|
|
|
emperor
|
 |
« Odpowiedz #166 : Lipiec 22, 2011, 16:11:05 » |
|
Dzięki za "kule"  Roślina to przypadkiem nie jakaś odmiana Ludwigi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Piterix
|
 |
« Odpowiedz #167 : Lipiec 22, 2011, 18:04:17 » |
|
Pamiętam jak zakładałaś pierwszy baniak i kupowałaś odemnie rośliny... dużo się zmieniło od tego czasu i litraże i aranżacje... I muszę przyznać - fajnie to wygląda, oczywiście nie w moim stylu  ale naprwdę SUPER! Natchnęłaś mnie i komentarzem i baniakami - szykuję więc delikatne zmiany u siebie  ps. kosiarek nie zazdroszczę - mech zniknie... i u mnie 6 kosiarek na 200 l to było duuuużo - onerosną ok 15 cm - większe niż skalary...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2011, 18:07:18 wysłane przez Piterix »
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #168 : Lipiec 22, 2011, 21:09:41 » |
|
Dzięki za "kule"  Roślina to przypadkiem nie jakaś odmiana Ludwigi? Ależ proszę - tak myślałam, że ci się spodoba  może i masz rację z tą ludwigą, pewnie padnie jak znam moje akwarium - cóż... Pamiętam jak zakładałaś pierwszy baniak i kupowałaś odemnie rośliny... dużo się zmieniło od tego czasu i litraże i aranżacje... I muszę przyznać - fajnie to wygląda, oczywiście nie w moim stylu  ale naprwdę SUPER! Natchnęłaś mnie i komentarzem i baniakami - szykuję więc delikatne zmiany u siebie  ps. kosiarek nie zazdroszczę - mech zniknie... i u mnie 6 kosiarek na 200 l to było duuuużo - onerosną ok 15 cm - większe niż skalary... Hehehehe nie od ciebie kupowałam rośliny tylko w sklepie - już któryś raz mnie próbujesz w te rośliny wrobić a to na serio nie byłam ja A co do stylu.... w moim też nie jest do końca bo ja bym te anubiasy powiesiła na korzeniach, ale to jest jakaś średnia między 'tą która robi przy akwarium' a 'tym, który za to płaci i chce żeby było tak i tak'. Fajnie jednak, ze cie 'natycham' swoją osobą, znaczy baniakiem  Kosiarki zjedzą mech... Na zdrowie! tego co tam nawrzucam z akwariów hodowlanych nie przejedzą choć by ich było 15 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
 |
« Odpowiedz #169 : Lipiec 23, 2011, 16:03:52 » |
|
Kosiarki zjedzą mech... Na zdrowie! tego co tam nawrzucam z akwariów hodowlanych nie przejedzą choć by ich było 15  A założymy się ?  Ja już wiem do czego są zdolne 2 kosiarki a jak było by ich 15.. oj tylko patrzeć i płakać jak znika mech. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
 |
« Odpowiedz #170 : Sierpień 01, 2011, 19:28:04 » |
|
Sorki, że pod sobą, ale nikt dawno nie pisał  Gosiu jak tam mech  w akwarium z kosiarkami ?  Pozdrawiam i czekam na kolejne piękne fotki z nowego sprzętu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
 |
« Odpowiedz #171 : Sierpień 01, 2011, 20:10:16 » |
|
I jeszcze pytanie do ekspertów... Co to?  Ekspert ze mnie żaden, ale śmiem twierdzić, że to ludwigia glandulosa, ewentualnie niewybarwiona wersja ovalifolii. Dawaj jakieś zdjęcia podopiecznych!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #172 : Sierpień 01, 2011, 22:05:50 » |
|
Ludwigia glandulosa jest czerwona, raczej to zapewne ludwigia ale jakaś inna, może Repens.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
 |
« Odpowiedz #173 : Sierpień 01, 2011, 22:15:10 » |
|
Ludwigia glandulosa jest czerwona, raczej to zapewne ludwigia ale jakaś inna, może Repens.
Nie żebym zgapiał, ale l. repens jest czerwona  Edit: tu jest zdjęcie z strasznie źle wybarwioną l. repens z mojej poprzedniej aranżacji. To ta różowawa roślina przy najwyższej części korzenia. Różnicę widać od razu. 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2011, 23:11:23 wysłane przez vento »
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #174 : Sierpień 02, 2011, 10:08:16 » |
|
.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2011, 10:21:49 wysłane przez gosieks83 »
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #175 : Sierpień 02, 2011, 10:08:49 » |
|
Gosiu jak tam mech  w akwarium z kosiarkami ?  hmm... no miałeś trochę racji z tym, ze kosiarki się do mchu dobiorą. Te bestie wpadły w mech, obrały go doszczętnie...  ...z nitek i zafundowały mu nowe życie  teraz śmiga jak głupi.  Roślinka to chyba będzie repens, widać nie miała światłą, nawozów, niczego co powinna bo jak u m nie dostała trochę to już wygląda na bardziej zadowoloną - nie wybarwi się na pewno przy moim 0,3W/l ale rośnie śmiało i pewnie do góry   Dawaj jakieś zdjęcia podopiecznych!
No dobra, dobra, nie bij  Jako, ze nie chce znowu was męczyć yellowkami czy sakurami (mam z nimi jedno akwarium oświetlone dobrze) to postaram się zanurkować w głębiny regału i ustrzelić jakieś stripesy albo blue pearl. Tylko u nich jest jak przy świeczce, więc muszę coś na czas zdjęć wykombinować. Może uda się pstryknąć coś oryginalniejszego niż krewetka na żwirku 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2011, 10:11:06 wysłane przez gosieks83 »
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
 |
« Odpowiedz #176 : Sierpień 02, 2011, 10:14:11 » |
|
Chyba się tobie odpowiedź zdublowała ;)bo widzę ją 2x jedną pod drugą. Kosiarki to po prostu bandyty jak wpadną w mech 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #177 : Sierpień 02, 2011, 11:24:08 » |
|
A mnie ta roślina wygląda jak L. palustris. Chyba najmniej wymagająca ludwigia spokojnie da rade w 0,3W/litr . Nie jest czerwona ale i tak warta uwagi - mam u siebie i nie zrezygnuje .
Pozdrawiam Tram.
|
|
|
|
|
|
112,25
|
|
|
|
|
|
vento
|
 |
« Odpowiedz #179 : Sierpień 02, 2011, 17:24:24 » |
|
stripes'y wyglądają świetnie! Sama wyselekcjonowałaś taką formę, czy kupiłaś?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|