Ichtiolog Sylwia
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #90 : Lipiec 19, 2008, 08:17:36 » |
|
NO nie wcale chyba z sto razy  chyba nie wiesz kim ja jestem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #91 : Lipiec 19, 2008, 08:22:18 » |
|
chyba nie wiesz kim ja jestem
i ja tez mam watpliwosci co do tego...
|
|
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15  160l na ziemi!
|
|
|
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl
|
 |
« Odpowiedz #92 : Lipiec 19, 2008, 08:23:12 » |
|
To może pokażesz wszystkim tym niedouczonym np takim jak ja i wkleisz fotkę czarnej ikry skalara? I nie obchodzi mnie kim jesteś i niby z kad miałbym wiedzieć ja w podpisie wpiszę że jestem krewetką i co to niby będzie oznaczac? Pokaż tą czarną ikrę pani ichtiolog.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2008, 08:25:42 wysłane przez speedeecat »
|
|
|
|
|
lukasz2223
:)
Stały użytkownik

Life is too short...
|
 |
« Odpowiedz #93 : Lipiec 19, 2008, 08:31:44 » |
|
NO nie wcale chyba z sto razy  chyba nie wiesz kim ja jestem Po twoich błędach ortograficznych i interpunkcyjnych wnioskuje,ze jeszcze gimnazjum nie skonczyłas-wczoraj juz sie z nami zegnałas-mówiąc ze to forum jest do...... Wiec co tu jeszcze robisz? nikt tu nie potrzebuje rad takich jak twoje od pseudo Ichtiologa który nie potrafi sam Regułki Ichtiologii Rozpisac,ani okreslic ! prosze o USUNIECIE MOJEGO POSTA JAK I KOLEZANKI. pozdrawiam kolegów i kolezanki z forum dzieki ktorym moj zbiornik cieszy sie zyciem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ichtiolog Sylwia
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #94 : Lipiec 19, 2008, 09:09:47 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ichtiolog Sylwia
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #95 : Lipiec 19, 2008, 09:11:13 » |
|
Bardzo przepraszam ze nie dam zdjęcia bo po pierwsze nie mam aparatu a po drugie nie wiem jak sie dodaje zdjęcia  Przepraszam ze dałam posta jednego pod drugim bo musze już lecieć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #96 : Lipiec 19, 2008, 09:18:31 » |
|
Bardzo przepraszam ze nie dam zdjęcia bo po pierwsze nie mam aparatu a po drugie nie wiem jak sie dodaje zdjęcia  Przepraszam ze dałam posta jednego pod drugim bo musze już lecieć  Od dodawania kolejnych tresci jest opcja zmine w prawym gornym rogu Twojego kazdego posta!
|
|
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15  160l na ziemi!
|
|
|
speedeecat
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #97 : Lipiec 19, 2008, 09:20:13 » |
|
Proszem o sbanofanie atresu IP teko ćecka - naprawdę to jest Twój poziom pani ichtiolog od 7 boleści. CZY ADMINI ZAREAGUJĄ ?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2008, 09:24:02 wysłane przez speedeecat »
|
|
|
|
|
Rybcia:)
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #98 : Lipiec 19, 2008, 09:39:01 » |
|
Powinieneś wyciągnąć całą roślinę i przełożyć do innego zbiornika z tą samą wodą z akwarium w którym nastąpiło tarło. 
|
|
|
|
|
|
Moje akwarium-45l 6x Pawie oczko(4 samice, 2 samce) 1x Gurami dwuplamy(samiec odmiana niebieska) 1x Platka Mike Mouse(samica) 1x Kirysek spiżowy(samiec) 2x Węgorek ciernisty(para) 1x Zbrojnik niebieski 
|
|
|
Ichtiolog Sylwia
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #99 : Lipiec 19, 2008, 09:39:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #100 : Lipiec 19, 2008, 09:50:10 » |
|
NO nie wcale chyba z sto razy  chyba nie wiesz kim ja jestem Mam duże wątpliwości - sam kiedyś rozmnażałem skalary i ikra była przezroczysta - natomiast ta niezapłodniona lub martwa z innych powodów stawała się biała, a nie czarna. Poza tym na prawdę nie ma znaczenia kim jesteś z tytułu. Liczy się tylko wiedza i doświadczenie. No i prawdę mówiąc tak strasznymi błędami w pisowni przynosisz ujmę swojej uczelni. (o ile wiem przeważnie ichtiologia to raczej specjalność na innych kierunkach, ale mogę się mylić. Może podaj dokładnie jaka uczelnia, kierunek, specjalizacja ?) speedeecat - wyluzuj, tak ostry ton jest niepotrzebny A co do ikry złożonej bez obecności samca - oczywiście nie ma szans na młode Choć bardzo bym się zdziwił, gdyby samica sama złożyła ikrę.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2008, 09:55:19 wysłane przez Przemek »
|
|
Pozdrawiam Admin ----------------------------- 500l - akwarium towarzyskie
|
|
|
ja!!!
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #101 : Lipiec 19, 2008, 11:24:00 » |
|
a ja miałąm taką akcje własnie,ze samica sama zlozyla ikre... bylo to tydzien po tym jak samiec mi wyskoczyl z akwarium... bylo to jakies 5 lat temu kiedy mialam odkryte akwarium. Samica zlozyla ikre i pilkowala jej, pozostalo mi ją usunąc..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
speedeecat
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #102 : Lipiec 19, 2008, 11:48:24 » |
|
a ja miałąm taką akcje własnie,ze samica sama zlozyla ikre... bylo to tydzien po tym jak samiec mi wyskoczyl z akwarium... bylo to jakies 5 lat temu kiedy mialam odkryte akwarium. Samica zlozyla ikre i pilkowala jej, pozostalo mi ją usunąc..
W sumie to chyba nic dziwnego że samica sama ikrę złożyła (co innego gdyby była czarna ta ikra) swoją drogą to musiała nieźle się wściec jak jej wszystko usunęłaś :/
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2008, 11:50:30 wysłane przez speedeecat »
|
|
|
|
|
aqa14
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #103 : Październik 18, 2008, 19:16:40 » |
|
Mam pytanko  Czy jest możliwe rozmnożenie skalarów w akwie z wszystkimi innymi rybami  Bo ja niemam warunków na to zeby je rozdielić ..... A jeżeli bym chciała podzielić akwarium na pó ?? (Jak mam to zrobić ,?? )  ?? POmuszcie . Z góry dziekuje 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
speedeecat
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #104 : Październik 18, 2008, 21:10:37 » |
|
mam ten sam problem  E D I T: Podejrzewam że nawet gdybyśmy przedzielili akwarium siatką czy szybą inne ryby na tyle będą stresować skalary że te pożrą ikrę ale Aga zawsze można spróbować 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2008, 21:21:52 wysłane przez speedeecat »
|
|
|
|
|
|