Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « gosieks83 [27] [45] [200] i inne szkła z krewetkami.
Ankieta
Pytanie: Jak Ci minął poniedziałek? Smiley
Rewelacyjnie - kocham poniedziałki - 3 (7.5%)
Poniedziałek? A to był jakis poniedziałek? Kiedy bo nie zauważyłem :> - 11 (27.5%)
Średnio - ale tylko dlatego, że lubię ponarzekać Tongue - 11 (27.5%)
Ja nie lubię poniedziałków z zasady, więc ten i kolejne będą tak jak poprzednie - BEZNADZIEJNE! - 15 (37.5%)
Głosów w sumie: 39

Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17
  Drukuj  
Autor Wątek: gosieks83 [27] [45] [200] i inne szkła z krewetkami.  (Przeczytany 92731 razy)
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #165 : Lipiec 22, 2011, 15:57:54 »

Nabyłam, wpuściłam, cieszą się chyba bo od razu złapały kolorki i zaczęły żerować. No to się chwalę nowymi nabytkami teraz: grubowarg syjamski w ilości sztuk 6. Niebawem pewnie dokupię z 10 bo fajne a ja mam jakieś to akwarium odrybione Smiley

emperor, z tymi forami to nie ma co przesadzać bo robione z ręki na półautomacie, gdyby nie komputer to by się tego oglądać nie dało Wink
A skoro Ci tak do gustu moje kule przypadły to specjalnie dla Ciebie  Grin

I jeszcze pytanie do ekspertów... Co to?
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #166 : Lipiec 22, 2011, 16:11:05 »

Dzięki za "kule" Smiley
Roślina to przypadkiem nie jakaś odmiana Ludwigi?

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #167 : Lipiec 22, 2011, 18:04:17 »

Pamiętam jak zakładałaś pierwszy baniak i kupowałaś odemnie rośliny... dużo się zmieniło od tego czasu i litraże i aranżacje... I muszę przyznać - fajnie to wygląda, oczywiście nie w moim stylu  Cheesy ale naprwdę SUPER! Natchnęłaś mnie i komentarzem i baniakami - szykuję więc delikatne zmiany u siebie  Embarrassed

ps. kosiarek nie zazdroszczę - mech zniknie... i u mnie 6 kosiarek na 200 l to było duuuużo - onerosną ok 15 cm - większe niż skalary...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2011, 18:07:18 wysłane przez Piterix » Zapisane

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #168 : Lipiec 22, 2011, 21:09:41 »

Dzięki za "kule" Smiley
Roślina to przypadkiem nie jakaś odmiana Ludwigi?

Ależ proszę - tak myślałam, że ci się spodoba Wink
może i masz rację z tą ludwigą, pewnie padnie jak znam moje akwarium - cóż...

Pamiętam jak zakładałaś pierwszy baniak i kupowałaś odemnie rośliny... dużo się zmieniło od tego czasu i litraże i aranżacje... I muszę przyznać - fajnie to wygląda, oczywiście nie w moim stylu  Cheesy ale naprwdę SUPER! Natchnęłaś mnie i komentarzem i baniakami - szykuję więc delikatne zmiany u siebie  Embarrassed

ps. kosiarek nie zazdroszczę - mech zniknie... i u mnie 6 kosiarek na 200 l to było duuuużo - onerosną ok 15 cm - większe niż skalary...

Hehehehe nie od ciebie kupowałam rośliny tylko w sklepie - już któryś raz mnie próbujesz w te rośliny wrobić a to na serio nie byłam ja Tongue

A co do stylu.... w moim też nie jest do końca bo ja bym te anubiasy powiesiła na korzeniach, ale to jest jakaś średnia między 'tą która robi przy akwarium' a 'tym, który za to płaci i chce żeby było tak i tak'. Fajnie jednak, ze cie 'natycham' swoją osobą, znaczy baniakiem Smiley

Kosiarki zjedzą mech... Na zdrowie! tego co tam nawrzucam z akwariów hodowlanych nie przejedzą choć by ich było 15 Tongue
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #169 : Lipiec 23, 2011, 16:03:52 »

Kosiarki zjedzą mech... Na zdrowie! tego co tam nawrzucam z akwariów hodowlanych nie przejedzą choć by ich było 15 Tongue

A założymy się ?  Good !

Ja już wiem do czego są zdolne 2 kosiarki a jak było by ich 15.. oj tylko patrzeć i płakać jak znika mech. Cheesy

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #170 : Sierpień 01, 2011, 19:28:04 »

Sorki, że pod sobą, ale nikt dawno nie pisał Tongue

Gosiu jak tam mech Cheesy w akwarium z kosiarkami ? Wink

Pozdrawiam i czekam na kolejne piękne fotki z nowego sprzętu Smiley

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #171 : Sierpień 01, 2011, 20:10:16 »

I jeszcze pytanie do ekspertów... Co to?

Ekspert ze mnie żaden, ale śmiem twierdzić, że to ludwigia glandulosa, ewentualnie niewybarwiona wersja ovalifolii.
Dawaj jakieś zdjęcia podopiecznych!

baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #172 : Sierpień 01, 2011, 22:05:50 »

Ludwigia glandulosa jest czerwona, raczej  to zapewne ludwigia ale jakaś inna, może Repens.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #173 : Sierpień 01, 2011, 22:15:10 »

Ludwigia glandulosa jest czerwona, raczej  to zapewne ludwigia ale jakaś inna, może Repens.

Nie żebym zgapiał, ale l. repens jest czerwona Wink

Edit:

tu jest zdjęcie z strasznie źle wybarwioną l. repens z mojej poprzedniej aranżacji. To ta różowawa roślina przy najwyższej części korzenia. Różnicę widać od razu.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2011, 23:11:23 wysłane przez vento » Zapisane

gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #174 : Sierpień 02, 2011, 10:08:16 »

.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2011, 10:21:49 wysłane przez gosieks83 » Zapisane
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #175 : Sierpień 02, 2011, 10:08:49 »

Gosiu jak tam mech Cheesy w akwarium z kosiarkami ? Wink

hmm... no miałeś trochę racji z tym, ze kosiarki się do mchu dobiorą. Te bestie wpadły w mech, obrały go doszczętnie...

...z nitek i zafundowały mu nowe życie Tongue teraz śmiga jak głupi.

Roślinka to chyba będzie repens, widać nie miała światłą, nawozów, niczego co powinna bo jak u m nie dostała trochę to już wygląda na bardziej zadowoloną - nie wybarwi się na pewno przy moim 0,3W/l ale rośnie śmiało i pewnie do góry Smiley

Dawaj jakieś zdjęcia podopiecznych!

No dobra, dobra, nie bij Smiley Jako, ze nie chce znowu was męczyć yellowkami czy sakurami (mam z nimi jedno akwarium oświetlone dobrze) to postaram się zanurkować w głębiny regału i ustrzelić jakieś stripesy albo blue pearl. Tylko u nich jest jak przy świeczce, więc muszę coś na czas zdjęć wykombinować. Może uda się pstryknąć coś oryginalniejszego niż krewetka na żwirku  Tongue
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2011, 10:11:06 wysłane przez gosieks83 » Zapisane
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #176 : Sierpień 02, 2011, 10:14:11 »

Chyba się tobie odpowiedź zdublowała ;)bo widzę ją 2x jedną pod drugą.
Kosiarki to po prostu bandyty jak wpadną w mech Cheesy

Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #177 : Sierpień 02, 2011, 11:24:08 »

A mnie ta roślina wygląda jak  L. palustris. Chyba najmniej wymagająca ludwigia spokojnie da rade w 0,3W/litr . Nie jest czerwona ale i tak warta uwagi - mam u siebie i nie zrezygnuje .

Pozdrawiam Tram.

112,25
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #178 : Sierpień 02, 2011, 16:39:30 »

Tą ludwigę będę obserwować jeszcze, na razie z dnia na dzień wygląda inaczej, więc mnie ciężko równać do obrazków w sieci.

Wklejam obiecane zdjęcia Smiley Ostrzegałam, ze ciemne będą....

Babaulti stripes:

Trochę niewydarzony samczyk BP:

A to roślinka, którą jakiś czas temu kupiłam in vitro jako 'rotala pearl'. Część wsadziłam w żwir a część (tą) obwiązałam na kokosie. W sumie nie wiem jak ja sie powinno sadzić ale jak na razie oba warianty jej pasują Smiley

« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2011, 16:41:36 wysłane przez gosieks83 » Zapisane
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #179 : Sierpień 02, 2011, 17:24:24 »

stripes'y wyglądają świetnie! Sama wyselekcjonowałaś taką formę, czy kupiłaś?

Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17
  Drukuj  

Skocz do: