Kasik_ok
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #195 : Czerwiec 30, 2006, 01:29:30 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #196 : Czerwiec 30, 2006, 10:29:40 » |
|
No ja też byłem świadkiem. Właściwie przez przypadek ... Za pierwszym razem na czas odłowilismy samiczkę do kotnika i tam urodziła (Emi się śmiała, że powinienem zostać położnikiem bo idealnie wyczułem moment kiedy należy ją "przeprowadzić" na salę porodową  ). Za drugim razem się spóźniłem no i jak zobaczyłem poród to najpierw wielka radocha a poźniej szybka akcja ratowania młodych przed innymi rybciami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dobry
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #197 : Wrzesień 07, 2006, 19:27:31 » |
|
emka!! mam samice molinezji z pletwa w ksztalcie ksiezyca i samca z normalna pletwa. Zobaczylem wczoraj ze samica jest gruba ma biala plamke w okolicach odbytu i kladzie sie na filtrze wiec przelozylem ja do kotnika na noc. a tu nic. dzisiaj przez caly dzien tez nic nie urodzila!! i niewiem co z nia zrobic czy trzymac ja dalej w kotniku?? czy przeniesc do akwa. rozmnozylem juz gupiki i mieczyki teraz chce rozmnozyc molinezje a nie znam sie na nich dokladnie wiec prosze was o pomoc i fachowa rade.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dobry
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #198 : Wrzesień 11, 2006, 16:07:33 » |
|
to pomoze mi ktos?? pytanie powyzej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jack74
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #199 : Wrzesień 11, 2006, 22:13:16 » |
|
czasem podniesienie temp w kotniku pomaga
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jack74
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #200 : Wrzesień 11, 2006, 22:14:41 » |
|
U mnie tak było przenosilem samiczke do mniejszego akwarium do świezej wody i ciut cieplejszej niż w akwarium
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dobry
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #201 : Wrzesień 12, 2006, 07:52:31 » |
|
spoko!! dzisiaj nad ranem urodzilo mi sie 21molinezji.  jestem happy. teraz czekam az samice mieczyka mi sie okaca i biore sie za rozmnazanie innych rybek. pozdr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andrij
|
 |
« Odpowiedz #202 : Listopad 27, 2006, 17:29:51 » |
|
Pokażcie mi zdjęcie jakiejś molinezji ostroustej (tej czarnej) w ciąży, bo podejrzewam że moja jest w ciąży ale aparat mi się zepsuł i nie dam rady dać tu zdjęcie mojej molki. Poród może być lada moment pomóżcie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Welon
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #203 : Listopad 27, 2006, 21:49:13 » |
|
a moja molinezja jest gruba i narazie nie widac bialej plamki co to znaczy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
keizel
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #204 : Grudzień 10, 2006, 16:45:53 » |
|
Witam serdecznie i prosze o rade "starych" hodowców Otz possiadam nie wielkie akwarium i kupilem parke molinezji i od tego czasu ta samica kocila sie juz ze 3 razy i teraz w akwarium pływa juz okolo 30 osobnikow i nie wiem czemu zadna z nich sie nei koci juz pond poł roku nie bylo potomstwa, czym to jest spowodowane. i mam pytanie czy np mloda samice moze zapłodnic jej ocicec czy musi byc zmiana samca?? czekam na wasze opinieee Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
żałobniczka
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #205 : Grudzień 13, 2006, 20:20:36 » |
|
np mloda samice moze zapłodnic jej ocicec czy musi byc zmiana samca??
Nie robi się tego ze względu że potomstwo jest osłabione genetycznie. Choruje częsciej ma jakieś zniekształcenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kano
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #206 : Marzec 01, 2007, 10:51:47 » |
|
Witam, dziś w nocy moja Molly sie okociła i mam ze 100-150 czarnych przecinków w akwa Stare nie wykazują żadnego zainteresowania narybkiem, więc sie nie martwię o kanibalizm. W związku z tym że to moje pierwsze młode mam pytanie czym karmić narybek Molly? Mam tylko pokarm granulowany i domyślam się że nie nadaje się dla narybku. Poradźcie proszę! Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
"Przeniewiercą jest ten, kto opuszcza swych przyjaciół gdy Cień zastąpi drogę..." - Gimli, syn Gloina
|
|
|
pirek2
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #207 : Marzec 01, 2007, 11:25:08 » |
|
ja swoje małe molki karmie zółtkiem i suchą karmą rozdrobnioną
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #208 : Marzec 01, 2007, 11:29:05 » |
|
Nasz też się wychowały na rozkruszonej na pyłek suchej karmie i na roztartych płatkach pokarmu roślinnego. Możesz spróbować też z ugotowanym roztartym szpinakiem. Nie dajesz tego dużo a molki wcinają.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
małgośka
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #209 : Marzec 01, 2007, 11:43:27 » |
|
Malutkie strasznie lubią skubać glony, z resztą na zdrowie im to wychodzi. A jak nie masz glonów to mech jawajski na tydzień w słoiku na parapecie potrzymaj i wrzuć do akwarium. Zapewniam Cię, że malutkie z niego nie wyjdą 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|