Może odpowiem w kontekście pytań i twierdzeń owlman'a (mam nadzieję, że się nie pogniewa) bo są celne ale może ciut nie sprawiedliwe.
1.Obsada to "bigos na winie" ; co sie nawinie to do gara.
Prawda, nie wiem po co te rybki dokupowałaś. Nad tym jeszcze trochę popracuj.
2.Dziwne podloze /co to ?/
3.Malo roslin /bardzo malo , za malo / . Czy ta trawka po prawej w glebi ,to nie roslinka blotna ? /nie widac zbyt dobrze/
Dobre pytanie. Te czarno-białe podłoża to zazwyczaj naturalny grys marmurkowy i grys barwiony na czarno. Z resztą Emi już pisała, że to marmur. Ale o dziwo ostatnio widziałem takie samo podłoże z BIAŁEGO KWARCU

i bazaltu.
Rośliny się rozrosną, cześć z nich bardzo szybko. A trawki nie są błotne, nie ma się czym martwić.
4.Bardzo zle parametry wody . Rybki beda chorowaly i snely .
7.Akwa niedojrzale .
Parametry wody są neutralne dla tej mieszanki i "ni ziębią ni parzą" i wątpię żeby któraś rybka snęła albo się pochorowała. Jedyne co trochę niepokoi to NO2 - bo to faktycznie oznacza, że akwarium jeszcze dojrzewa czyli istnieje zagrożenie. Ale z drugiej strony patrząc na NO3, które JEST W NORMIE ciężko to stwierdzić, więc pamiętaj o podmianach częściej niż raz na dwa tygodnie I ZAWSZE BEZZWŁOCZNIE KIEDY ZAUWAŻYSZ, że ryby wpływają w strumień bąbelków powietrza lub pływają przy powierzchni.
5.Wystroj .Kwestia gustu .Nie wypowiadam sie .
6.Temperaturomierz mozna umiescic gdzies indziej .
No właśnie kwestia gustu

- naprawdę zaprawdę powiadam Ci, weź i wsadź jeszcze obok tego zameczku jeszcze z jeden większy korzeń - bo dobrze Esmi prawi, że pomoże to w trawieniu u zbrojnika i nieco zakwasi i zmiękczy wodę (jeśli będą w korzeniu humusy).