Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « proszę o informacje na temat otosków
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: proszę o informacje na temat otosków  (Przeczytany 9344 razy)
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #30 : Kwiecień 29, 2009, 18:18:13 »

Ja dziś włożyłam do akwa trzy kawałki sparzonej sałaty, i przez jakieś 6 godzin jak byłam jeszcze w domu żadna rybka tej sałaty nie ruszyła. Ani żaden otosek, ani kirysek, ani zbrojniki...jedyne co to apularia na nim na kilka chwil przysiadł, ale zaraz uznała, że tabletki dla pielęgnic to lepsze żarcie Smiley

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #31 : Kwiecień 29, 2009, 19:05:46 »

ja tak samo nie mam dobrych doświaczeń z sałatą. kiedyś próbowałem i u mnie ani zbrojniki ani otosy ani kirysy nie chciały tego tknąć...

I consider myself as a one fish wolf pack
Cardangel
"Przyrodnik" na swobodzie to jak wariat w samochodzie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #32 : Maj 01, 2009, 12:27:50 »

Nie spodziewajcie się że jak włożycie pierwszy raz listek sałaty to rybki od razu się na nią rzucą. Mi za pierwszym razem dopiero po jakimś czasie zaczęły jeść. Napewno nie będzie to po 6 minutach. U mnie w akwa poszło już z 5 tych listków i teraz jak tylko włożę listek to rybki siamają jak miło.
Drugą opcją są też przyzwyczajenia pokarmowe ryb. Jeśli do tej pory podawaliście tabletki lub ryby znajdowały inny pokarm to nie ma co się łudzić że od razu przeskoczą na sałatę. Akwarystyka to nauka cierpliwości więc polecam trochę poczekać.

mati1234
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #33 : Maj 02, 2009, 06:38:43 »

Mam pytanie:
czy 3 otoski to za malo do akwarium czy musi być większe stado?

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=26022.0

Zapraszam do komentowania mojego akwa!!!
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #34 : Maj 02, 2009, 07:12:30 »

Mam pytanie:
czy 3 otoski to za malo do akwarium czy musi być większe stado?
Poczytaj od poczatku watek a bedziesz miec odpowiedz  Wściekły i nastepnym razem zanim zadasz pytanie poszukaj czy juz nie ma na nie odpowiedzi !
Cardangel co do tej salaty to ja bym nia tak bardzo nie karmila tak delikatnych ryb jak otoski. Jest to jedna z roslin ktora bardzo pobiera z otoczenia (z powietrza i z gleby) wszystkie szkodliwe substancje

Cardangel
"Przyrodnik" na swobodzie to jak wariat w samochodzie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #35 : Maj 02, 2009, 10:05:04 »

Ale jak od karmienia sałatą zrobiły im się błekitne ogonki to znaczy że chyba im służy:)

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #36 : Maj 02, 2009, 16:08:41 »

Ale jak od karmienia sałatą zrobiły im się błekitne ogonki to znaczy że chyba im służy:)

Może to metaliczny połysk Cheesy bo sałata rosła przy drodze Smiley

I consider myself as a one fish wolf pack
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: