Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ryby do pielęgnic  (Przeczytany 1777 razy)
Rybka0358
Nowy
*

« : Październik 12, 2009, 18:57:58 »

Witam Wink Jakie rybki moge wpuscic do 112 l akwarium, w ktorym sa 2 pielegnice meeka, 2 karasniki czarnoplame, 3 karasniki(ale nie wiem jakie dokladnie) i kilks rybek, ktorych nie wiem jak sie nazywaja, ale maja takie czarna plamke na ogonie. Jakie mogą żyć z pielęgnicami i reszta ryb, bo nie chce zadnych oddawac;P Odzielnie mam jeszcze 2 (jak na razie nieduze welony i tak sie zastanawiam czy moge je tam tez wrzucic?
rumaki
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Październik 12, 2009, 19:12:27 »

Jeszcze pietruszkę, pora i marchewkę. Pyszna zupka będzie.  Sad
Skoro nie wiesz jakie masz ryby to skąd miałabyś wiedzieć jakie mają wymagania. Interesowałaś się tym kiedykolwiek?
Niezależnie od tego co już pływa w akwa nie wpuszczaj tam welonek, bo mają zupełnie inne wymagania. I najlepiej nic innego dopóki nie ustalisz jaki ryby masz i czy pasują do siebie, do litrażu i parametrów wody jaką masz w akwa.

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Październik 12, 2009, 19:47:28 »

P. meeka powinny mieć większy baniak, dowiedz się jakie masz ryby i poczytaj o ich wymaganiach.
A tak już przy okazji w czym trzymasz welony?

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Rybka0358
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Październik 13, 2009, 07:02:14 »

No wlasnie welonki mam w kuli i nie chcialam za bardzo zeby tam byly ;P
Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #4 : Październik 13, 2009, 07:26:35 »

Po prostu pozbądź się Welonek. Popatrz na kulę jak na słoik w którym trzymasz ryby. To nie jest odp. zbiornik dla ryb.

Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #5 : Październik 13, 2009, 10:29:01 »

Welony nie pasują, zazwyczaj u nikogo nie pasują, ale ludzie kupują, bo w sklepie polecili.
Kulę zostaw, można wiele z niej się dowiedzieć, potrzebna jeszcze będzie jeszcze czarna pelerynka, wysoki kapelusz, kilka świeczek i przyciemnione pomieszczenie, zrobisz usługi dla ludności "wróżenie z kuli". Może jeszcze na tym zarobisz na pokarm dla rybek  Grin  A tak poważnie, może się przydać w razie choroby do krótkiego moczenia rybek w roztworze poza akwarium i do niczego więcej.
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Październik 13, 2009, 19:55:32 »

No wlasnie welonki mam w kuli i nie chcialam za bardzo zeby tam byly ;P
dobre, takie przeczucie właśnie miałem chyba zaczne grać w totka... p.s. zastosuj się do rad poprzedników co do welonek.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: