Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #90 : Listopad 22, 2004, 20:39:39 » |
|
Masz takie molly jak ja  jeśli nie sa po jakimś mega karmieniu to napewno są kotne 
|
|
|
|
|
|
112,25
|
|
|
|
Molly_
|
 |
« Odpowiedz #91 : Listopad 22, 2004, 20:42:08 » |
|
Tak, mnie też się wydaje, że po prostu spodziewają się małych :wink: Bo chyba nie mają jakiś niepokojących objawów Jeśli zachowują się normalnie to niedługo pewnie będziesz ciocią :wink:
|
|
|
|
|
|
zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
|
|
|
Plex
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #92 : Listopad 22, 2004, 20:49:00 » |
|
A jest szansa ze black molly sie zajmie samiczka taka wlasnie jak na zdjeciu? Bo ja mam tylko jedna pomaranczowa i tez ona tak wyglada a czarne sie zajmuja soba tylko...
|
|
|
|
|
|
Setka po starcie
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #93 : Listopad 22, 2004, 21:00:09 » |
|
wygladaja mi na kotne, moja śp. Winona i Viola też podobnie wyglądali  Plex - a może masz mieczyka nie pomaranczowa molinezje 
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
Plex
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #94 : Listopad 22, 2004, 21:06:22 » |
|
Nie :lol: Na pewno to molinezja. Mieczykow nie mam i chyba nie chce miec. Nie wiem dlaczego... Neonki by sie przydaly ale na razie nie mam za duzo miejsca :wink:
|
|
|
|
|
|
Setka po starcie
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #95 : Listopad 23, 2004, 17:31:27 » |
|
A jest szansa ze black molly sie zajmie samiczka taka wlasnie jak na zdjeciu? Bo ja mam tylko jedna pomaranczowa i tez ona tak wyglada a czarne sie zajmuja soba tylko... To tylko tak wygląda ja mam 5 żółtych i tylko jeden czarny samiec + 2 czarne samice ... moje żółte rodzą różne warianty młodych ze względu na kolor (zółte / Czarne) i na ogon (kisiężyc/ zwykły) Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
112,25
|
|
|
Plex
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #96 : Grudzień 13, 2004, 21:44:38 » |
|
Wlasnie mi sie black molly okocila i nie wiem czy wszystko przebieglo dobrze. Male jak juz wypadna to leza na dnie (zyja) a co kilka mlodych wypadal jej taki nierozwiniety plod. Male maja pod brzuszkami takie czerwone plamki. Czy to jest normalne?
|
|
|
|
|
|
Setka po starcie
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #97 : Grudzień 15, 2004, 16:02:45 » |
|
Tak to normalne tylko nie zawsze one przeżywają zdechnie ci napeno kilka. One jeśli nie zacznąpływać w ciągu 3 dni to jusz prawdopodobnie nie wstaną. ale jak ci sie okociła rano to na wieczór powinny pływać
|
|
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami 
|
|
|
|
|
Kruczyslaw
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #99 : Styczeń 02, 2005, 22:46:36 » |
|
komandos sorka ale chyba sie troche mijasz z prawda jak to niewstana mi jakos zawsz odrazu plywały no sekunde na dnie polezaly ale nie pare dni :| moze ktos doswiadczony sie wypowie bo zrobiles mi wode z mozgu
|
|
|
|
|
|
pozdrowienia z Sanoka 
|
|
|
Plex
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #100 : Styczeń 03, 2005, 00:10:54 » |
|
Molinezje nie wegetuja po urodzeniu jak inne rybki. Odpoczna pare minut i juz plywaja w poszukiwaniu szamanka  Ale moje pytanie bylo o te wypaajace plody. Wygladaly jak ikra albo nie do konca rozwiniete molinezje. Komandos: mi zadna po porodzie nie zdechla. To samo tyczy sie gupikow. Wiem ze to moze byc dziwne ale chyba im dobrze skoro zyja... nawet im sprawilem 50l kotnik :lol: A co.. niech maja :wink: Nati: moze po prostu sa przekarmione? Moja jedna tez tak wyglada i nie zamierza sie okocic juz okolo 2 miesiecy a tylko podjada wszystko co znajdzie (ale dla niej nie bede glodzil innych rybci) :wink:
|
|
|
|
|
|
Setka po starcie
|
|
|
jog
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #101 : Styczeń 03, 2005, 07:42:34 » |
|
ok plex z tym płodem chodzi o to że molinezja jest tako dziwno rybo ze może na raz pare raze zajsc w ciąże :roll: wiec jest juz w ciąży i dalej produkuje komurki jajowe... a wiekszośc żyworodek moze zrobic takie cos jak "samozapoldnienie" (samica moze trzymac nasienie przez okolo 7 miesiecy!!!! i "sama" sie zapladniac:P) troche zagmatwalem ale moze zrozumiesz :shock:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kruczyslaw
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #102 : Styczeń 03, 2005, 11:13:57 » |
|
plex mysle ze takie szybkie plywanie jest spowodowane nie glodem bo moje jakos zaraz po urodzeniu nigdy niejadly i nie karmie ich ale tym ze w srodwoisku jak soie nie schowaja to zostana zszamane :] dlatego dziwne mi sie wydaje zeby one lezaly na dnie pare dni :| pozatym jakos umieralnosc mlodych jest chyba nie wiem nieczesta bo mi z moitow czy to glupik czy molinezja zdechnie czasami jakis jeden 2 ale to takie slabizny a tak to wszystkie i tez trzymam w 50l w kotniku hihihi wydaje mi sie ze w wiekszym baniaczku szybciej rosna niz w jakims przykurczu :] ale to niewiem to tylko tak z moich obserwacji wiec reki nie dam sobie uciac mzoe wypowie sie ktos bardziej doswiadczony. co do umieralnsoci narybku ja mam problemy z danio  ale wiele musze sie nauczyc jeszcze mzoe keidys sie uda :] pozdroweinia narka miłęgo dnia
|
|
|
|
|
|
pozdrowienia z Sanoka 
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #103 : Styczeń 03, 2005, 18:06:46 » |
|
a to u mnie jak sie kociły molinezje to terzs czasami taka jak by ikra wyleciała ale to czasami u gupików to częsciej albo 2 młode zrośnięte
Plex: u mnie terz gupik urodzony ani jeden nie zdechł ale molinezje??!!
|
|
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami 
|
|
|
Kruczyslaw
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #104 : Styczeń 03, 2005, 19:07:56 » |
|
eh komandos nie wiem chyba inna akwarystyka sie bawisz niz ja nie chce sie klucic ani powodowac spiec ale dziwi mnie to ze jeszcze nikt cie nie poprawia pzrecief forum am byc czescia edukacyjna dla takich amatorow jak ja ale nawet mnie wydaje sie dziwne to co ty piszesz :| popiersze olile wiem to glupiki ikry niemaja a te kuleczki to rybka nie ikra ona sie tak jagby otoczki? wydobywa widzialem ale nieczesto mzoe wrescie napisze ktos cos kto sei na tym zna a co do glupikow nie wiem czy tak bylo jak tak to dziwnie bo ja nigdy niewidzialem tego ja akwarium zajmuje sie niedlugo ale w moim domu akwarium jest od 5 lat i glupiki byly zawsze i nigdy niewidzialem moze poprostu niemialem szczescia :] nastepnym razem pstryknij fotke jestem ciekaw jak one wygladały bo oczywiscie chyba niepzrezyły ?
|
|
|
|
|
|
pozdrowienia z Sanoka 
|
|
|
|