~~@N@~~
Zainteresowany

|
 |
« : Kwiecień 23, 2009, 09:45:29 » |
|
Po przeczytaniu forum, zdobyciu wiedzy i zadawaniu głupich pytań pozwoliłam sobie wreszcie pokazać mój baniak  A więc do rzeczy: Akwa 30l. wymiary: 40x25x30 Sprzęt:1. Filtr wewnętrzny: Aqua Szut super-mini 280 2. Grzałka 30 W. 3. Termometr 4. Lampka biurkowa 60 W. (stoi trochę dalej od akwa) - niestety nie mam pokrywy
Świetlówka (troche zbytnio jarzy bo mi limnophilię przysmaża, ale juz niedługo...) Dekoracje:6kg bazaltu średnica kilka mm. 1 korzeń 1 kamieńTło - czarny bristol Obsada:6x gupik 3x kirysek spiżowy (niedługo przeprowadzają się do 60l) 1x red cherry 2x amano (jak kupowałam małe to wszystkie miały być red cherry, ale jak urosły to wyszło szydło z worka) 1x neritinia xx świderek Rośliny:Nurzaniec Gałęzatka Mech ciernisty Cryptocoryna nie wiem jaka Limnophilia sesiliflora 2x jakieś cóś od kolegi. Wgłębka Zdjęcie ogólne: Zdjęcie Ampuli: Zdjęcie rośliny do identyfikacji: Zdjęcie ogólne (21-06-2009):  Zdjęcie ogólne (01-08-2009): 24.03.2011  Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2011, 20:15:26 wysłane przez ~~@N@~~ »
|
|
|
|
|
FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!
|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 23, 2009, 10:08:09 » |
|
Jak żeś skombinowała grzałkę 30w? Chyba chodzi ci o 25w no bo są 25,50,75,150, 200 itd
EDIT: <chyba że jest bez termostatu>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~@N@~~
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 23, 2009, 10:20:56 » |
|
heh grzałka jest bez termostatu  przecież mam do tego termometr żeby rymb nie ugotować. Już daje foty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Albixxx
Zainteresowany

Może kiedyś...
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 23, 2009, 11:09:48 » |
|
nie podoba mi się. Ale nie wiem co najlepiej by zmienić. Może dodać większy korzeń i zagęścić akwa? pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~@N@~~
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 23, 2009, 11:23:19 » |
|
myslalam o dokupieniu roslin ale jak na razie to nie ma sensu bo po co skoro za chwile zostaną zjedzone. Trzeba pierwsze zrobic cos z tym. No i nie wiem jakie tlo, a przez te żółte ściany wygląda jakby woda była brudna.
Czekam na dalsze propozycje i porady
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ivan23
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 23, 2009, 12:36:39 » |
|
Nie jest tak źle  1. Tło daj najlepiej jednolite, czarne np, w akwarystyku przytną Ci na wymiar  2. Co do roślinek, ja bym dał 2-3 anubiasy, mają twarde liście i na pewno nie zostaną zjedzone, tylko pamiętaj że nie sadzi sie ich w podłożu, to znaczy można ale tak, aby kłącze nie zostało przysypane, bo będzie gnić. A na ten korzonek to aż się prosi, by jakiś mech dać, pelię albo wgłębkę, może też coś z pływających roślinek, wgłębkę, pistię, limnobium ? Jakaś kuleczka gałęzatki na dno też by fajnie urozmaiciła krajobraz 3. Żwirek, no cóż, wprawdzie o gustach się nie dyskutuje, ale myślę, że jednolity, najlepiej czarny byłby lepszy niż taka pstrokacizna
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2009, 12:39:01 wysłane przez ivan23 »
|
|
 122, 63, 15, 36, 24, 24, 22 microrasbora galaxy, erythromicron, neocaridina heteropoda var. yellow, caridina babaulti cf. green, stripes, dario dario, boraras brigittae, cambarellus orange
|
|
|
|
Kamil921023
|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 23, 2009, 15:40:03 » |
|
No nie jest tak źle  Pomysł z anubiasem jest dobry. A widziałeś może gupiki jak te rośliny podjadały?Może to od wody albo coś? Na tło może byc zwykły brystol czarny albo ciemnoniebieski. Ale ten korzeń troche dziwny. I na przód też by coś się przydało-jakaś pelia,mech, sagittaria albo cóś 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 23, 2009, 15:46:20 » |
|
akwarium okropne,wygląda jak by było brudne 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Macieksoko
Turysta
Stały użytkownik

www.turysci-ropczyce.go.pl
|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 23, 2009, 16:17:57 » |
|
Akwarium wyszło na zdjęciach jakby miało mętną wodę, jednak jest to wina lampy błyskowej! Mi się podoba, jednak wydaje mi się, że brakuje tła i coś możesz dać na pierwszy plan np Lilaeopsis brasiliens albo Sagittaria subulata  Powodzenia! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 23, 2009, 16:21:00 » |
|
Akwarium wyszło na zdjęciach jakby miało mętną wodę, jednak jest to wina lampy błyskowej! Mi się podoba, jednak wydaje mi się, że brakuje tła i coś możesz dać na pierwszy plan np Lilaeopsis brasiliens albo Sagittaria subulata  Powodzenia!  co ci się w tym czymś podoba? nawet oświetlenia nie ma 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Macieksoko
Turysta
Stały użytkownik

www.turysci-ropczyce.go.pl
|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 23, 2009, 16:26:11 » |
|
Oświetlenia nie ma, ale autor wie, że musi to nadrobić. Nie jest tak tragicznie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~@N@~~
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 23, 2009, 19:44:12 » |
|
dzięki za wyrozumiałość i sugestie  Jutro wielka wyprawa do sklepu. mam nadzieje ze cos będzie. Żwirek nie wiem czy wymienie bo po męczeniu się z płukaniem tego (kto czytał ten wie  ) nie mam siły na zmiany. Tło kupię czarne. Niestety ale widziałam jak rybi podskubują roślinki. Daję im pokarm roślinny ale nie pomaga. A co do tej wąkroty to ona robi się podgryźnięta czarnieje liść odpada (najczęściej jest zielony z brzegu a dziura w środku) Przypatrzcie się jej zwłaszcza na dole. EDIT: byłam dzisiaj w sklepie i nie było kompletnie nic... z roślin to kupiłam tylko kulkę gałęzatki i 4 krewetki amano ale nie wiem czy nie za dużo. No i kupiłam tło tylko powiedzcie czym je przykleić.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2009, 12:39:35 wysłane przez ~~@N@~~ »
|
|
|
|
|
|
Kamil921023