pawel_szp
GG 8287452
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #15 : Lipiec 02, 2010, 20:14:21 » |
|
akwamaniak idź spac.. ile razy pisaliśmy - NIE SKALARY! Fajne ryby, ale zbiornik troszkę za mały. Po co mają się męczyc?
Zwinnik czerwonousty - 10x Danio pręgowany - 7x Coś na dno - może kirys karłowaty jakies 5 sztuk 2 ampularie. harem prętników. Może bojowników, czy czegoś innego.
Mam nadzieję, że to dobra obsada.
PS co do błędów ortograficznych to tylko tak napisałem, bo każdemu mogą się zdarzyc :]
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 20:15:59 wysłane przez pawel_szp »
|
|
2x Pielęgniczka Ramireza -samice.... 12x Neon Innesa 2x Pangio Oblonga <- potocznie znany piskorkiem  8x Żałobniczka/Tetra czarna AMPULARIE!!!!! WYDAM JAK NAJWIĘCEJ!! Flora: Echinodorus D'vall Rogatek Anubias nano
|
|
|
akwamaniak
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #16 : Lipiec 02, 2010, 20:17:19 » |
|
Autor posta chcial miec w obsadzie skalary wiec nie ublizaj mi i przestrzegaj zasad regulaminu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby
|
 |
« Odpowiedz #17 : Lipiec 02, 2010, 20:19:34 » |
|
Autor posta chcial miec w obsadzie skalary wiec nie ublizaj mi i przestrzegaj zasad regulaminu  Chcieć to można, a móc to inna sprawa... polecasz obsadę która jest niepoprawna, nie wprowadzaj proszę innych w błąd kiedy nie wiesz o czym piszesz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pawel_szp
GG 8287452
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #18 : Lipiec 02, 2010, 20:20:13 » |
|
No ja wiem, że pisał, ale my też pisaliśmy, że nie i on doszedł do porozumienia, że może byc coś innego. I nie strasz regulaminem 
|
|
|
|
|
|
2x Pielęgniczka Ramireza -samice.... 12x Neon Innesa 2x Pangio Oblonga <- potocznie znany piskorkiem  8x Żałobniczka/Tetra czarna AMPULARIE!!!!! WYDAM JAK NAJWIĘCEJ!! Flora: Echinodorus D'vall Rogatek Anubias nano
|
|
|
Gilbii
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #19 : Lipiec 02, 2010, 20:44:56 » |
|
Zwinnik czerwonousty - 10x Danio pręgowany - 7x Coś na dno - może kirys karłowaty jakies 5 sztuk 2 ampularie. harem prętników. Może bojowników, czy czegoś innego.
Mam nadzieję, że to dobra obsada.
A czy zamiast kirysów karłowatych mogą być panda?  Sory za takie pytanie ale co to znaczy harem??? pawel_szp dzięki właśnie takiej wypowiedzi oczekiwałem , zwarta i na temat ;] P.S. a w sprawie roślin i filtra się ktoś wypowie?  ? P.S.S Właśnie w starym 25l akwa mam 6 krewetek red cherry czy do nowej 100 mogę je włożyć??
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 20:47:19 wysłane przez Gilbii »
|
|
Akwarium to taki drugi świat. Dyslektyk! Rybki,Żółw Żółtolicy, Kot
|
|
|
pawel_szp
GG 8287452
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #20 : Lipiec 02, 2010, 20:56:16 » |
|
Panda... hmmm... szczerze nie wiem. myślałęm o tamtych, bo małe, ale może mogą byc. poczekaj na kogoś innego. RC mogą byc. http://pl.wikipedia.org/wiki/Harem <-harem ;]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gilbii
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #21 : Lipiec 05, 2010, 18:57:17 » |
|
Ktoś się wypowie na temat roślin i czy panda mogą być w tym akwa?  Jakieś rady dla nowego , na temat zakładania??? AA a małym akwa mam zbrojnika odkupie jeszcze jednego, może tak być???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hergar
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #22 : Lipiec 06, 2010, 07:17:34 » |
|
pandy mogą być co do roślinek to z 2 x 18 W szału nie ma więc trzeba pomyśleć nad cieniolubnymi roślinami anubiasy, kryptokoryny, mikrozoria sprawa zbrojnika - nie wiemy jaki to gatunek - podejrzewam, że zbrojnik niebieski, nie męcz biedaka w tym słoiku i do 100-tki go daj 25l to sie nadaje na krewetki lub kotnik ew. dla pojedyńczego bojownika
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gilbii
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #23 : Lipiec 06, 2010, 10:09:22 » |
|
hergarZbrojnik niebieski tak to on. Dobrze wiem że to za małe akwa dla niego ale jeżeli wiem że za miesiąc będzie w setce to gdzie go będę oddawał. Wytrzyma jeszcze ten miesiąc. A potem dokupię kolegów i do setki włożę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hergar
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #24 : Lipiec 06, 2010, 10:37:44 » |
|
no dokładnie o tym napisałem, po prostu z twojego poprzedniego postu zrozumiałem, że zamierzasz dokupić towarzystwo zbrojnikowi do tego małego akwa  ale to było rano i zaspany byłem heh...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pawel_szp
GG 8287452
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #25 : Lipiec 06, 2010, 16:43:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gilbii
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #26 : Lipiec 06, 2010, 18:39:41 » |
|
Gdybym dodał tego światła , to jak to zrobić , kupić po prostu większe świetlówki??? I mam jeszcze trochę przygłupawe pytanie;/ mam testy na PH na twardość itp. Ale jak się ich używa?? mam buteleczkę z płynem i miarkę Co z tym dalej? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pawel_szp
GG 8287452
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #27 : Lipiec 06, 2010, 21:18:53 » |
|
a nie masz jakiejś instrukcji? Podaj jakąś dokładną nazwę. co do światła to starter może nie wytrzymać czy coś innego. rozsądniej byłobt dać niezależną świetlówkę obok,. Jak jest miejsce. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gilbii
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #28 : Lipiec 08, 2010, 17:10:24 » |
|
Witam! Właśnie przeglądam jedną z toreb osprzętu które dostałem w zestawie z akwa. Co do testów to nazwa "test PH" firmy sera ( ale mam już instrukcje) Znalazłem też napowietrzacz firmy tera a dokładnie , model: Tera tec AP150 Ma ktoś taki jest z niego zadowolony  Znalazłem jeszcze dyfuzor CO2 firmy filtus , ale nie wiem jak się go używa ( mam pojemnik z rurką) P.S. A czy odbłyśniki na pokrywie załatwiły sprawę z oświetleniem  Pozdrawiam Gilbii
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2010, 21:37:43 wysłane przez Gilbii »
|
|
|
|
|
pawel_szp
GG 8287452
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #29 : Lipiec 09, 2010, 11:23:03 » |
|
A więc. Ja mam światła 15W w 72l i żyję  Odbłyśniki może starczą - świetlówki masz w komplecie? Jak tak to póki co nie kombinuj tylko załóż i sprawdź jak roślinki rosną. Ale lepiej zakup jakieś mniej wymagające - anubiasy itp. Alebo CO2 albo napowietrzacz  co do napowietrzacza, to byle jaki ten zestaw co2 jaki masz, to tylko rozprowadzacz bąbelków  Możesz bimbrownie podłączyć, ale pamiętaj, że musi być trochę roślin, aby było O2 w wodzie.  Odbłyśniki zamontuj pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|