Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3 4
  Drukuj  
Autor Wątek: Tola - 126l - II odsłona :)  (Przeczytany 9901 razy)
Tola
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Listopad 12, 2011, 16:43:09 »

djlazy dziękuję  Cheesy

Te dwie kępy micranthemum będziesz łączyła w jedną, czy planujesz z nich dwie kule zrobić?
To tylko kwestia zdjęcia, czy heniek po lewej jakiś taki smutny?
umbrosum chyba pozostawię w dwóch kępach ciekawiej to wygląda... a co do henia, nie jest to kwestia zdjęcia...on niestety jeszcze nie jest w dobrej kondycji, pozostał na nim niestety jeszcze glon z którym walczę i muszę przyznać że powoli schodzi. Zastanawiam się czy go nie wyjąć całkiem, zrobić mu kurację anty glonową i wsadzić od nowa ale zobaczę jak sprawdzi się ostatecznie Easy Carbo Smiley

Hm... mi się podoba, ale mam uraz do jednolitego czarnego podłoża.
- zdaje się że napisałam wyżej iż puste powierzchnie przewidziane są na trawnik z henia więc raczej nic czarnego widać nie będzie Wink

Ładny dla oka baniaczek tylko obsada pozostawia nieco do życzenia. Ile sztuk poszczególnych gatunków wpuściłaś do zbiornika? Zdecyduj się na jedną ewentualnie dwie ławice przy nieco większej liczebności, będzie to efektowniej wyglądało. Cztery ławicowe gatunki w takim litrażu to zdecydowanie za dużo.
jesli otosek jest mega ławicową rybcią to faktycznie kilka sztuk może się czuć źle ... ale jak na moje oko rybki ganiają się po szybach (czego nie zaobserwowałam w starym baniaku) i w moim przekonaniu do nieszczęśliwych nie należą. Mikrorazbora jest przejściowo w akwa docelowo będzie w nano więc nie inwestuje narazie w ten gatunek;) Zwinnik będzie miał towarzystwo większe tylko narazie brak funduszy a 40 neonek to chyba już całkiem fajna ławica... Smiley Tak więc docelowo będą neony i zwinniki, uważam że wystarczy w zupełności;)

pawel81
Zainteresowany
**

Nature Zone 240L

« Odpowiedz #16 : Listopad 12, 2011, 17:29:09 »

Zbiornik bardzo fajny. Szczególnie mam na myśli roślinki. Moim zdaniem pasowałby Ci jakiś fajny większy kamior aby urozmaicić kompozycję Smiley Korzeń chyba by się zgubił.

Pozdrawiam,

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/(240)-nature-zone-pawel
http://www.youtube.com/watch?v=LX1-waIyNbo
Tola
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Listopad 12, 2011, 17:41:02 »

Korzeń w akwa był ale pechowy więc teraz leży zapomniany gdzieś.... kamienie będą, najprawdopodobniej suropu stone ale dopiero jak się dorobię OW Smiley

pawel81
Zainteresowany
**

Nature Zone 240L

« Odpowiedz #18 : Listopad 12, 2011, 18:14:48 »

Ładnie ten kamień wygląda "Suropu Stone". Ja osobiście polecam podjechać na skład budowlany z kamieniami. Można wybrać naprawdę coś ciekawego. I co ważne prawie za free  Grin

Tylko oczywiście trzeba poczytać co się nadaje do akwa!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/(240)-nature-zone-pawel
http://www.youtube.com/watch?v=LX1-waIyNbo
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Listopad 13, 2011, 00:43:58 »

Ładnie ten kamień wygląda "Suropu Stone". Ja osobiście polecam podjechać na skład budowlany z kamieniami. Można wybrać naprawdę coś ciekawego. I co ważne prawie za free  Grin

Tylko oczywiście trzeba poczytać co się nadaje do akwa!!!

Popieram, a jeśli ma się ten komfort i ma się auto to wycieczka w góry wskazana Wink
Pozdrowienia dla Toli Wink

Tola
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Listopad 13, 2011, 00:50:23 »

Heh z moją dyskopatią mogę sobie pomarzyć o górach Sad

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Listopad 13, 2011, 00:52:51 »

Heh z moją dyskopatią mogę sobie pomarzyć o górach Sad

To pozostaje już tylko wyprawa do składu kamieni ozdobnych z kimś do pomocy przy noszeniu Wink

Tola
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Listopad 25, 2011, 07:25:34 »

Mała aktualizacja Smiley
Trawniczek powoli zarasta... środkowy plan zagospodarowany, tył jeszcze nie do końca... w lewym rogu troszkę rewolucji z uwagi na to że heteranthera zatyka mi wlot do filtra i musiałam pokombinować....a przy okazji jak widać przycinka była Smiley
Poza tym akwarium powoli uwalnia się od glonów. Henryk z lewej strony posadzony zaczyna wyglądać jak przystało na Henryka. Teraz widzę że chyba moja nieumiejętność sadzenia w początkowej fazie akwarium daje efekty bo Henryk choć w miarę wolny od glona wygląda jak idź stąd Smiley Niewykluczone że wykopie gościa, porobię nowe sadzonki i posadzę na nowo Smiley Narazie czekam na Henia z prawej Wink

Poza tym chyba mam niezły bałagan z zielskiem w akwa....wszystkiego po trochu ale to znów skutki zarówno niewiedzy i niezdecydowania:P Brakuje mi wyraźnego czerwonego akcentu....

« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2011, 08:18:47 wysłane przez Tola » Zapisane

pawelek-131
Stały użytkownik

;)

« Odpowiedz #23 : Listopad 25, 2011, 12:20:40 »

Piękny baniaczek Wink Aż chce się popatrzeć Wink
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #24 : Listopad 25, 2011, 12:53:37 »

Zielono Shocked , że aż miło ale brakuje jakiegoś akcentu czerwonego lub fioletowego z roślinek.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Tola
Stały użytkownik

« Odpowiedz #25 : Listopad 25, 2011, 14:15:05 »

baniakmaniak wiem, napisałam to wyżej, ale poczekał aż tył zarośnie pod taflę i pomyślę ...Wink

cross73
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #26 : Listopad 29, 2011, 20:44:43 »

Faktycznie brakuje czegoś czerwonego Wink ale, ta Twoja "zielona wodna planetka: Smiley ma swój urok.
Tola
Stały użytkownik

« Odpowiedz #27 : Listopad 30, 2011, 10:55:26 »

Dziękuję Smiley To miłe że mój pierwszy roślinny baniaczek sie podoba;) Szalenie to cieszy i ogromnie motywuje do pracy Wink Przyznam że i moje oko juz cieszy zwłaszcza że pokonałam wstrętne glony;) W chwili obecnej rośliny sa wolne od paskudztwa sporadycznie widzę na szybie zielony pył w niewielkiej ilości ale jedno przetarcie gąbką i po kłopocie. Intensywnie nawożę, stawiając głownie na poprawę poziomu fosforu i żelaza. Roślinom nic się nie dzieje więc nie przeginam jak sądzę. Mam jeszcze zastrzeżenia do barwy roślin, rotala mogłaby bardziej sie czerwienić ale może to kwestia czasu:) Stopniowo przechodzę na sole .... zobaczymy jak sobie z tym poradzę;)

tiggi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #28 : Listopad 30, 2011, 14:09:38 »

O tak.... ślicznie wyszło!

u ciebie też kocie nie działa? czy tylko ja mam takie szczęście?  Roll Eyes
Tola
Stały użytkownik

« Odpowiedz #29 : Listopad 30, 2011, 15:00:00 »

u ciebie też kocie nie działa? czy tylko ja mam takie szczęście?  Roll Eyes
- nie bardzo rozumiem ... Roll Eyes

Strony: 1 [2] 3 4
  Drukuj