lukaszn
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #45 : Styczeń 14, 2012, 10:04:17 » |
|
to jak możesz chętnie bym zobaczył... na żadnym forum nie masz pokazanego??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bitter
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #46 : Styczeń 14, 2012, 10:06:06 » |
|
to jak możesz chętnie bym zobaczył... na żadnym forum nie masz pokazanego??
Jak wrócę bo teraz wyjeżdżam.Łukasz wklej tutaj chłopakom moje wyliczenia te co ci zaproponowałem,bo nie mam czasu To żadna tajemnica przecie tylko dla świętego spokoju wole pryw.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2012, 10:08:19 wysłane przez bitter »
|
|
|
|
|
lukaszn
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #47 : Styczeń 14, 2012, 12:24:18 » |
|
to twoje wyliczenia... więc nie będę tego robił... jak będziesz chciał się podzielić z innymi to sam wkleisz... To czekam na foto..
Przyszedłem dzisiaj z pracy i pomyślałem zrobię testy na NO3 .. Otwieram pudełko i tam zauważyłem ze w próbówce zostawiłem wczorajszy test który robiłem po podmianie, i był czerwonkawy tak jak by w baniaku było 50mg a wodę zmieniłem 50% ..... Wylałem to i zrobiłem nowy test który zabarwił się na ''<100'' Jakim cudem nie wiem bo wlałem 15ml KNO3 rano do akwarium.... Czy to oznacza że mam testy do dupy czy naprawdę taki poziom, tylko jakim cudem..
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2012, 12:50:52 wysłane przez Grajewiak »
|
|
|
|
|
bitter
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #48 : Styczeń 14, 2012, 16:36:15 » |
|
Ja mam testy JBl kropelkowe i nie ma takiego wyniku jak podajesz ,może inne firmy maja a może zle czytasz lub robisz test.Jakie masz testy NO3 to wiem PO4 masz a Fe Łukasz rozumiem ze lejesz w sobotę i niedziele również.Po co wlewasz jak za chwile robisz podmianę,podmianka z kranówki to karma dla glonów kiedy trzeba to trzeba.Musisz więcej poczytać na ten temat.bo kiepsko to wygląda.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2012, 16:42:09 wysłane przez bitter »
|
|
|
|
|
lukaszn
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #49 : Styczeń 14, 2012, 20:33:35 » |
|
nie mam innej opcji jak podmianka z kranówki.... gdzie ja odstawię 150l wody.. Testy mam Tetra.... i wiem że dziadostwo.. ale wcześniej takich wyników nie było.. Toomes powiedz coś.. Bitter masz foto akwarium?? jak bym mogł prosić na priv chyba że do galeri wstawisz..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomes
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #50 : Styczeń 14, 2012, 20:40:07 » |
|
nie mam innej opcji jak podmianka z kranówki.... gdzie ja odstawię 150l wody.. Testy mam Tetra.... i wiem że dziadostwo.. ale wcześniej takich wyników nie było.. Toomes powiedz coś.. Bitter masz foto akwarium?? jak bym mogł prosić na priv chyba że do galeri wstawisz..
test możemy sprawdzić: wlej do naczynia 5l destylowanej wody i dodaj 1ml KNO3 (to rozrobione 40g/500ml) stężenie będzie znane 9,81mg/l jeśli zrobisz test i wynik będzie 10mg/l to znaczy że test jest dobry EDIT: albo 2,5L destylki i dodasz 0,5ml nawozu, bo szkoda wody  Lukaszyn czy Twoje wodociągi poblikują na stronie internetowej parametry wody ?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2012, 20:46:35 wysłane przez tomes »
|
|
|
|
|
lukaszn
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #51 : Styczeń 14, 2012, 21:21:20 » |
|
nie mam niestety.... a co do testu to nie mam teraz destylki więc nie sprawdzę... chyba że na innej wodzie idzie sprawdzić..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiedzmin22
|
 |
« Odpowiedz #52 : Styczeń 14, 2012, 21:57:07 » |
|
Idzie sprawdzic na kranowce, z tym ze musisz wiedziec (ze strony swoich wodociagow) ile masz no3 w swojej kranowce. Zaluzmy ze masz w kranie 5 mg na litr, a do tej kranowki wkrapiasz to no3 co ci napisal tomes i sumujesz no3 z kranu + no3 z nawozu. Robisz test i sprawdzasz czy poprawnie pokazuje sume z kranu i nawozu.
|
|
|
|
|
|
126 litrów (tarliskowe dla zbrojników niebieskich i neonów)
zbrojniki: - samiec 10 cm - 2x samica 8 cm i 7 cm - neon czerwony 20 sztuk
200 litrów (w trakcie dodawania roslinności):
- 40 małych zbrojników 3 cm długości - 60 neonów (narybek)
|
|
|
bitter
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #53 : Styczeń 14, 2012, 22:02:32 » |
|
Idzie sprawdzic na kranowce, z tym ze musisz wiedziec (ze strony swoich wodociagow) ile masz no3 w swojej kranowce. Zaluzmy ze masz w kranie 5 mg na litr, a do tej kranowki wkrapiasz to no3 co ci napisal tomes i sumujesz no3 z kranu + no3 z nawozu. Robisz test i sprawdzasz czy poprawnie pokazuje sume z kranu i nawozu.
Dobry pomysł .Nie wysłalem zdjęcia mam za to co innego moje wyniki testu na ten tydzień NO3=20,Fe=02,PO4=0,8
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukaszn
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #54 : Styczeń 14, 2012, 22:08:43 » |
|
A co mi z wyników... pokaż twój baniak i twoją wizytówkę.... pokaż że masz ładniejsze ziele od tomesa niech szczena opadnie..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomes
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #55 : Styczeń 14, 2012, 22:17:36 » |
|
Lukaszn możesz ostatecznie kupić 5L destylki w markecie albo na stacji benzynowej, tak swoja droga to ciekawe jak z "czystością" tych marketowych destylek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukaszn
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #56 : Styczeń 14, 2012, 22:25:00 » |
|
myślę że destyl to destyl.... to nie wódka że jest lepsza a gorsza...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bitter
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #57 : Styczeń 14, 2012, 22:41:40 » |
|
A co mi z wyników... pokaż twój baniak i twoją wizytówkę.... pokaż że masz ładniejsze ziele od tomesa niech szczena opadnie..
Lukasz wyniki podałem tobie byś miał porównanie do swoich,moim zdaniem są ok. Trochę więcej Fe i gazu i gitara,ty zaś się podniecasz tylko baniakiem jak dzieciak.Powiem ci tak nie mam żadnego cudu na obecną chwile to plac budowy testow i nauki .jeśli nie rozumiesz tego to nie ma sensu bym cokolwiek pokazywał porównywał który lepszy mój twój czy tomesa.Możesz obejżeć live mój baniak wystarczy skype. Ps Przywieź wodę z akwa zrobię ci testy za drobna opłatą oczywiście ,a obejrzysz na żywo akwarium . 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2012, 23:01:50 wysłane przez bitter »
|
|
|
|
|
bitter
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #58 : Styczeń 16, 2012, 21:20:04 » |
|
hej co tak cicho błądzisz trafić nie możesz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukaszn
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #59 : Styczeń 17, 2012, 08:53:01 » |
|
A skąd ty jesteś właściwie??  już taniej my mi wyszło kupić nowe testy... Robiłem experyment z testami i jednak testy od no3 mam do wywalenia... przekłamują.. ps. Bitter daj foto baniaka na pw  Nawozy leję tak jak tomes sporządził, światła zmieniłem (i tu jednak się sprawdziło co pisał wiedzmin światło mam do bani, zmieniłem 2 rury i już na heniu zaczeły bąbelki stawać) zobaczymy co bedzie dalej.... i myślę że brat mi dolewał nawozu wcześniej do baniaka bo myślał ze to karma dla ryb, tylko nie chcę się przyznac.. Dzisiaj dodam foto do galerii no i w tym tygodniu mam w planach wyjazd do akwarystycznego po skalary (pasiaki oczywiście) chociaż się wacham nad paletkami, tylko jak brat mi bedzie eksperymenty robił to te paletki doby nie przeżyją...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2012, 08:58:30 wysłane przez lukaszn »
|
|
|
|
|
|