Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « chce zalozyc akwa 200l. pomozcie mi dobrac ryby
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: chce zalozyc akwa 200l. pomozcie mi dobrac ryby  (Przeczytany 3676 razy)
loosak
Nowy
*

« : Luty 23, 2009, 12:36:25 »

witam, chce zalozyc akwa 200l. rybki ktore bym chciala to brzanki rekinie, sumiki rekinie. podobaja mi sie jeszcze brzanki sumatrzanskie. mam akwa 45l a w nim mieczyki, gupiki, neonki, kardynalki, otoski, danio, platke, kirysa i zbrojnika. krore z nich moge trzymac z tymi rybami w 200l, jakie rosliny, sprzet itd. prosze o pomoc:)
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2009, 14:09:07 wysłane przez loosak » Zapisane
Przepol
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Luty 23, 2009, 17:46:57 »

Najpierw odpowiedz na pytania:

1.Jakie lubisz - chcesz oglądać?Masz ulubiony gatunek? chcesz mieć dużo małych rybek czy może parę (2 szt Smiley ) dużych rybek?
2. Lubisz akwaria "zielone" dożo roślin czy mało roślin - czy nie ważne jakie "zielsko" rośnie w akwa?
3. Jak masz możliwość to kup test na pH i twardość wody i napisz jaka masz kranówkę - ma to duży wpływ na ilość pracy z akwarium

Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik

Aramis śni się małym dzieciom ...

« Odpowiedz #2 : Luty 23, 2009, 18:06:19 »

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=18764.0
Szczególnie 1 zasada  Wink
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2009, 18:20:25 wysłane przez Aramis » Zapisane

Prosze kliknąć na  http://change.menelgame.pl/change_please/2736071/- to sprawi że stane się bogaty w grze / proszee.
aaa
Stały użytkownik

(^^,)

« Odpowiedz #3 : Luty 23, 2009, 18:14:34 »

... przecież napisała co by chciala, teraz pyta sie które może

Wróciłam! Haaa! 200l! xdd
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Luty 23, 2009, 19:45:43 »

... przecież napisała co by chciala, teraz pyta sie które może

A jakie są parametry wody?To ważne.

loosak
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Luty 24, 2009, 11:56:04 »

nie mam jeszczerobionego testu bo nie bardzo moge wyjsc z domu zeby go kupic, moja 2 miesieczna coreczka mi nie pozwala, ale poprosze meza to mi na wyplate kupi c
Cytat: Przepol link=topic=21940.msg202838# msg202838 date=1235407617
Najpierw odpowiedz na pytania:

1.Jakie lubisz - chcesz oglądać?Masz ulubiony gatunek? chcesz mieć dużo małych rybek czy może parę (2 szt Smiley ) dużych rybek?
2. Lubisz akwaria "zielone" dożo roślin czy mało roślin - czy nie ważne jakie "zielsko" rośnie w akwa?
3. Jak masz możliwość to kup test na pH i twardość wody i napisz jaka masz kranówkę - ma to duży wpływ na ilość pracy z akwarium

1 . no na pewno chce brzanki i sumiki rekinie, do tego lawice neonkow, nie chce tez sie pozbywac moich obecnych rybek i te ktore moge bym jeszcze dorzucila, a reszte wydala szwagierce bo chciala akwarium zakladac. chcialabym, zeby akwarium sie ladnie prezentowalo. duze rybki jak najbardziej wchodza w gre.

2. uwielbiam miec zielono w akwarium, ale co kupie roslinke to mi rybki zjedza...Sad wlasciwie wszystkie sie rozrastaja ale nie moge ich na dluzej utrzymac. jedyne co mi sie przyjelo to nurzaniec, a z nim plaga slimakow z ktorymi walcze, ale chyba skonczy sie na zakupie bocji, tylko szkoda mi meczyc taka rybe w 45l bo takie mam narazie akwa a 200l chce zalozyc. oczywiscie duzo ladnych roslin wytrzymalych na podgryzanie, a najlepiej niejadalnych

3. kranowka na pewno nie bedzie miekka, ale tez nie tak bardzo twarda. troche kamienia sie na szkle osadza, ale nie, zeby plywal bo i z taka woda sie spotykalam. parametry podam jak kupie test:)

przepraszam, przeczytalam chwile po tym jak napisalam pierwszy post
loosak
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Luty 24, 2009, 12:07:26 »

acha i mam jeszcze pytanie o sprzet. kupilam filtr wewnetrzny aqua nova NCF 800 bo byl na promocji i nie wiem, czy bedzie dobry bo w 45l jak wlacze to robi sie wir:)
aaa
Stały użytkownik

(^^,)

« Odpowiedz #7 : Luty 24, 2009, 12:16:23 »

do 200l wewnetrzny?  Roll Eyes
na pewno nie wystarczy sam.
moze Tetra ex700/1200, albo jakiś jej zamiennik?

Wróciłam! Haaa! 200l! xdd
loosak
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Luty 24, 2009, 12:45:14 »

skoro tak mowisz to bede musiala dokupic. myslalam jeszcze o zewnetrznym ale w ogole sie na tym nie znam...
FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!

« Odpowiedz #9 : Luty 27, 2009, 14:58:11 »

do 200l to zbrojniki kirysy otoski i neonki...

loosak
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Luty 27, 2009, 15:37:19 »

dziekuje, tez mi sie podobaja te rybki. tylko nie wiem, co jeszcze moge dac do tych moich rybek. bo chcialabym jeszcze brzanki sumatrzanskie, ale chyba ich nie moge dodac, a jesli moge to z ktorych rybek musialabym zrezygnowac? i co bym mogla dodac kolorowego do tych rybek?
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #11 : Luty 27, 2009, 15:47:43 »

Dla brzanek rekinich i sumików rekinich 200 litrów to konserwa.Nie nadają się do takiego baniaka.
Pozdr

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
loosak
Nowy
*

« Odpowiedz #12 : Luty 27, 2009, 16:14:05 »

brzanki rekinie juz moga byc trzymane w 112l wiec nie wiem o co ci chodzi a jakby im bylo ciasno to mam jeszcze spore oczko wodne a w nim 6 sumow wiec zapewniam, ze nie bedzie im u mnie zle:) poza tym rybki te wcale nie rosna tak bardzo szybko
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #13 : Luty 28, 2009, 17:13:11 »

brzanki rekinie juz moga byc trzymane w 112l wiec nie wiem o co ci chodzi

szkoda gadać...kolejny mędrzec się znalazł....powodzenia z takim podejsciem.

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
andrehuero14
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #14 : Luty 28, 2009, 17:54:46 »

brzanki rekinie od 240l minimum moga byc trzymane dorastaja naprawde duze
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: