Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 33
  Drukuj  
Autor Wątek: Molinezje  (Przeczytany 155676 razy)
Kasik_ok
Nowy
*

« Odpowiedz #195 : Czerwiec 30, 2006, 01:29:30 »

Miałam tę przyjemność widzieć jak rybki "rodzą" ale niestety w akwa mam również brzanki sumotrzańskie i niestety są strasznie pazerne na jedzonko zwłaszcza takie "świeże" Grin Grin Grin
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #196 : Czerwiec 30, 2006, 10:29:40 »

No ja też byłem świadkiem. Właściwie przez przypadek ... Za pierwszym razem na czas odłowilismy samiczkę do kotnika i tam urodziła (Emi się śmiała, że powinienem zostać położnikiem bo idealnie wyczułem moment kiedy należy ją "przeprowadzić" na salę porodową Grin). Za drugim razem się spóźniłem no i jak zobaczyłem poród to najpierw wielka radocha a poźniej szybka akcja ratowania młodych przed innymi rybciami.

dobry
Nowy
*

« Odpowiedz #197 : Wrzesień 07, 2006, 19:27:31 »

emka!! mam samice molinezji z pletwa w ksztalcie ksiezyca i samca z normalna pletwa. Zobaczylem wczoraj ze samica jest gruba ma biala plamke w okolicach odbytu i kladzie sie na filtrze wiec przelozylem ja do kotnika na noc. a tu nic. dzisiaj przez caly dzien tez nic nie urodzila!! i niewiem co z nia zrobic czy trzymac ja dalej w kotniku?? czy przeniesc do akwa. rozmnozylem juz gupiki i mieczyki teraz chce rozmnozyc molinezje a nie znam sie na nich dokladnie wiec prosze was o pomoc i fachowa rade.

dobry
Nowy
*

« Odpowiedz #198 : Wrzesień 11, 2006, 16:07:33 »

to pomoze mi ktos?? pytanie powyzej.

jack74
Nowy
*

« Odpowiedz #199 : Wrzesień 11, 2006, 22:13:16 »

czasem podniesienie temp w kotniku  pomaga
jack74
Nowy
*

« Odpowiedz #200 : Wrzesień 11, 2006, 22:14:41 »

U mnie tak było przenosilem samiczke do mniejszego akwarium do świezej wody i ciut cieplejszej niż w akwarium
dobry
Nowy
*

« Odpowiedz #201 : Wrzesień 12, 2006, 07:52:31 »

spoko!! dzisiaj nad ranem urodzilo mi sie 21molinezji.  Smiley Cheesy Wink
jestem happy. teraz czekam az samice mieczyka mi sie okaca i biore sie za rozmnazanie innych rybek.

pozdr

Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #202 : Listopad 27, 2006, 17:29:51 »

Pokażcie mi zdjęcie jakiejś molinezji ostroustej (tej czarnej) w ciąży, bo podejrzewam że moja jest w ciąży ale aparat mi się zepsuł i nie dam rady dać tu zdjęcie mojej molki. Poród może być lada moment pomóżcie

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Welon
Nowy
*

« Odpowiedz #203 : Listopad 27, 2006, 21:49:13 »

a moja molinezja jest gruba i narazie nie widac bialej plamki co to znaczy?
keizel
Nowy
*

« Odpowiedz #204 : Grudzień 10, 2006, 16:45:53 »

Witam serdecznie i prosze o rade "starych" hodowców
Otz possiadam nie wielkie akwarium i kupilem parke molinezji i od tego czasu ta samica kocila sie juz ze 3 razy i teraz w akwarium pływa juz okolo 30 osobnikow i nie wiem czemu zadna z nich sie nei koci juz pond poł roku nie bylo potomstwa, czym to jest spowodowane.
i mam pytanie czy np mloda samice moze zapłodnic jej ocicec czy musi byc zmiana samca??
czekam na wasze opinieee Pozdrawiam
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #205 : Grudzień 13, 2006, 20:20:36 »

np mloda samice moze zapłodnic jej ocicec czy musi byc zmiana samca??

Nie robi się tego ze względu że potomstwo jest osłabione genetycznie. Choruje częsciej ma jakieś zniekształcenia.

Moje akwa, odnowione foty Wink. Zapraszam do komentowania Smiley

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8645.0.html
Kano
Nowy
*

« Odpowiedz #206 : Marzec 01, 2007, 10:51:47 »

Witam, dziś w nocy moja Molly sie okociła i mam ze 100-150 czarnych przecinków w akwa  Good !

Stare nie wykazują żadnego zainteresowania narybkiem, więc sie nie martwię o kanibalizm. W związku z tym że to moje pierwsze młode mam pytanie czym karmić narybek Molly? Mam tylko pokarm granulowany i domyślam się że nie nadaje się dla narybku. Poradźcie proszę!

Pozdrawiam!

"Przeniewiercą jest ten, kto opuszcza swych przyjaciół gdy Cień zastąpi drogę..." - Gimli, syn Gloina
pirek2
Nowy
*

« Odpowiedz #207 : Marzec 01, 2007, 11:25:08 »

ja swoje małe molki karmie zółtkiem i suchą karmą rozdrobnioną
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #208 : Marzec 01, 2007, 11:29:05 »

Nasz też się wychowały na rozkruszonej na pyłek suchej karmie i na roztartych płatkach pokarmu roślinnego. Możesz spróbować też z ugotowanym roztartym szpinakiem. Nie dajesz tego dużo a molki wcinają.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
małgośka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #209 : Marzec 01, 2007, 11:43:27 »

Malutkie strasznie lubią skubać glony, z resztą na zdrowie im to wychodzi. A jak nie masz glonów to mech jawajski na tydzień w słoiku na parapecie potrzymaj i wrzuć do akwarium. Zapewniam Cię, że malutkie z niego nie wyjdą  Grin
Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 33
  Drukuj  

Skocz do: