Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 33
  Drukuj  
Autor Wątek: Molinezje  (Przeczytany 159340 razy)
Luck
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #180 : Luty 20, 2006, 18:19:18 »

Ostatecznie przeżyły 22 sztuki. Żyją do dzisiaj i mają się bardzo dobrze Smiley
bidzis004
Nowy
*

« Odpowiedz #181 : Marzec 17, 2006, 10:17:25 »

witam was serdecznie kupiłbym duza ilosc moly black lub zółte ale bez czarnego całe zułte do 150 sztuk mogą to byc mniejsze osobniki chodzi tylko o lokalizacje mieszkam na sląsku  a nie znam zadnego chodowcy jesli ktos jest ze sląska a posiada molinezje to prosiłbym o pilny kontakt na gg 3331653 z góry dziekuje i pozdrawiam lub zamienie za osprzęt odmulacz tetra tec gc 50 filtry wew zew pompki grzałki itd plus inne niezbędne akcesoria zamienie na molinezje  zgóry dziekuje
mila
Stały użytkownik

« Odpowiedz #182 : Marzec 17, 2006, 14:08:00 »

niestety, ja nie jestem ze śląska. sorry że tak spytam, ale po co ci aż tyle mollys? bo normalnie to chyba nikt tyle nie kupuje, chyba, że prowadzisz jakis sklep, to rozumiem.

150l
4mieczyki,
2 molinezje szerokopłetwe,
2 zmienniaki wielobarwne
2 skalary,
2 kiryski spiżowe,2albinosy
2pekolcje
10,5l kotnik
bidzis004
Nowy
*

« Odpowiedz #183 : Kwiecień 06, 2006, 12:34:19 »

chciałem obsade do holendra 240litrów gdyby były małe to chciałbym 150 sztuk no cos około a jak beda juz dorosłe to jakies 70sztuk mi w zupełnosci wystarczy KUPIE MOLINEZJE TYLKO ŚLĄSK PILNIE POTRZEBUJE OBSADE MOLINEZJI a tak apropo to czemu nie widze na allegro wogule nie ma zadnych hodowców którzy choduje zułte molki w sklepach tez sa zadko spotykane czy tak trudno je rozmnozyc podpowiedzcie gg KUPIE MOLINEZJE MOZE BYC MNIEJ SZTUK wazne ze tanio i ze będa bo nigdzie nie moge dostac a w zologu nie kupie za 2.80sztuki bo wyszło by mnie to drozej niz paletki wole jednak molinezje czekam i pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2008, 10:43:32 wysłane przez bidzis004 » Zapisane
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #184 : Kwiecień 06, 2006, 12:41:57 »

Cytat: bidzis004
gdyby były małe to chciałbym 150 sztuk no cos około a jak beda juz dorosłe to jakies 70sztuk

A małe nie rosną :? :?: Co zrobiłbyś z tymi 80 poźniej :?: Spłukałbyś do kibla  :?: :evil: A i tak na 240l to tych molinezji za duuuuzoooo :? Molinezje to nie są małe rybki przecież ...

bidzis004
Nowy
*

« Odpowiedz #185 : Kwiecień 10, 2006, 20:51:04 »

nie nie jestem zadnym meczykicha zeby ryby do klopa spuszczac no chyba ze zdechłe to rozumiem   a z erszta zrobiłbym tak ze powydawał bym lub sprzedał kupiłem juz 15 starszych i jakies 30 maluchów i mam pytanie czym karmic te molinezje tak aby w ciągu miesiąca miały jakies 2cm a nwet wiecej jak jest to mozliwe teraz mają jakies 1cm do 1,5cm  przepraszam ze nie jest to ten temat w którym miało sie to znajdowac ale tak pytam ktos zaproponował mi wodzien i ochotke jak dobrze napisałem bo nie wiem cyz to dokonca ochotka ale dokonca nie wiem czy pomoze to aby szybciej nabrały wielkosci i sily poniewaz według mnie nie jedza duzo a nawet nic prawie bo maja za małe pyszczki by mogly zjesc cos takiego doradzcie czym i skąd to wziąsc prosze o pomoc z góry za kazdą podpowiedz dziekuje i z chęcia kupiłbym jeszcze mollys a takze szafke pod 240 profil mogła by byc takze prosta 120x40
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2008, 10:43:09 wysłane przez bidzis004 » Zapisane
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #186 : Kwiecień 11, 2006, 07:09:55 »

A mozesz uzywac duzych i malych liter i znaków interpunkcyjnych bo ja nic z tego twojego maila nie rozumiem  :evil: Jeśli chodzi o karmienie małych to rzdrobnij pokarm i już Wink

bidzis004
Nowy
*

« Odpowiedz #187 : Kwiecień 11, 2006, 11:55:28 »

te pytanie to do mnie było bo ja tez z tego nic nie rozumiem to chyba nie do mnie sie dotyczyło widze ze jestes z gliwic czyli blisko mnie masz jakies molly które chcialbys oddac sprzedac a jakąs szafke masz odpiszbo potrzebuje pod 240 ja chętnie sprzedał bym 112 i 50 z pokrywami w 112 os 2x18w w 50 1x15w i 1x8w lub jakies oświetlenie masz na sprzedaz
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #188 : Kwiecień 11, 2006, 21:39:57 »

Kurcze, mam problem. Aktualnie mam na przechowaniu molinezje kumpa i jedna dziś urodziła. No i tu jest problem. Wyjeżdżam na święta, a nie ma kto karmić tych młodych. Głodówki przecież nie mogę im zrobić. Jakieś rady ? Niestety nie ma kto ich karmić.
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #189 : Kwiecień 12, 2006, 12:52:52 »

Na ile wyjezdżasz ? Jak na 4-5 dni to nie będzie żadnego problemu Smiley ja wielokrotnie już zostawiałem młode żyworodne przez długi okres czasu (nawet 1,5 tyg), wszystko było ok i tylko kilka padło - widocznie były słabsze. No i wrzuć do akwarium dużo roślinek, przed wyjażdzem nakarm je dobrze i na pewno żadnego problemu nie będzie Smiley Święta nie trwają miesiąc Wink pozdr.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #190 : Kwiecień 12, 2006, 12:54:20 »

No właśnie z tydzień mnie nie będzie Sad Zapytam dzisiaj sąsiadki, może nie wyjeżdża.
lukaszzgierz14
Nowy
*

« Odpowiedz #191 : Kwiecień 24, 2006, 17:41:10 »

mam 2 samice molinezi jedna mniejsza a droga wiekrze i mam 1 samca ktury je gania tzn ze bendom male jenda z molinezi jest calkiem gruba co robic i zauwarzylem ze ona sie chowa ale 1 samiec nie daje jej spokoju jak go wyjme ona siedzi za roslinkom czy to jest czas porodu pirzcie prorze

jak poznac gdy samica jest w ciorzy bo mam 1 samice molinezi i co dalej jak mam poznac a jest juz gruba

po raz trzeci przypominam o istnieniu funkcji zmień , czy tak trudno się z niej korzysta ??
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2006, 21:54:18 wysłane przez lukas » Zapisane
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #192 : Maj 03, 2006, 19:39:45 »

Witam. Moja black molly jest na 100% w ciąży. trwa to juz ok 4 tygodni także porodu spodziewam sie niedługo. mam problem tylko z tą białą plamką bo ona odbyt ma też biały no i ciągle chowa pupę płetwami  Grin Chłopak nie daje jej spokoju. Skupie ją cały czas. nie będę jej odławiać bo mam sporą obsadę roślin a akwa 112l. Do tego 5 gupików w celach przyszłopokarmowym - oby mnie nikt teraz nie zlinczował  Wink Wiem, że zarowno molki i gupiki się bardzo łatwo rozmnażają a z małymi nie będe miała co zrobić. prawo natury - silniejsze przetrwają. Co mnie ciekawi do kolejna molinezja, ale już typowo ostrousta cała nakrapiana nie jest zupełnie adorowana przez samca. Olewa ją zupełnie. Ciekawe dlaczego ? Może wiecie ?
Pawlikus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #193 : Maj 05, 2006, 10:49:31 »

Może twoja molinezja ostrousta jest po prostu za młoda i jeszcze nie dojrzała płciowo. Wink
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #194 : Maj 05, 2006, 18:33:32 »

To niewykluczone. Wielkością dorównuje black molly, ale jest na 100% młodsza. W pewnym momencie strasznie sie utuczyła i odganiała inne ryby od jedzenia. Potem bardzo szybko zapas tłuszczu się "rozjechał" na długość i szybciutko dogoniła dojrzałe sztuki. Cóż, ale wielkość nie świadczy o dojrzałości...przynajmniej u ludzi  Grin
W każdym razie czarnula nad nie rodzi. Widze u niej dwie białe plamki. Jedna to odbyt a druga troszke mniejsza jest tuż nad odbytem. To moje pierwsze rybki i pierwsze doświadczenia także nie do końca wiem kiedy i czego sie spodziewać. Czytanie i zbieranie informacji to niestety tylko teoria a ja potrzebuję praktyki  Wink Strasznie bym chciała aby rodziła w dzień i w dodatku abym to zobaczyła  Grin
Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 33
  Drukuj  

Skocz do: