nie mam jeszczerobionego testu bo nie bardzo moge wyjsc z domu zeby go kupic, moja 2 miesieczna coreczka mi nie pozwala, ale poprosze meza to mi na wyplate kupi c
Najpierw odpowiedz na pytania:
1.Jakie lubisz - chcesz oglądać?Masz ulubiony gatunek? chcesz mieć dużo małych rybek czy może parę (2 szt

) dużych rybek?
2. Lubisz akwaria "zielone" dożo roślin czy mało roślin - czy nie ważne jakie "zielsko" rośnie w akwa?
3. Jak masz możliwość to kup test na pH i twardość wody i napisz jaka masz kranówkę - ma to duży wpływ na ilość pracy z akwarium
1 . no na pewno chce brzanki i sumiki rekinie, do tego lawice neonkow, nie chce tez sie pozbywac moich obecnych rybek i te ktore moge bym jeszcze dorzucila, a reszte wydala szwagierce bo chciala akwarium zakladac. chcialabym, zeby akwarium sie ladnie prezentowalo. duze rybki jak najbardziej wchodza w gre.
2. uwielbiam miec zielono w akwarium, ale co kupie roslinke to mi rybki zjedza...

wlasciwie wszystkie sie rozrastaja ale nie moge ich na dluzej utrzymac. jedyne co mi sie przyjelo to nurzaniec, a z nim plaga slimakow z ktorymi walcze, ale chyba skonczy sie na zakupie bocji, tylko szkoda mi meczyc taka rybe w 45l bo takie mam narazie akwa a 200l chce zalozyc. oczywiscie duzo ladnych roslin wytrzymalych na podgryzanie, a najlepiej niejadalnych
3. kranowka na pewno nie bedzie miekka, ale tez nie tak bardzo twarda. troche kamienia sie na szkle osadza, ale nie, zeby plywal bo i z taka woda sie spotykalam. parametry podam jak kupie test:)
przepraszam, przeczytalam chwile po tym jak napisalam pierwszy post