Luck
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #180 : Luty 20, 2006, 18:19:18 » |
|
Ostatecznie przeżyły 22 sztuki. Żyją do dzisiaj i mają się bardzo dobrze 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bidzis004
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #181 : Marzec 17, 2006, 10:17:25 » |
|
witam was serdecznie kupiłbym duza ilosc moly black lub zółte ale bez czarnego całe zułte do 150 sztuk mogą to byc mniejsze osobniki chodzi tylko o lokalizacje mieszkam na sląsku a nie znam zadnego chodowcy jesli ktos jest ze sląska a posiada molinezje to prosiłbym o pilny kontakt na gg 3331653 z góry dziekuje i pozdrawiam lub zamienie za osprzęt odmulacz tetra tec gc 50 filtry wew zew pompki grzałki itd plus inne niezbędne akcesoria zamienie na molinezje zgóry dziekuje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mila
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #182 : Marzec 17, 2006, 14:08:00 » |
|
niestety, ja nie jestem ze śląska. sorry że tak spytam, ale po co ci aż tyle mollys? bo normalnie to chyba nikt tyle nie kupuje, chyba, że prowadzisz jakis sklep, to rozumiem.
|
|
|
|
|
|
150l 4mieczyki, 2 molinezje szerokopłetwe, 2 zmienniaki wielobarwne 2 skalary, 2 kiryski spiżowe,2albinosy 2pekolcje 10,5l kotnik
|
|
|
bidzis004
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #183 : Kwiecień 06, 2006, 12:34:19 » |
|
chciałem obsade do holendra 240litrów gdyby były małe to chciałbym 150 sztuk no cos około a jak beda juz dorosłe to jakies 70sztuk mi w zupełnosci wystarczy KUPIE MOLINEZJE TYLKO ŚLĄSK PILNIE POTRZEBUJE OBSADE MOLINEZJI a tak apropo to czemu nie widze na allegro wogule nie ma zadnych hodowców którzy choduje zułte molki w sklepach tez sa zadko spotykane czy tak trudno je rozmnozyc podpowiedzcie gg KUPIE MOLINEZJE MOZE BYC MNIEJ SZTUK wazne ze tanio i ze będa bo nigdzie nie moge dostac a w zologu nie kupie za 2.80sztuki bo wyszło by mnie to drozej niz paletki wole jednak molinezje czekam i pozdrawiam
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2008, 10:43:32 wysłane przez bidzis004 »
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #184 : Kwiecień 06, 2006, 12:41:57 » |
|
gdyby były małe to chciałbym 150 sztuk no cos około a jak beda juz dorosłe to jakies 70sztuk A małe nie rosną :? :?: Co zrobiłbyś z tymi 80 poźniej :?: Spłukałbyś do kibla :?: :evil: A i tak na 240l to tych molinezji za duuuuzoooo :? Molinezje to nie są małe rybki przecież ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bidzis004
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #185 : Kwiecień 10, 2006, 20:51:04 » |
|
nie nie jestem zadnym meczykicha zeby ryby do klopa spuszczac no chyba ze zdechłe to rozumiem a z erszta zrobiłbym tak ze powydawał bym lub sprzedał kupiłem juz 15 starszych i jakies 30 maluchów i mam pytanie czym karmic te molinezje tak aby w ciągu miesiąca miały jakies 2cm a nwet wiecej jak jest to mozliwe teraz mają jakies 1cm do 1,5cm przepraszam ze nie jest to ten temat w którym miało sie to znajdowac ale tak pytam ktos zaproponował mi wodzien i ochotke jak dobrze napisałem bo nie wiem cyz to dokonca ochotka ale dokonca nie wiem czy pomoze to aby szybciej nabrały wielkosci i sily poniewaz według mnie nie jedza duzo a nawet nic prawie bo maja za małe pyszczki by mogly zjesc cos takiego doradzcie czym i skąd to wziąsc prosze o pomoc z góry za kazdą podpowiedz dziekuje i z chęcia kupiłbym jeszcze mollys a takze szafke pod 240 profil mogła by byc takze prosta 120x40
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2008, 10:43:09 wysłane przez bidzis004 »
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #186 : Kwiecień 11, 2006, 07:09:55 » |
|
A mozesz uzywac duzych i malych liter i znaków interpunkcyjnych bo ja nic z tego twojego maila nie rozumiem :evil: Jeśli chodzi o karmienie małych to rzdrobnij pokarm i już 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bidzis004
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #187 : Kwiecień 11, 2006, 11:55:28 » |
|
te pytanie to do mnie było bo ja tez z tego nic nie rozumiem to chyba nie do mnie sie dotyczyło widze ze jestes z gliwic czyli blisko mnie masz jakies molly które chcialbys oddac sprzedac a jakąs szafke masz odpiszbo potrzebuje pod 240 ja chętnie sprzedał bym 112 i 50 z pokrywami w 112 os 2x18w w 50 1x15w i 1x8w lub jakies oświetlenie masz na sprzedaz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #188 : Kwiecień 11, 2006, 21:39:57 » |
|
Kurcze, mam problem. Aktualnie mam na przechowaniu molinezje kumpa i jedna dziś urodziła. No i tu jest problem. Wyjeżdżam na święta, a nie ma kto karmić tych młodych. Głodówki przecież nie mogę im zrobić. Jakieś rady ? Niestety nie ma kto ich karmić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #189 : Kwiecień 12, 2006, 12:52:52 » |
|
Na ile wyjezdżasz ? Jak na 4-5 dni to nie będzie żadnego problemu  ja wielokrotnie już zostawiałem młode żyworodne przez długi okres czasu (nawet 1,5 tyg), wszystko było ok i tylko kilka padło - widocznie były słabsze. No i wrzuć do akwarium dużo roślinek, przed wyjażdzem nakarm je dobrze i na pewno żadnego problemu nie będzie  Święta nie trwają miesiąc  pozdr.
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #190 : Kwiecień 12, 2006, 12:54:20 » |
|
No właśnie z tydzień mnie nie będzie  Zapytam dzisiaj sąsiadki, może nie wyjeżdża.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukaszzgierz14
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #191 : Kwiecień 24, 2006, 17:41:10 » |
|
mam 2 samice molinezi jedna mniejsza a droga wiekrze i mam 1 samca ktury je gania tzn ze bendom male jenda z molinezi jest calkiem gruba co robic i zauwarzylem ze ona sie chowa ale 1 samiec nie daje jej spokoju jak go wyjme ona siedzi za roslinkom czy to jest czas porodu pirzcie prorze
jak poznac gdy samica jest w ciorzy bo mam 1 samice molinezi i co dalej jak mam poznac a jest juz gruba
po raz trzeci przypominam o istnieniu funkcji zmień , czy tak trudno się z niej korzysta ??
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2006, 21:54:18 wysłane przez lukas »
|
|
|
|
|
|
malzonka
|
 |
« Odpowiedz #192 : Maj 03, 2006, 19:39:45 » |
|
Witam. Moja black molly jest na 100% w ciąży. trwa to juz ok 4 tygodni także porodu spodziewam sie niedługo. mam problem tylko z tą białą plamką bo ona odbyt ma też biały no i ciągle chowa pupę płetwami  Chłopak nie daje jej spokoju. Skupie ją cały czas. nie będę jej odławiać bo mam sporą obsadę roślin a akwa 112l. Do tego 5 gupików w celach przyszłopokarmowym - oby mnie nikt teraz nie zlinczował  Wiem, że zarowno molki i gupiki się bardzo łatwo rozmnażają a z małymi nie będe miała co zrobić. prawo natury - silniejsze przetrwają. Co mnie ciekawi do kolejna molinezja, ale już typowo ostrousta cała nakrapiana nie jest zupełnie adorowana przez samca. Olewa ją zupełnie. Ciekawe dlaczego ? Może wiecie ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pawlikus
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #193 : Maj 05, 2006, 10:49:31 » |
|
Może twoja molinezja ostrousta jest po prostu za młoda i jeszcze nie dojrzała płciowo. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malzonka
|
 |
« Odpowiedz #194 : Maj 05, 2006, 18:33:32 » |
|
To niewykluczone. Wielkością dorównuje black molly, ale jest na 100% młodsza. W pewnym momencie strasznie sie utuczyła i odganiała inne ryby od jedzenia. Potem bardzo szybko zapas tłuszczu się "rozjechał" na długość i szybciutko dogoniła dojrzałe sztuki. Cóż, ale wielkość nie świadczy o dojrzałości...przynajmniej u ludzi  W każdym razie czarnula nad nie rodzi. Widze u niej dwie białe plamki. Jedna to odbyt a druga troszke mniejsza jest tuż nad odbytem. To moje pierwsze rybki i pierwsze doświadczenia także nie do końca wiem kiedy i czego sie spodziewać. Czytanie i zbieranie informacji to niestety tylko teoria a ja potrzebuję praktyki  Strasznie bym chciała aby rodziła w dzień i w dodatku abym to zobaczyła 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|