|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #60 : Wrzesień 15, 2004, 06:43:37 » |
|
Tak, wręcz nachalne  , nie znają umiaru.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bea
|
 |
« Odpowiedz #61 : Wrzesień 15, 2004, 10:09:19 » |
|
Tylko, że ja jeszcze nie mam samca... :oops: Czy samiec też musi być Black Molly czy może być innego koloru?
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam 112 l i: 6 neonków Inessa, 5 danio pręgowane, 3 gupiki, 1 ramirezka, 2 skalary, 2 gurami mozaikowe, 4 mieczyki, 2 molinezje Black Molly, 1 zbrojnik niebieski 25 l kotnik: około 10małych molinezji Black i kilkanaście malutkich gupiczków.
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #62 : Wrzesień 15, 2004, 15:36:39 » |
|
W gazetach awarystycznych piszą żeby ich nie mieszać ... A czy im to przeszkadza raczej nie nawet ludzie lubia czasem jakąś tam egzotyke  Kwestia jakie chcesz młode , czy chcesz trzymać tzw. linie czy poprostu chcesz mieć kolorowe młode Ja zdecydowanie mam same mieszańce i to niektóre bardzo ciekawe. np. czarne z żółtymi okularami wokół oczu. Fachowcy tego nie popierają , ale wybór należy do Ciebie 
|
|
|
|
|
|
112,25
|
|
|
|
Bea
|
 |
« Odpowiedz #63 : Wrzesień 15, 2004, 17:18:37 » |
|
Żeby mieć takie ciekawe mieszańce to trzeba miec całkiem pomarańczowego samca, czy może to być mieszaniec? Po czym poznaje się samca?
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam 112 l i: 6 neonków Inessa, 5 danio pręgowane, 3 gupiki, 1 ramirezka, 2 skalary, 2 gurami mozaikowe, 4 mieczyki, 2 molinezje Black Molly, 1 zbrojnik niebieski 25 l kotnik: około 10małych molinezji Black i kilkanaście malutkich gupiczków.
|
|
|
scolls
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #64 : Wrzesień 15, 2004, 19:05:42 » |
|
Bea!!!!!!No co ty nie wiesz po czym poznać samczyka u ryb żyworodnych????Samczyk ma narząd zwany gonopodium,który służy mu do zaplodnienia samiczki.Jest to po prostu ostro zakończona płetwa odbytowa.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bea
|
 |
« Odpowiedz #65 : Wrzesień 15, 2004, 19:20:30 » |
|
Bea!!!!!!No co ty nie wiesz po czym poznać samczyka u ryb żyworodnych????Samczyk ma narząd zwany gonopodium,który służy mu do zaplodnienia samiczki.Jest to po prostu ostro zakończona płetwa odbytowa.Pozdrawiam. No nie wiem :oops: A masz może linka do jakiegoś zdjęcia z tym gonopodium? To obawiam się ża mam dwóch samców mieczyka i jedną samicę, a miało być odwrotnie... Jeden miecza jeszcze nie ma, ale chyba mam to gonopodium.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scolls
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #67 : Wrzesień 15, 2004, 22:53:33 » |
|
Nie dodałem jeszcze że molinezje są na 10 i 11 zdjęciu no i że to są Molinezje żaglopłetwe (Poecilia velifera) a nie Black molly.W każdym bądz razie gonopodium mają takie same  .Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #69 : Wrzesień 16, 2004, 12:45:51 » |
|
ludzie gdzie wy im tam zaglądacie i to tak jawnie Samic mollys oprócz tego że ma gonopodium jest z reguły mniejszy od samicy i szczuplejszy. To on będzie ganiał samice i niżej ustawione w hierarchii samce. Samic jest większa, w ciąży bardzo gruba. To tak dla porządku intymnych spraw związanych z mollys.
|
|
|
|
|
|
112,25
|
|
|
atusia
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #70 : Wrzesień 16, 2004, 17:24:59 » |
|
ludzie gdzie wy im tam zaglądacie i to tak jawnie Czasami trzeba zerknąć, aby sprawdzić płeć :wink: ...nie nasza wina, że rybcie nie noszą bielizny :wink: :lol:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarecki
|
 |
« Odpowiedz #71 : Wrzesień 17, 2004, 03:23:56 » |
|
No rzeczywiście trzeba.Z początkującymi jak z dziećmi:Nie wystarczy powiedzieć,trzeba im to jeszcze pokazać niech się uczą. :lol:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bea
|
 |
« Odpowiedz #72 : Wrzesień 17, 2004, 20:59:12 » |
|
No rzeczywiście trzeba.Z początkującymi jak z dziećmi:Nie wystarczy powiedzieć,trzeba im to jeszcze pokazać niech się uczą. :lol: A pewnie! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bea
|
 |
« Odpowiedz #73 : Wrzesień 24, 2004, 19:12:33 » |
|
Moja Molka ma księżycowy ogonek, a jej dzieci normalny (są jeszcze malutkie może im się odmieni???). Kupiłm jej teraz męża też z księzycowym ogonem. Jakie ogony będą miały ich dzieci? Jeśli wogóle do czegoś dojdzie? Czy u ryb żyworodnych tez musi dobrać się para?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarecki
|
 |
« Odpowiedz #74 : Wrzesień 25, 2004, 02:41:52 » |
|
No tu się wypowiem tak: Jak młode będą już trochę większe powinnaś zauważyć że nie wszystkie mają płetwy całkiem okrągłe.Część z nich będzie miała płetwy jakby "trójkątne" w porównaniu do reszty rodzeństwa.I to właśnie będą pszyszłe księżycowe(Liry). A ta która będzie ten trójkątny kształt płetwy miała najdłużej ta wyrośnie na największą molinezję księżycową. Radze regularnie prowadzić częściową podmianę wody usuwać niedojedzony pokarm i muł z dna a kto wie...Może dochowasz się dzieci które przerosną o "głowę" swoich rodziców.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|