Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 154
  Drukuj  
Autor Wątek: ciąża u gupika  (Przeczytany 889124 razy)
młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!

« Odpowiedz #285 : Grudzień 17, 2007, 19:03:43 »

samica w okresie ciązy ma czarny brzuch najwyzej do połowy
jak ma cały czarny i nie ma swojego koloru na brzuchu to moze to byc brak odpowiedniego pokarmu badz choroba jamy brzusznej

akwa:
8L parapeciak
63L krewetkarium w trakcie zakładania
200 L sprzedane
112 L na sprzedaż
parad0x
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #286 : Grudzień 18, 2007, 12:53:36 »

moja samiczka na dole ma brzuszek biały, w srodku pomiedzy grzebietem a brzuszkiem ma czarne i ma taka czarna nizsza czesc pomiedzy brzuszna pletwa a odbytową.
adus12345
Stały użytkownik

mlody akwarysta :):):)

« Odpowiedz #287 : Grudzień 19, 2007, 18:09:37 »

witam
Moja gupczka tez jest taka i to juz przez tydzen i nie chce robic co ja mam poradzic?Huh?Wode ma ciepla rybki tylko mieczyki i to mlode sztuk 15(3-4 cm)9 pare neonkow akwa 35 litrow bardzo zarosniete co ja mam poczac Wink Wink Huh
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #288 : Grudzień 19, 2007, 19:14:19 »

co masz robic? -czekac. ciaza gupika nie trwa tydzien tylko 4 do 6. Co w 35l robi 15 mieczykow Huh

Rashio
Nowy
*

« Odpowiedz #289 : Grudzień 19, 2007, 21:07:10 »

Akwa 35l jest w sam raz na porodówkę. Przenieś resztę ryb do jakiegoś 80l akwa. Przerzedź rośliny gdyż one zabierają z wody tlen a duża ich ilość spowoduje że ryby będą padać.

Akwa 112l.
Głupiki
Mieczyki
Neonki
Zbrojniki niebieskie
Kiryski
Molinezje
Opaczek
Gurami mozajkowe
Gurami marmurkowe
Brzanki wysmukłe
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #290 : Grudzień 19, 2007, 21:15:44 »

Przerzedź rośliny gdyż one zabierają z wody tlen a duża ich ilość spowoduje że ryby będą padać.
no podobnej glupoty to w zyciu nie slyszalam!! bez urazy ale z kad masz podobne informacje Huh rosliny wytwazaja tlen! pobieraja go tylko w nocy i to bardzo male ilosci. to bez roslin ryby moga padac!

Rashio
Nowy
*

« Odpowiedz #291 : Grudzień 20, 2007, 15:00:43 »

O proszę. Jaki niby uczony a niedouczony. Rośliny wytwarzają tlen ale nie te które żyją w wodzie. Rośliny wodne pobierają międzyinnymi tlen. Ryby mogą bez roślin padać gdyż rośliny odkwaszają wodę.
Tak więc nie podważaj mojego zdania gdyż nie doczytasz a się wypowiadasz.
Zauważcie, że przy obfitej roślinności w akwa, ryby chętniej pływają w górnej części akwa.

Akwa 112l.
Głupiki
Mieczyki
Neonki
Zbrojniki niebieskie
Kiryski
Molinezje
Opaczek
Gurami mozajkowe
Gurami marmurkowe
Brzanki wysmukłe
adus12345
Stały użytkownik

« Odpowiedz #292 : Grudzień 20, 2007, 15:17:18 »

co masz robic? -czekac. ciaza gupika nie trwa tydzien tylko 4 do 6. Co w 35l robi 15 mieczykow Huh

One podrosna i wypat z baru  Grin ida poprostu do wydania sobie zotawie z 5 sztuk i starcza
adus12345
Stały użytkownik

« Odpowiedz #293 : Grudzień 20, 2007, 15:21:14 »

.
Zauważcie, że przy obfitej roślinności w akwa, ryby chętniej pływają w górnej części akwa.
[/quote]

swieta racja a mam pistie i rybeczki moje lubia kolo niej przebywac
PS a moze sie zakochaly???Wink
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #294 : Grudzień 20, 2007, 17:02:31 »

O proszę. Jaki niby uczony a niedouczony. Rośliny wytwarzają tlen ale nie te które żyją w wodzie. Rośliny wodne pobierają międzyinnymi tlen. Ryby mogą bez roślin padać gdyż rośliny odkwaszają wodę.
wszystkie rosliny wytwarzaja tlen wodne nie sa wyjatkiem!jak wspomnialam pobieraja go tylko nieznaczne ilosci i tylko przy braku oswietlenia. plywaja moze blizej powierzchni gdyz tam maja wiecej miejsca do plywania -zadko ktore ryby lubia sie przedzierac w gaszczu.

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #295 : Grudzień 20, 2007, 17:53:16 »

To zalezy o jakim akwa mówimy... w akwa z dużą ilością oświetlenia i przy Co2 nie ma problemu, w dzień rośliny pobierają CO2 i dają O2, w nocy jest odwrotnie - pobierają tlen i dają CO2 - ale nie ma tragedii! W odpowiednio pielęgnowanym akwa taki problem nie występuje, chyba ze masz w akwarium bardzo mało światła to takie zjawisko może zachodzic. To masz problem, popatrz w galerii ile akwarii jest porosnietych roslinami, nawet moje - był nawet taki okres, kiedy rybom miejsca do pływania brakowało. No ale im to nie przeszkadzało, nawet się rozmnazały.

No i poza tym JAKĄ masz obsadę, i to wszystko w 112L miescisz?HuhHuh Jak masz taki problem z duchotą u ryb, to nie szukaj winy w roslinach, ale i u rybach (ilosc i przemiana materii), i zmierz chociaz poziom No2 to zobaczysz...

Ryby mogą bez roślin padać gdyż rośliny odkwaszają wodę.

coś kręcisz... skoro bez roslin, to skad te odkwaszanie wody?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 20, 2007, 17:55:00 wysłane przez Raffy » Zapisane

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Rashio
Nowy
*

« Odpowiedz #296 : Grudzień 20, 2007, 22:42:39 »

No i poza tym JAKĄ masz obsadę, i to wszystko w 112L miescisz? Jak masz taki problem z duchotą u ryb, to nie szukaj winy w roslinach, ale i u rybach (ilosc i przemiana materii), i zmierz chociaz poziom No2 to zobaczysz...

Nie będę się wypowiadał na ten temat.
Szkoda że nie mam miejsca na akwa 3000l. jak kolega.

Akwa 112l.
Głupiki
Mieczyki
Neonki
Zbrojniki niebieskie
Kiryski
Molinezje
Opaczek
Gurami mozajkowe
Gurami marmurkowe
Brzanki wysmukłe
Irecki
Nowy
*

« Odpowiedz #297 : Grudzień 23, 2007, 17:26:27 »

Chciałem wam przypomnieć ze ten temat jest o ciąży gupika.
adus12345
Stały użytkownik

« Odpowiedz #298 : Grudzień 23, 2007, 19:27:05 »

witam
ostatnio tutaj pisalem ze nie chce rodzic a  3 dni temu pach i 50 malenst jak ok 10 mlodych w ogolnym urodzila to ja ewkuowalem i w garnuszki mi rodzila a mlodych nawet nie jadla jakas dobra mamusia Cheesy
jarek1994
Zainteresowany
**

Pozdrawiam wszystkich!!

« Odpowiedz #299 : Grudzień 24, 2007, 12:01:53 »

Moj ojciec hodowal gupiki w 40l akwa mial ich az 70, ale wszystkie zginely poniewarz nie kupil innych samcow i rybki rodzily sie z wadami raz widzialem jak 2 gupiki byly ze soba polaczone  Shocked . On wyciagal samice wlozyl do sloika z woda i polozyl na kaloryfer po 30 min wyciagal samice a sloik polozyl obok akwa. Raz w sloiku bylo 80 malych glupikow. Ojciec skonczyl z hodowla a teraz ja w 85l akwa zaczalem je hodowac. Mialem labeo ktore mialo ok 15 cm w sklepie powiedzieli ze to jest nie mozliwe ale mi sie udalo. Wraz z jednym welonem oddalem je do akwa siostry. papa
Strony: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 154
  Drukuj  

Skocz do: