tiggi
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #30 : Listopad 30, 2011, 15:04:31 » |
|
czy forum miau u ciebie działa... bo ja od dłuższego czasu wejść na nie nie mogę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #31 : Listopad 30, 2011, 15:08:33 » |
|
ahhh, zupełnie nie zaskoczyłam  nie, nie działa u mnie również 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tiggi
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #32 : Listopad 30, 2011, 15:22:06 » |
|
Hehehe  kurcze, tak ładnie Ci to wszystko wyszło... A ja się nitek wyzbyć nie mogę ... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #33 : Listopad 30, 2011, 15:24:51 » |
|
Hehehe  kurcze, tak ładnie Ci to wszystko wyszło... A ja się nitek wyzbyć nie mogę ...  - spróbuj femangę w nieduzych ilościach ....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
 |
« Odpowiedz #35 : Grudzień 06, 2011, 12:16:15 » |
|
No i pozytywne zmiany widzę  Samo nastawienie też uległo znacznej postawie  Pozdrawiam Ciepło 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #36 : Grudzień 06, 2011, 12:49:00 » |
|
Jakbyś chciała parę czerwonych roslin na spróbowanie to może się wymienimy.., podoba mi się to hydrocotyle 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #37 : Grudzień 06, 2011, 15:01:31 » |
|
Mam już czerwone roślinki - eustralis stellata i limnofila aromatica zagości po środku zobaczę co sie ładniej wybarwi i jak będzie rosło to zostanie, bo wie podobne obok siebie bez sensu:) Poki co młode zaszczepki więc nie wiadomo co z tego wyrośnie;) A hydrocortyle fakt rośnie u mnie przyzwoicie, choć na weekendzie sporo zielska wycięłam bo poszerzam trawnik z henia:) Przypomnij się niebawem, przy kolejnej przycince moge ci odstąpić 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #38 : Grudzień 06, 2011, 15:38:51 » |
|
Stellata to raczej będzie czerwonanwo pomarańczowa, no i potrzebuje dużo światła by złapać kolor. Aromatica tak jak didiplis, rotala, pełzacz bagienny i ludwigia oprócz dużej ilości światła tylko w niektórych okolicznościach pokazują swoje czerwone kolory. I świerze podłoże raczej im w tym nie sprzyja. Ale są też rosliny które w każdych warunkach bez specjalnych zabiegów pokażą ładny kolorek np macrandra czy alternathera. Marcrandry muszę trochę przerzedzić więc jakbyś jednak coś chciała za to hydrocotyle to daj znać  Kiedy się przypomnieć ?  ps. zauważyłem że masz też hydrocotyle leucocephala, miałem na myśli to mniejsze z ładniejszymi listkami hydrocotyle japan
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2011, 15:43:36 wysłane przez Pethro »
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #39 : Grudzień 06, 2011, 16:28:46 » |
|
ps. zauważyłem że masz też hydrocotyle leucocephala, miałem na myśli to mniejsze z ładniejszymi listkami hydrocotyle japan
hydrocotyle leucocephala - juz powędrowała do znajomego  a przypomnij się gdzieś za dwa tyg myślę że do tego czasu porośnie znowu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #40 : Styczeń 28, 2012, 12:41:01 » |
|
Aktualizacja 28.01.2012Nawożenie: Butla CO2 (3b/s), sole + Easy Carbo (dorywczo) Roślinność: Hemianthus micranthemoides Hemianthus callitrichoides cuba Myriophyllum mattogrossense Hydrocotyle sp. japan Rotala rotundifolia red Rotala rotundifolia green Rotala sp ceylon Limnophila aromatica Eusteralis stellata Micranthemum umbrosum Hedyotis salzmanii      Czekam na opinie ekspertów:)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2012, 14:26:22 wysłane przez Tola »
|
|
|
|
|
sebtul
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #41 : Styczeń 28, 2012, 12:54:44 » |
|
Ekspertem nie jestem lecz mimo tego skomentuję. Jak dla mnie cacuszko  .
|
|
|
|
|
|
gg - 4479432
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #42 : Styczeń 28, 2012, 13:05:14 » |
|
Ekspertem nie jestem lecz mimo tego skomentuję. Jak dla mnie cacuszko  . oj tam, też ekspertem nie jestem ale pytam o opinię bo wiem że są lepsi i mądrzejsi a napewno z większym doświadczeniem. Ale opinia nawet największego amatora równie cenna:D Zwłaszcza jak pozytywna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
falko
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #43 : Styczeń 28, 2012, 13:54:12 » |
|
Witam. Ekspertem również nie jestem i dlatego mam tylko takie, a nie jakieś bardziej ambitne pytanka.  1) Co to za śliczna roślina, ta "sosenka" w centralnej części akwarium? 2) Czy jest trudna w uprawie i dałaby radę pociągnąć jedynie na kulkach pod korzeniami i czasem jakimś nawozie w płynie przy oświetleniu 2x18 z odbłyśnikiem w 100 litrach? Pytam, bo rośliny masz takie ładniutkie, dopieszczone w każdym calu  3) Z innej beczki: ile neonów masz w tym baniaku?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #44 : Styczeń 28, 2012, 14:29:57 » |
|
W centralnej części akwarium jest limnophila aromatica i stellata posadzone obok siebie z tym że stellata jeszcze słabiutko wyrosła:) Aromatika w moim baniaku przyjęła się ładnie choc nie rosła na początku za szybko po jakimś czasie bujneła dopiero. Myslę że lubi światełko a u mnie jest go sporo  Przy 36W na 100L może byc cięzko ale mozna spróbować. Mnie mały henio rosnie w krewetkarium z 11w bez co2 więc wszystko jest możliwe:) Do podłoża nic nie daję tylko nawożę solami , nic więcej Z innej beczki - 70-80 sztuk 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|