Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4] 5 6
  Drukuj  
Autor Wątek: kolor krewetek  (Przeczytany 21518 razy)
pieerx
Nowy
*

« Odpowiedz #45 : Styczeń 15, 2008, 15:51:39 »

Nie musisz odławiać starego pancerza, krewetki zjedzą go sobie ze smakiem Smiley
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #46 : Styczeń 15, 2008, 16:07:56 »

to normalne, krewetki do wylinki prowokują np inne parametry, w 90% po przeprowadzce lnieją Wink

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #47 : Styczeń 15, 2008, 16:35:18 »

Witam . Chcę pokażać fotki moich nie ubarwionych krewetek  Cry Zdjęcia są może trochę nie wyraźne .

[Powiedzcie co zrobić by się ubarwiły ??
Na moje oko wszystkie te krewetki to babaulti...siodełko na fotce nr 3 jest koloru szarawego więc na pewno nie jest to red cherry. Wybarwią się jak będą miały sporo roślin i krojówek...przynajmniej powinny.ale jesli krewety głownie przebywają w toni czy w srodkowej czesci akwa gdzie mocno operuje swiatlo to beda slabiej wybarwione.
pozdro
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2008, 16:38:35 wysłane przez sircula » Zapisane

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
diablo33
Nowy
*

« Odpowiedz #48 : Styczeń 15, 2008, 16:57:15 »

Witam . Chcę pokażać fotki moich nie ubarwionych krewetek  Cry Zdjęcia są może trochę nie wyraźne .

[Powiedzcie co zrobić by się ubarwiły ??
Na moje oko wszystkie te krewetki to babaulti...siodełko na fotce nr 3 jest koloru szarawego więc na pewno nie jest to red cherry. Wybarwią się jak będą miały sporo roślin i krojówek...przynajmniej powinny.ale jesli krewety głownie przebywają w toni czy w srodkowej czesci akwa gdzie mocno operuje swiatlo to beda slabiej wybarwione.
pozdro

Moje właśnie siedzą w rogu na roślinkach . Muszę i tak dokupić więcej mchów i obsadzić korzonki. Na jednym już obrasta X-mass zobaczymy co z tego będzie .
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #49 : Styczeń 15, 2008, 18:23:40 »

moje dwie ''niedorobione''krewetki wyglądają bez zmian. Ale za to mam niespodziankę Cheesy Cheesy Good ! właśnie zobaczyłam małą krewecie jest przezroczysta ma ko. milimetra i niezle śmiga Cheesy Good ! tylko z kąd się wzięła?nie widziałam żeby któryś ''niedoróbek'' nosił ikre a dobrze się im przyglądam! nie widzę też więcej maluchów.

adus12345
Stały użytkownik

mlody akwarysta :):):)

« Odpowiedz #50 : Styczeń 15, 2008, 19:38:36 »

witam
a kupowałas ostatnio mech jakis?Huh.Ja ostatnio kupowałem duza ilosc taiwany patrze w srodku a tam 3 wisienki Smiley a sprzedawaca nie patrzy SmileySmileySmileySmileyTongue:P:P.
Papatki  papa
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #51 : Styczeń 15, 2008, 19:49:57 »

kupowałam ale to było 29.12.2007. czyli już ponad 2tygodnie tumu, i w sklepie w akwarium z mchem były tylko amano a one podobnoą się wsłodkiej wodzie nie rozmnażają  Huh

adus12345
Stały użytkownik

mlody akwarysta :):):)

« Odpowiedz #52 : Styczeń 17, 2008, 10:08:58 »

witam
A moze tam juz były małe?Huh? Roznie to bywa.
pozdrawiam
Idd
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #53 : Styczeń 20, 2008, 23:11:39 »

były tylko amano a one podobnoą się wsłodkiej wodzie nie rozmnażają  Huh

nie, nie rozmnażają się.

60l. , 25l. ; D
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #54 : Styczeń 21, 2008, 15:14:19 »

Rozmnażają się tylko larwy (młode) nie przeżyją w słodkiej wodzie Wink

Idd
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #55 : Styczeń 21, 2008, 22:30:56 »

kurcze, rzeczywiście, pomylilo mi sie Tongue

60l. , 25l. ; D
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #56 : Luty 16, 2008, 17:32:28 »

Te moje niedorobione krewetki to jednak raczej byly redki (teraz już tak wyglądają) w tej chwili mam ich ok. 15 dużych i nie wiem ile malych (wszystkie duże są czerwone a male to różnie..) -rozmnożyly się Cheesy .Ale teraz mam inny problem : co ze skutkami ubocznymi chowu wsobnego  Huh Przypominam że cala populacja pochodzi od jednej pary -też prawdopodobnie spokrewnionej. Jak to jest u krewetek z krzyżowaniem blisko spokrewnionych osobników ?, czym to grozi i jak można temu zaradzić?

matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #57 : Luty 16, 2008, 18:13:57 »

Chów wsobny grozi tym, że następne pokolenia będą coraz gorszej jakości - słabsze i brzydsze (gorzej wybarwione). Zapobiec można temu przez dodanie "świeżej krwi" czyli osobników innego pochodzenia - dokupienie nowych z innego źródła albo zamianę.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #58 : Luty 16, 2008, 19:04:54 »

zamienie się chętnie tylko móglby ktoś napisać jak te krewetki bezpiecznie zalpać?   bo   z 5szt kupionych przetrwały 2szt.  pozostałe miały według mnie uszkodzone przez sprzedawce nóżki bo nie chodziły tylko leżał albo skakały na boku lub plecach a na drugi dzień nie żyły!!! Cry

matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #59 : Luty 16, 2008, 19:29:31 »

Red cherry jeszcze nie łapałam, mam natomiast już za sobą łapanie amano. Włożyłam do szklanki jakiś krewetkowy przysmak i czekałam, az któraś wejdzie, potem szybciutko przykryłam szklankę siatką i wyciągnęłam z akwarium. W ogóle czytałam, że lepiej jest łapać krewetki kubeczkiem niż siatką, właśnie z powodu zagrożenia uszkodzeniem przy łapaniu w siatkę.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Strony: 1 2 3 [4] 5 6
  Drukuj  

Skocz do: