david1011
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #315 : Styczeń 07, 2008, 21:20:06 » |
|
Rashio ma rację.. nie ma sensu jeszcze przekładać jej do osobnego akwa.. poczekaj jeszcze bo jak dla mnie to ona za chuda jeszcze jest i nie wygląda na to żeby miała niedługo rodzić albo coś.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karena
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #316 : Styczeń 08, 2008, 19:36:30 » |
|
Mam kotną samiczkę ale nie jestem pewna Pomocy !!!!!!!!!!!! Czy ona jest kotna     ?? Jak mam to rozpoznać    ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kub1905
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #317 : Styczeń 08, 2008, 20:46:05 » |
|
Kiedy ma dobrze widoczna czarna plamke w okolicy odbytu i jest gruuuba:)
|
|
|
|
|
|
72l - dojrzewanie
|
|
|
david1011
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #318 : Styczeń 08, 2008, 21:23:30 » |
|
jak z odbytu będzie jej coś wystawać minimalnie tzn że będzie niedługo rodzić  POZDR
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karena
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #319 : Styczeń 11, 2008, 15:07:44 » |
|
Mam akwarium 112L 2 gupiki (pawie oczko) 1gurami (dwuplamisty) 2Molinezje (ostrouste)-czarne 2Zapomniałam i 1glonojada tempe: 29*C mam uzdatniacz do wody i okarzacz mam kotną Molinezję i Gupika pozdro !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak mam rozpoznać kotną molinezję bo trzymam ją w kotniku      ?? i gupiczke też .............
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2008, 15:09:50 wysłane przez karena »
|
|
|
|
|
Tigerek
Zainteresowany

Jedne z najsłodszych na świecie ...
|
 |
« Odpowiedz #320 : Styczeń 11, 2008, 15:44:52 » |
|
Gupik Samica jest bardzo gruba(widać wyraźną ciemną plmę w okolicy płetwy odbytowej) .I szuka spokojnego miejsca w akwa. Molinezja Jest bardzo gruba.Kilka dni przed narodzinami wychodzi jej z odbytu taka biała maź. Przynajmniej u mnie tak było. Pozdro. 
|
|
|
|
|
|
Tyle pytań a tak mało czasu ...
|
|
|
giga45
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #321 : Styczeń 12, 2008, 18:31:28 » |
|
Witam wszystkich. Kupilam dwie ciężarne gupiczki i od razu umieściłam je w kotniku.W tym samym dniu jedna z nich "powiła" 20 maluchów i od razu powędrowała do dużego akwa.Druga jest bardzo grubai ma wyraźnie góra 2-3 dni do porodu.Ale plywa w tym smym kontniku, gdzie dzieci tamtej i nic im nie robi. Małych jest nadal 20szt (mają juz tydzień) i mają sie dobrze. Jak ich nie zjadła to chyba swoich też nie ruszy? Jak myślicie?/Czy ją odłowić gdzie indziej?? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
david1011
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #322 : Styczeń 12, 2008, 18:58:25 » |
|
jeżeli nie rusza tamtych to swoich też nie powinna  u mnie jest tak samo.. nie chcę aby się już rodziły albo mogą sie rodzić tylko żeby były zjadane przez rodziców bo mam ich już za dużo a szkoda mi ich wywalić 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Myssia14
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #323 : Styczeń 13, 2008, 14:57:19 » |
|
Mam dwie samiczki i są grube już jakiś czas, ale dopiero się zorientowałam że to może być ciąża i zapytałam google  żeby wiedzieć ocb:D iii yy z tego co mi wiadomo jak uciekają od samców to jest jakis znak.. i dziś zaczęły od nich uciekać a oni je podskubywali w miejscach intymnych:D więc je oddzieliłam każdą do innego naczynia i teraz się zastanawiam czy jak samiczka urodzi to mogę ją spowrotem do akwa wsadzić a małe zostawić same ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tigerek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #325 : Styczeń 13, 2008, 16:23:31 » |
|
Myssia14 Zwykle matka gupika zjada swoje młode, ale nie zawsze.Jeżeli chcesz to możesz zaryzykować i zostawić matke z młodymi. Osobiście radze odłowić po porodzie.Wydaje mi się(podkreślam WYDAJE MI SIE) ,że jeszcze troche musisz poczekać do porodu. Ale to tylko moje zdanie  Pozdro Tigerek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
david1011
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #326 : Styczeń 13, 2008, 17:06:00 » |
|
mi też się wydaje że musisz jeszcze poczekać trochę... za wcześnie jeszcze na poród bo jest jeszcze za chuda 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Myssia14
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #327 : Styczeń 13, 2008, 19:05:03 » |
|
no dokladnie.. cos wiecej.. jak patrzylam na zdjecia innych osob gupikow u ktorych stwierdzono zbliżającą się ciaze to wydaje mi sie ze moja tez takową ma i gupiki za nimi plywaly i podskubywaly a one uciekaly? dlaczego tak?
i mam je w oddzielnych naczyniach. mogą tam zostac czy mam przeniesc je spowrotem pomimo że samce je ganiają?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2008, 20:44:36 wysłane przez Seboos »
|
|
|
|
|
Tigerek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #328 : Styczeń 13, 2008, 22:47:22 » |
|
Ja też tak miałam. Moje zdanie jest takie: Poczekaj jeszcze ....z tydzień dwa i potem przełóż do osobnego naczynia.Ale to tylko moje zdanie  pozdro Tigerek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
david1011
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #329 : Styczeń 13, 2008, 22:57:41 » |
|
ja na Twoim miejscu bym poczekał też właśnie ok tygodnia a potem przełożył ją do osobnego akwa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|