|
ala
|
 |
« Odpowiedz #30 : Styczeń 14, 2008, 19:34:29 » |
|
tak sobie myślę że te moje krewetki to może jakaś krzyżówka? (bo do niczego nie podobne są), co sądzicie o takiej możliwości?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pieerx
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #31 : Styczeń 14, 2008, 20:49:12 » |
|
nie masz zdjęć tych krewetek ? zdecydowanie ułatwi to rozpoznanie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?
|
 |
« Odpowiedz #32 : Styczeń 14, 2008, 20:57:18 » |
|
jesli masz problem z kolorem krewetek to kup mrozonki cyklop- swietnie wplywa na kolor krewetek- ja moje red cherry widze z odleglosci 4 metrow choc wzrok mam do życi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
diablo33
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #33 : Styczeń 14, 2008, 21:56:48 » |
|
jesli masz problem z kolorem krewetek to kup mrozonki cyklop- swietnie wplywa na kolor krewetek- ja moje red cherry widze z odleglosci 4 metrow choc wzrok mam do życi  A czy u mnie cyklop pomoże, mam parę nie ubarwionych kreweci i są w akwarium z gupikami . I nie wiem czy jak rozmrożę i wrzucę do akwarium, czy krewecie zdążą zjeść bo gupiki bardzo szybko wcinają cyklop ?? A chętnie chciałbym żeby złapały swój kolorek  Z góry dzięki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #34 : Styczeń 14, 2008, 22:19:19 » |
|
nie masz zdjęć tych krewetek ? zdecydowanie ułatwi to rozpoznanie
no nie mam ...nie wiem czy na zdjęciach z mojego aparatu będzie cokolwiek widać  ale zrobie . tylko jest jeszcze jeden problem -oturz jestem beztalenciem komputerowym i na pewno nie uda mi się ich zamieścić i bendę skazana na łaskę mojego męża a nie wiem kiedy on znajdzie czas na to.....  .......wię sprawa jest dość skomplikowana ale postaram się o fotki jak najszybciej się da.  jesli masz problem z kolorem krewetek to kup mrozonki cyklop- swietnie wplywa na kolor krewetek- ja moje red cherry widze z odleglosci 4 metrow choc wzrok mam do życi  spróbuję i tego. choć wczoraj im kupiłam stripsy dla krewetek (-są 2 krewetki więc to pudełko chyba im starczy do końca świata  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sircula
|
 |
« Odpowiedz #35 : Styczeń 15, 2008, 09:24:00 » |
|
Jesli są to dorosłe krewetki to rozpoznanie może być bardzo łatwe.. Red cherry zawsze ma pomarańczowo żółte siodełko oraz jajeczka, a babaulti jajeczka i siodełko ma szare, czy szaro bure:)
Babaulti , oczywiście są w stanie zmieniać kolory i siedząca kreweta pod korzeniem może być brązowa, a w ekstremaalnych przypadkach nawet czarna(szkoda , że nie zawsze- super to wyglada) a ta sama krewetka pomykająca sobie w toni czy siedząca gdzieś na roślinach może mieć zdecydowanie inne ubarwienie...U moich babaulti zauważyłem , że czasami bywają pomarańczowawe czy nawet czerwonawe...odróżnia je wtedy np...pas na grzbiecie... fire redy nie powinny mieć takiego pasa , chyba , że są efektem jakiś eksperymentów. pozdr
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2008, 13:14:24 wysłane przez sircula »
|
|
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #36 : Styczeń 15, 2008, 12:11:51 » |
|
hmm... ato ci... Jesli są to dorosłe krewetki to rozpoznanie może być bardzo łatwe.. Red cherry zawsze ma pomarańczowo żółte siodełko oraz jajeczka, a babaulti jajeczka i siodełko ma szare, czy szaro bure:)
Babaulti , oczywiście są w stanie zmieniać kolory i siedząca kreweta pod korzeniem może być brązowa, a w ekstremaalnych przypadkach nawet czarna(szkoda , że nie zawsze super to wyglada) a ta sama krewetka pomykająca sobie w toni czy siedząca gdzieś na roślinach może mieć zdecydowanie inne ubarwienie...U moich babaulti zauważyłem , że czasami bywają pomarańczowawe czy nawet czerwonawe...odróżnia je wtedy np...pas na grzbiecie... fire redy nie powinny mieć takiego pasa , chyba , że są efektem jakiś eksperymentów. pozdr
ja żadnego siodełka nie widzę ,jedna -większa jest w tej chwili całkiem czerwona a druga nadal jasno brązowa[ przypominam że w sklepie wszystkie są elegancko czerwone] obie maja odznaczający się pas na grzbiecie który biegnie wzdłuż ciała ,ta wieksza-czerwona ma tez cieniutki pasek w poprzek jest on koloru jasnoszarego czy tam kremowego i dzieli ciało tak ak by na pół -a może to to siodełko jest?  ???a może to nie są wcale krrewetki ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sircula
|
 |
« Odpowiedz #37 : Styczeń 15, 2008, 13:15:59 » |
|
Ten poprzeczy w połowie to moze nie być pas, a pęknieńcie pancerza:)...czyli czas na wylinkę:D pozdr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
diablo33
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #38 : Styczeń 15, 2008, 13:43:27 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2008, 13:50:03 wysłane przez diablo33 »
|
|
|
|
|
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?
|
 |
« Odpowiedz #39 : Styczeń 15, 2008, 14:27:09 » |
|
na zjeciach 1,2 i 3 do dla mnie red cherry. zdjec 4 i 5 nie jestem pewien ale to raczej babaulti 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
diablo33
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #40 : Styczeń 15, 2008, 15:12:21 » |
|
na zjeciach 1,2 i 3 do dla mnie red cherry. zdjec 4 i 5 nie jestem pewien ale to raczej babaulti  A powiedz co robić by redki zrobiły się czerwone ?? I czy te dwa gatunki mogą być razem ??
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2008, 15:19:13 wysłane przez diablo33 »
|
|
|
|
|
pieerx
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #41 : Styczeń 15, 2008, 15:25:40 » |
|
na zjeciach 1,2 i 3 do dla mnie red cherry. zdjec 4 i 5 nie jestem pewien ale to raczej babaulti  A powiedz co robić by redki zrobiły się czerwone ?? I czy te dwa gatunki mogą być razem ?? Jeśli krewetki są słabe gatunkowo to nie zrobisz nic, żadne pokarmy i cudeńka nie pomogą. Tak, babaulti i redy mogą być z powodzeniem trzymane razem, te gatunki nie krzyżują się.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
diablo33
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #42 : Styczeń 15, 2008, 15:32:15 » |
|
Witam Wyłowiłem coś takiego dzisiaj z akwarium czy to wylinka ?? Czy padnięta krewecia ??  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #43 : Styczeń 15, 2008, 15:36:58 » |
|
Wylinka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
diablo33
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #44 : Styczeń 15, 2008, 15:40:06 » |
|
Wylinka
Ale fajnie krewecie od wczoraj i już wylinka  Tylko żeby się jeszcze ubarwiły i będzie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|