Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6
  Drukuj  
Autor Wątek: kolor krewetek  (Przeczytany 21513 razy)
Ariadne
Stały użytkownik

12079834 moje prywatne gg

« Odpowiedz #60 : Luty 16, 2008, 20:33:04 »

Wtrącę tylko, że wszystkie stworzenia akwariowe denne Grin, powinniśmy łapać kubeczkiem, ponieważ inaczej nie da się ich złapać bez robienia młyna w akwarium. Ja używam moczboxa Grin dobrze się spisuje
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #61 : Luty 17, 2008, 10:31:58 »

Nie no ..Nie przesadzajcie:D...Złapałem pewnie z kilkaset krewetek kancerkiem i nie miałem z tego powodu żadnych dziwnych akcji..Typu cokolwiek złamane. Trzeba to umiejętnie robić i odrazu wpuszczać do docelowego miejsca, zeby sie w siatce nie szamotala.
pozdr

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #62 : Luty 17, 2008, 10:37:46 »

Tiaa, a najlepiej siatką wyławia się amano i filtrujące  Cool spitalają w tępie błyskawicy, nim się zorientujesz już wspiała się na szczyt i chlup do wody  Cool bynajmniej u mnie, żadnej szamotaniny, tylko wspianie się  Roll Eyes
 papa

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
bartomaniak
Nowy
*

« Odpowiedz #63 : Luty 18, 2008, 19:36:55 »

to ze twoje krewetki nie sa czerwone jest to efekt ich samopoczycia sprawdz czy maja od powiednie PH i inne czynniki  one uzyskaja krwisto czerwony kolor wtedu jak beda mialy odpowiednie warunki

Koczam krewetki
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #64 : Luty 18, 2008, 19:41:01 »

to ze twoje krewetki nie sa czerwone jest to efekt ich samopoczycia sprawdz czy maja od powiednie PH i inne czynniki  one uzyskaja krwisto czerwony kolor wtedu jak beda mialy odpowiednie warunki

jak chcesz udzielić jakiejś rady to może najpierw przeczytaj ten wątek od początku... Undecided

Batman-ka
Nowy
*

www.krewetki.org

« Odpowiedz #65 : Marzec 03, 2008, 01:00:12 »

Zacznę od fotek diabla -niestety masz babaulti więc nie będą czerwone
Ala-nie przejmuj się ,krewetki nie stracą na jakości,po paru narodzinach wymień kilka krewetek,ale nie jest to konieczne jak przy rybkach,ja miałam rok krewetki z jednego żródła i nie straciły na jakości ,teraz mam ich troszkę więcej ;-),podawaj im pokarm z dużą ilością spiruliny -ciemnozielone tabletki tropicala a będą śliczne,moje są po 2 latach bordowe
http://www.krewetki.org/forum/viewtopic.php?t=230 pierwszy post od góry wszystkie fotki to moje pociechy
Łowienie-można kubkiem plastikowym,szczególnie amano i filtrujące,red cherry i babaulti siateczką,nic im nie będzie,tylko pozwol krewetce samej wyjść z siatki wkładając ją do wody
Jeżeli chodzi o wiadomości ogólne tu zapisałam swoje doświadczenia z krewetkami ;-)
http://krewetki.org/strona/faq/faq.html

Jeżeli chodzi o ubarwienie ,w sklepie używają świetlówek typu aquarelle o barwie fioletowej,czerwona krewetka w takim oświetleniu będzie soczyście czerwona ,a na przykład przy świetlówce standartowej leuci daylight i innych daylight będzie nieładnie wyglądać ,czerwień zmieni się w szarawy odcień czerwieni ,oczywiście krewetka straci barwę ze stresu bądz jak z baniaku są rybki
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #66 : Marzec 03, 2008, 09:03:22 »

oczywiście krewetka straci barwę ze stresu bądz jak z baniaku są rybki

No niekoniecznie Smiley

« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2008, 09:04:57 wysłane przez matka siedzi z tyłu » Zapisane

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Batman-ka
Nowy
*

www.krewetki.org

« Odpowiedz #67 : Marzec 04, 2008, 23:37:19 »

Oczywiście,niekoniecznie chyba,że czuje się zagrożona,moje krewetki pozwalają otoskom przyssysać się do pancerza a one w podzięce za damowy transport czyszczą im pancerzyk
Kicha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #68 : Marzec 05, 2008, 12:40:19 »

Batman-ko nie zgodzę się co do oświetlenia przyniosłem ze sklepu wyblakłe red cherry jeszcze w torbie z wodą zrzuciły wylinki teraz już drugi raz bo to maluszki były i są koloru krwisto czerwonego nie długo wrzucę fotki a jako oświetlenie mam zwykłe jarzeniówki...

W przygotowaniu 25 litrów... Ah szkoda tej 120...
Batman-ka
Nowy
*

www.krewetki.org

« Odpowiedz #69 : Marzec 07, 2008, 22:19:02 »

A jaką barwę mają zwykłe jarzeniówki?Daylight mają barwę zieloną,jarzeniówka zapewne zółtą,to spora różnica w kolorze,aquarelle ma fioletową,tu można zawsze gdybać jaki kolor widzimy,jakie mamy tło i jak odbija się światło,jaki jest żwirek (na czarnym podobno lepiej się wybarwiają ) to są moje krewetki i chyba nie mogą być bardziej czerwone ;-)

Kicha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #70 : Marzec 07, 2008, 23:14:34 »

zwykłe czyli "nie akwarystyczne" o świetle biało-żółtym podłoże to piasek rzeczny brak tła.... Ładne masz krewcie

W przygotowaniu 25 litrów... Ah szkoda tej 120...
Batman-ka
Nowy
*

www.krewetki.org

« Odpowiedz #71 : Marzec 10, 2008, 23:47:21 »

W biało-żółtym będą wyglądać ok,odradzam zielone typu daylight leuci,aquarelle jest fioletowa i uwydatnia czerwoną barwę ,przy leuci woda wydaje się też brudno żółta ;-) Krewecie dziękują za komplementy,tuczę je od 2 lat i takie fajne efekty zauważam  po podawaniu im pokarmów tropicala w tabletkach spirulina forte 36%,vegetabin,spirutabin,od kiedy je tym karmię to są takie ładne,następne pokolenia nie tracą na barwie
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2008, 23:51:00 wysłane przez Batman-ka » Zapisane
Idd
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #72 : Marzec 17, 2008, 22:01:12 »

krewecie śliczne! ooch. i maluszki widzę ; )

60l. , 25l. ; D
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #73 : Marzec 18, 2008, 21:12:40 »

krewecie śliczne! ooch. i maluszki widzę ; )
Przy RC ciężko nie widzieć Wink

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #74 : Marzec 19, 2008, 17:22:42 »

tak jakby te maluszki już takie maluszkowe nie są Wink ( mają już kilka tyg)
bo cherry po urodzeniu są przezroczyste Wink

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6
  Drukuj  

Skocz do: