Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 33
  Drukuj  
Autor Wątek: Molinezje  (Przeczytany 155722 razy)
Bea
Bywalec

« Odpowiedz #75 : Wrzesień 25, 2004, 10:00:11 »

Cytat: Jarecki
Radze regularnie prowadzić częściową podmianę wody usuwać niedojedzony pokarm i muł z dna a kto wie...Może dochowasz się dzieci które przerosną o "głowę" swoich rodziców.

Tylko wcześniej niestety będę się musiała ich pozbyć, bo w 25 litrowym kotniku nie pożyją długo. :?

Pozdrawiam
112 l i:  6 neonków Inessa, 5 danio pręgowane, 3 gupiki, 1 ramirezka, 2 skalary, 2 gurami mozaikowe, 4 mieczyki, 2 molinezje Black Molly, 1 zbrojnik niebieski
25 l kotnik: około 10małych molinezji Black i kilkanaście malutkich gupiczków.
Jarecki
Bywalec

« Odpowiedz #76 : Wrzesień 26, 2004, 21:07:45 »

Ależ oczywiście ja po prostu proponuje wybrać sobie tych "szczęśliwców" z trójkątnymi płetwami które uznasz za warte pozostawienia i przenieść je do tego większego akwarium gdy już żadna ryba im tam nie będzie zagrażać. A tam sobie spokojnie będą rosły.
Bea
Bywalec

« Odpowiedz #77 : Wrzesień 27, 2004, 08:12:43 »

Też myślałam, żeby sobie zostawić jakąś samiczkę, tylko czy ogromny samiec nie będzie zagrażał dorastającej samiczce?

Pozdrawiam
112 l i:  6 neonków Inessa, 5 danio pręgowane, 3 gupiki, 1 ramirezka, 2 skalary, 2 gurami mozaikowe, 4 mieczyki, 2 molinezje Black Molly, 1 zbrojnik niebieski
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #78 : Wrzesień 27, 2004, 10:07:53 »

Tylko skąd będziesz wiedzieć czy dorastająca ryba to samiczka Smiley U molly's dymorfizm płciowy pojawia się dość puźnojak już są wyrośnięte tak z 4 cm - mniejwięcej do tej chwili nic nie wiadomo co to za ryba Smiley A czy nie będzie tej rybce zagrażał to zależy od jej gabarytów u mnie spokojnie z dużymi starymi molly's pływają małe 1,5 cm i nie są zjadane Smiley

112,25
Bea
Bywalec

« Odpowiedz #79 : Wrzesień 27, 2004, 20:44:54 »

W sklepie mi powiedziano, że mogę je oddać jak sporo podrosną, więc może juz będzie widać płeć... zobaczymy. A z tym samcem to ja się nie boję, że ją zje tylko że będzie ją .. tego... za bardzo molestował... taką jeszcze młodą... :oops:

Pozdrawiam
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #80 : Wrzesień 27, 2004, 22:00:25 »

Spoko molly's nigdy za bardzo tylko tyle ile trzeba ... no chyba że to bedzie młody samiec ale to juz nie ona więc nie ma problemu Wink

112,25
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #81 : Wrzesień 27, 2004, 22:01:57 »

Cheesy To podchodzi pod prokuratora, Bea ,musisz to zgłosić  Cheesy

Jarecki
Bywalec

« Odpowiedz #82 : Wrzesień 28, 2004, 23:07:21 »

No i jak tu teraz teraz wytłumaczyć tak by mnie nie zgarneli? :lol:(modna nagonka na tematy pedofilskie) Trudno:pisze :lol: Młode molinezje będą obiektem zainteresowania samca ale nie będzie on w stanie wyrządzic im krzywdy,albo dzieciaki go zignorują albo będą śmigać przed nim po całym akwarium aż biedaczysko zmachany da sobie spokój i wezmie się za dorosłą. Dopiero jak "młoda" zacznie dojrzewać pozwoli mu "zrobić swoje".I najczęściej dzieje się tak tuż przed uzyskaniem przez pszyszłą mamę dojrzałości po ty by już mieć nasienie gdy będzie płodna i nie będzie musiała marnować czasu na szukanie "chętnego". A że część modych samców dojrzewa w póżnym wieku(osiągając spore rozmiary wtedy) to samiec będzie próbował również zapłodnić "chłopców". W koncu to ryba i ma prawo nie wiedzieć że to pszyszła "konkurencja" rośnie, zwłaszcza że ryby niedojrzałe płciowo z natury mają pewne zachowania samic unikając w ten sposób agresji silniejszych od nich samców niejako "robiąc ich w konia" aż do czasu wyrośnięcia.
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #83 : Wrzesień 29, 2004, 12:57:18 »

Zdecydowanie sam bym lepiej tego nie napisał Wink teraz tylko przydało by sie parę zdjęć i wykresów Tongue Pozdraiwam

112,25
Kotek szprotek
Nowy
*

« Odpowiedz #84 : Październik 04, 2004, 15:10:37 »

OK spoko ale mam pytanko jak wrzuci sie rybke do koszyka i male spadną przez dziurki do ogólnego zbiornika to czy nie będą zjedzone przez inen ryby? Cheesy
atusia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #85 : Październik 04, 2004, 16:17:56 »

Cytat: Kotek szprotek
OK spoko ale mam pytanko jak wrzuci sie rybke do koszyka i male spadną przez dziurki do ogólnego zbiornika to czy nie będą zjedzone przez inen ryby? Cheesy

Zależy jakie masz rybki w ogólnym :wink: Z reguły bywa tak, że narybek zostaje szybko zjedzony przez wspołmieszkańców :? W sumie to kolacyjka dla rybek prosto pod "nosek"  :wink:

Pozdrawiam Beata

240l-paletki
Kotek szprotek
Nowy
*

« Odpowiedz #86 : Październik 04, 2004, 17:47:54 »

To najlepiej by było mieć 2 takie małe akwarium i tam wrzucić rybke tyż przez porodem;) a potem ją z tamtąd zabrać a małe niech sie tam chowają.
Danuta
Bywalec

« Odpowiedz #87 : Październik 12, 2004, 08:39:55 »

A te kotniki to takie wielkie i nieciekawie wyglądają, a zajmują miejsca bardzo dużo.
 :?

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #88 : Październik 12, 2004, 13:12:40 »

Cytat: Danuta
A te kotniki to takie wielkie i nieciekawie wyglądają, a zajmują miejsca bardzo dużo.
 :?

Własnie i dlatego najlepszym wyjściem jest drugie akwarium.

Pozdrawiam,
Raffy

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
nati_snk
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #89 : Listopad 22, 2004, 19:26:52 »

Nie jestem w stanie ocenić, więc pomóżcie mi:

http://republika.pl/nati_snk/4.JPG
http://republika.pl/nati_snk/5.JPG

Czy one są w ciąży :?:  Dodam że 3 z 4 są takie grube - czwarta jest chora... Sad CIĄŻA CZY NADMIAR POKARMU :?:

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 33
  Drukuj  

Skocz do: