djlazy dziękuję

Te dwie kępy micranthemum będziesz łączyła w jedną, czy planujesz z nich dwie kule zrobić?
To tylko kwestia zdjęcia, czy heniek po lewej jakiś taki smutny?
umbrosum chyba pozostawię w dwóch kępach ciekawiej to wygląda... a co do henia, nie jest to kwestia zdjęcia...on niestety jeszcze nie jest w dobrej kondycji, pozostał na nim niestety jeszcze glon z którym walczę i muszę przyznać że powoli schodzi. Zastanawiam się czy go nie wyjąć całkiem, zrobić mu kurację anty glonową i wsadzić od nowa ale zobaczę jak sprawdzi się ostatecznie Easy Carbo
Hm... mi się podoba, ale mam uraz do jednolitego czarnego podłoża.
- zdaje się że napisałam wyżej iż puste powierzchnie przewidziane są na trawnik z henia więc raczej nic czarnego widać nie będzie
Ładny dla oka baniaczek tylko obsada pozostawia nieco do życzenia. Ile sztuk poszczególnych gatunków wpuściłaś do zbiornika? Zdecyduj się na jedną ewentualnie dwie ławice przy nieco większej liczebności, będzie to efektowniej wyglądało. Cztery ławicowe gatunki w takim litrażu to zdecydowanie za dużo.
jesli otosek jest mega ławicową rybcią to faktycznie kilka sztuk może się czuć źle ... ale jak na moje oko rybki ganiają się po szybach (czego nie zaobserwowałam w starym baniaku) i w moim przekonaniu do nieszczęśliwych nie należą. Mikrorazbora jest przejściowo w akwa docelowo będzie w nano więc nie inwestuje narazie w ten gatunek;) Zwinnik będzie miał towarzystwo większe tylko narazie brak funduszy a 40 neonek to chyba już całkiem fajna ławica...

Tak więc docelowo będą neony i zwinniki, uważam że wystarczy w zupełności;)