Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10
  Drukuj  
Autor Wątek: rozmnażanie Skalarów  (Przeczytany 105393 razy)
Ichtiolog Sylwia
Nowy
*

« Odpowiedz #90 : Lipiec 19, 2008, 08:17:36 »

NO nie wcale chyba z sto razy  Smiley chyba nie wiesz kim ja jestem
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #91 : Lipiec 19, 2008, 08:22:18 »

chyba nie wiesz kim ja jestem
i ja tez mam watpliwosci co do tego...

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #92 : Lipiec 19, 2008, 08:23:12 »

To może pokażesz wszystkim tym niedouczonym np takim jak ja i wkleisz fotkę czarnej ikry skalara? I nie obchodzi mnie kim jesteś i niby z kad miałbym wiedzieć ja w podpisie wpiszę że jestem krewetką i co to niby będzie oznaczac? Pokaż tą czarną ikrę pani ichtiolog.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2008, 08:25:42 wysłane przez speedeecat » Zapisane

lukasz2223
:)
Stały użytkownik

Life is too short...

« Odpowiedz #93 : Lipiec 19, 2008, 08:31:44 »

Po twoich błędach ortograficznych i interpunkcyjnych wnioskuje,ze jeszcze gimnazjum nie skonczyłas-wczoraj juz sie z nami zegnałas-mówiąc ze to forum jest do......    Wiec co tu jeszcze robisz? nikt tu nie potrzebuje rad takich jak twoje od pseudo Ichtiologa który nie potrafi sam Regułki Ichtiologii Rozpisac,ani okreslic ! prosze o USUNIECIE MOJEGO POSTA JAK I KOLEZANKI.
pozdrawiam kolegów i kolezanki z forum dzieki ktorym moj zbiornik cieszy sie zyciem
Ichtiolog Sylwia
Nowy
*

« Odpowiedz #94 : Lipiec 19, 2008, 09:09:47 »

Gdybyś ty miał tak mało czasu jak ja to byś jeszcze większe błędy pisał . Smiley Smiley I przestań mówić ze ja nawet do gimnazjum nie chodzę a jak byś chciał wiedzieć to kiedyś gimnazjum nie było tylko było 8klas Podstawówki  Smiley  Grin
Ichtiolog Sylwia
Nowy
*

« Odpowiedz #95 : Lipiec 19, 2008, 09:11:13 »

Bardzo przepraszam ze nie dam zdjęcia bo po pierwsze nie mam aparatu a po drugie nie wiem jak sie dodaje zdjęcia  Sad Przepraszam ze dałam posta jednego pod drugim bo musze już lecieć   Sad   papa
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #96 : Lipiec 19, 2008, 09:18:31 »

Bardzo przepraszam ze nie dam zdjęcia bo po pierwsze nie mam aparatu a po drugie nie wiem jak sie dodaje zdjęcia  Sad Przepraszam ze dałam posta jednego pod drugim bo musze już lecieć   Sad   papa
Od dodawania kolejnych tresci jest opcja zmine w prawym gornym rogu Twojego kazdego posta!

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
speedeecat
Bywalec

« Odpowiedz #97 : Lipiec 19, 2008, 09:20:13 »

Gdybyś ty miał tak mało czasu jak ja to byś jeszcze większe błędy pisał . Smiley Smiley I przestań mówić ze ja nawet do gimnazjum nie chodzę a jak byś chciał wiedzieć to kiedyś gimnazjum nie było tylko było 8klas Podstawówki  Smiley  Grin
Proszem o sbanofanie atresu IP teko ćecka - naprawdę to jest Twój poziom pani ichtiolog od 7 boleści.
CZY ADMINI ZAREAGUJĄ ?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2008, 09:24:02 wysłane przez speedeecat » Zapisane

Rybcia:)
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #98 : Lipiec 19, 2008, 09:39:01 »

Powinieneś wyciągnąć całą roślinę i przełożyć do innego zbiornika z tą samą wodą z akwarium w którym nastąpiło tarło. Smiley

Moje akwarium-45l

6x Pawie oczko(4 samice, 2 samce)
1x Gurami dwuplamy(samiec odmiana niebieska)
1x Platka Mike Mouse(samica)
1x Kirysek spiżowy(samiec)
2x Węgorek ciernisty(para)
1x Zbrojnik niebieski

Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Ichtiolog Sylwia
Nowy
*

« Odpowiedz #99 : Lipiec 19, 2008, 09:39:20 »

Sory ale mnie juz tu nie ma na tym forum odchodze i nie chce juz tu pisac wiec dowidzenia wszytkim  Cry  Sad Sad Sad
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #100 : Lipiec 19, 2008, 09:50:10 »

Mam duże wątpliwości - sam kiedyś rozmnażałem skalary i ikra była przezroczysta - natomiast ta niezapłodniona lub martwa z innych powodów stawała się biała, a nie czarna.
Poza tym na prawdę nie ma znaczenia kim jesteś z tytułu. Liczy się tylko wiedza i doświadczenie.
No i prawdę mówiąc tak strasznymi błędami w pisowni przynosisz ujmę swojej uczelni. (o ile wiem przeważnie ichtiologia to raczej specjalność na innych kierunkach, ale mogę się mylić. Może podaj dokładnie jaka uczelnia, kierunek, specjalizacja ?)

speedeecat - wyluzuj, tak ostry ton jest niepotrzebny

A co do ikry złożonej bez obecności samca - oczywiście nie ma szans na młode  Cheesy
Choć bardzo bym się zdziwił, gdyby samica sama złożyła ikrę.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2008, 09:55:19 wysłane przez Przemek » Zapisane

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
ja!!!
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #101 : Lipiec 19, 2008, 11:24:00 »

a ja miałąm taką akcje własnie,ze samica sama zlozyla ikre... bylo to tydzien po tym jak samiec mi wyskoczyl z akwarium... bylo to jakies 5 lat temu kiedy mialam odkryte akwarium. Samica zlozyla ikre i pilkowala jej, pozostalo mi ją usunąc..
speedeecat
Bywalec

« Odpowiedz #102 : Lipiec 19, 2008, 11:48:24 »

a ja miałąm taką akcje własnie,ze samica sama zlozyla ikre... bylo to tydzien po tym jak samiec mi wyskoczyl z akwarium... bylo to jakies 5 lat temu kiedy mialam odkryte akwarium. Samica zlozyla ikre i pilkowala jej, pozostalo mi ją usunąc..
W sumie to chyba nic dziwnego że samica sama ikrę złożyła (co innego gdyby była czarna ta ikra) swoją drogą to musiała nieźle się wściec jak jej wszystko usunęłaś :/
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2008, 11:50:30 wysłane przez speedeecat » Zapisane

aqa14
Nowy
*

« Odpowiedz #103 : Październik 18, 2008, 19:16:40 »

Mam pytanko Cheesy  Czy jest możliwe rozmnożenie skalarów w akwie z wszystkimi innymi rybami Huh
Bo ja niemam warunków na to zeby je rozdielić .....
A jeżeli bym chciała podzielić akwarium na pó  ?? (Jak mam to zrobić ,??  ) Embarrassed ??
POmuszcie . Z góry dziekuje  Wink
speedeecat
Bywalec

« Odpowiedz #104 : Październik 18, 2008, 21:10:37 »

mam ten sam problem Sad

E D I T: Podejrzewam że nawet gdybyśmy przedzielili akwarium siatką czy szybą inne ryby na tyle będą stresować skalary że te pożrą ikrę ale Aga zawsze można spróbować Wink
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2008, 21:21:52 wysłane przez speedeecat » Zapisane

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10
  Drukuj  

Skocz do: