć ryb 2-3 ujęcia tego samego gatunku ryb. Autorzy zdjęć pewnie nie wiedzieli jaka będzie forma wiec pierwsza myśl była, że wybrane będzie ewentualnie jedno zdjęcie. Myślę, że Ci którzy zgłosili 1 zdjęcie na prośbę zamieszczą więcej. 
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #137 : Grudzień 02, 2011, 09:05:03 »

Nie no, za dużo fotek to przegięcie, ja bym zdecydowanie wolał mniej a większe, najlepiej jednak pojedyncze. Powiększona kreweta wygląda lepiej niż 3 w mniejszym rozmiarze Wink (vide fotki matka siedzi z tyłu).

rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #138 : Grudzień 02, 2011, 09:28:44 »

Nie no, za dużo fotek to przegięcie, ja bym zdecydowanie wolał mniej a większe, najlepiej jednak pojedyncze. Powiększona kreweta wygląda lepiej niż 3 w mniejszym rozmiarze Wink (vide fotki matka siedzi z tyłu).
Gosia z tego co wiem zapewni dobre zdjęcia (jakościowo). Jednak z doświadczenia wiem, że sporo fotek na ktorych są prezentowane pojedyńcze ryby to są wycinki z dużo większego kadru. Takie fotki ciężko wydrukować w formacie A4 żeby wciąż cieszyły oko. Format widzę wybrany jest A3, czyli na fotkę mamy poziome A4 - to jest naprawdę spora powierzchnia i byle fotką w małym rozmiarze nie zadrukujemy tego obszaru w sposób estetyczny. W takich sytuacjach lepiej sprawdzi się 2-3 mniejsze fotki tego samego motywu. Ale fotki to już wybierajcie jak chcecie, ja je tylko dostosuje do druku i jeśli padnie decyzja do sygnatury autorów naniosę - przynajmniej tak rozmawiałem z sebtulem.

Pozdrawiam, R.
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #139 : Grudzień 02, 2011, 09:56:02 »

Zostaje jeszcze problem wyboru fotek. Moja propozycja wybrania jakiejś osoby, która zdecyduje które fotki są najlepsze nie przeszedł, wszyscy pisali o głosowaniach itp. Więc teraz proponuję, żeby ktoś ogarnął to głosowanie, bo zaraz rok się skończy. Ja akurat w to nie mam nijakiego zamiaru się angażować, bo uważam to za bzdurę.

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #140 : Grudzień 02, 2011, 10:25:56 »

w razie potrzeby można moje fotki poprzestawiać, przycinać, przekręcać itp Smiley

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #141 : Grudzień 02, 2011, 11:00:10 »

Rodia, dlaczego nie wrzuciłeś swoich fotek do kalendarza? nie bądź taki, podziel się jednym zdjęciem z narodem Wink

Jeszcze solniczka Raffiego by się przydała dla kontrastu ze słodkimi.

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #142 : Grudzień 02, 2011, 15:15:23 »

Ja widziałbym jeszcze zbiornik Kinga, ale nie jest chyba zainteresowany niestety.

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
rafalkudlaty
Bywalec

« Odpowiedz #143 : Grudzień 04, 2011, 09:51:05 »

no i co działamy?? bo trochę temat stanął w miejscu...

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #144 : Grudzień 04, 2011, 21:09:33 »

Głosowanie chcieliście, no to róbcie.

sebtul
Stały użytkownik

« Odpowiedz #145 : Grudzień 05, 2011, 21:33:47 »

Mam dużo roboty i przyznaję, że nie zaglądałem tu regularnie przez prawie tydzień. Myślę, że nie ma co robić głosowania gdyż zgłosiło się tylko 10 osób. Rodia wyraził zgodę, na obrobienie fotek. Proponuję aby każdy kto się zgłosił przesłał mu po jednym swoim zdjęciu. Będziemy wtedy mieli 10 zdjęć forumowych. Pozostałe trzy zdjęcia dołożymy swoich baniaków (każdy pewnie coś ma, lecz czasem wstydzi się wstawić patrząc na konkurencję, np. ja). Rodia będzie miał mniej do obrabiania, a i każdy będzie miał więcej fotek swojego baniaka.
Wielka prośba do asagoth aby swoje zdjęcie wstawił bez przycinania, aby było ono w poziomie.
Jak się uda to zależałoby mi na tym aby zdążyć zamówić kalendarz jeszcze na tej aukcji:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1966715057&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62
Co Wy na to? Rodia zdążysz?

gg - 4479432
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #146 : Grudzień 06, 2011, 00:33:27 »

ja zdjęcia wrzuciłem takie jakie mam-mogę wszystkie wysłać do Rodii na maila-jeśli będzie taka potrzeba. Już Jemu mogę pozostawić wybór tego, które ewentualnie zostanie w kalendarzu.

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #147 : Grudzień 06, 2011, 10:07:47 »

Jest już chyba 12. Może niech każdy wyśle jedno swoje do Rodii i tyle. Jak każdy zacznie dokładać swoje zgodnie z ostatnią sugestią Setbula to idea traci jakikolwiek sens. Bo takim sposobem każdy może sobie zrobić swój kalendarz z fotek swoich, znajomych, z netu.

Wstydzić się konkurencji nie ma co, nie na każdej fotce muszą być jakieś wymuskane baniaki, skoro to ma być nasz forumowy gadżet a nie żadne komercyjne przedsięwzięcie. Jakiś tam poziom powinny trzymać, ale bez przesady.

sebtul
Stały użytkownik

« Odpowiedz #148 : Grudzień 06, 2011, 10:41:55 »

Jest już chyba 12. Może niech każdy wyśle jedno swoje do Rodii i tyle. Jak każdy zacznie dokładać swoje zgodnie z ostatnią sugestią Setbula to idea traci jakikolwiek sens.
Jest 11 osób, a sugestia była dlatego, iż było 10 propozycji i żeby było sprawiedliwie po jednym zdjęciu zgłaszającego. Naprawdę ciężko jest się na jakieś zdecydować gdy jedna osoba wstawiła kilka fotek i na wszystkie można patrzeć i patrzeć Smiley
Zgłaszający foto, uprośćcie zadanie i wybierzcie jedno zdjęcie, które Rodia będzie mógł obrobić.

Jakiś tam poziom powinny trzymać, ale bez przesady.
Ja dopiero raczkuję. Szkło jakie mam, miało już trzech właścicieli i ma około 5 lat. Porysowane niemiłosiernie, z odpryskami, z zaciekami, których nie potrafię się pozbyć. Ale wychodzę na prostą, trochę się to opóźnia lecz wszystko powinno być dopracowane do ostatniego szczegółu. To tu się dowiedziałem, że nie należy się spieszyć i stosuje się do tego. Smiley
Nowy baniak zamówiony, do odbioru 20 grudnia, ze 140l zrobiło się 250l Smiley, dziś zamawiam kubełek, butla CO2 5kg już idzie Smiley. Pozostanie zakupić do niej osprzęt, ale to już nie wcześniej jak w lutym lub marcu i wtedy szafeczka i pokrywa. Na wiosnę pożyczę dobry sprzęt foto i na pewne pochwalę się swoim dziełem. Nawet jak efekt będzie niezadowalający.  Good !

gg - 4479432
rafalkudlaty
Bywalec

« Odpowiedz #149 : Grudzień 06, 2011, 11:07:17 »

poproszę o maila Rodii na priva, (jak ktoś ma) bo pisałem do niego ale nie wiadomo kiedy zajrzy, a smigać trzeba Smiley

Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14
  Drukuj  

Skocz do: