gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #45 : Grudzień 13, 2008, 09:42:24 » |
|
Tolu uwazam ze masz teraz bardzo ladne akwarium, mnie ten statek tak bardzo nie przeszkadza - a jeszcze jak obrosnie mchami to nie powinien przeszkadzac i innym  . A rybcia jest piekna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KSnake
Stały użytkownik

Fauna Azja, Flora Ameryka - taki "misz masz"
|
 |
« Odpowiedz #46 : Grudzień 13, 2008, 11:11:29 » |
|
Genialny postęp  <good>no i co najważniejsze udało się uratować większość z obsady w najgorszych momentach. Ten statek mnie już też nie razi, a skoro dziecko ma frajdę to powiem więcej - też mi się podoba 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #47 : Grudzień 13, 2008, 12:00:16 » |
|
Udało mi się zarejestrować życie mojego akwa materiałem filmowym , co prawda niskiej jakości (z aparatu fotograficznego) ale widać kilku ciekawych osobników
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcin14
|
 |
« Odpowiedz #48 : Grudzień 13, 2008, 17:22:53 » |
|
Akwarium wygląda na 200L  Super  Akwarium tętni życiem  "Crazy Tequilla" - super  to Twój kot? hehe
|
|
|
|
|
|
250L słodkie 540L + 112L morskie
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #49 : Grudzień 13, 2008, 22:16:29 » |
|
Tak to moja kicia ale to forum nie jest poświęcone kotom 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lwica79
|
 |
« Odpowiedz #50 : Grudzień 14, 2008, 16:50:57 » |
|
Obejrzałam sobie Twój filmik..jakość całkiem niezła, a ogólnie cudnie sobie popatrzeć. Szkoda, że tam tylko krótkie filmiki da się umieszczać, bo bym sobie usiadła przed kompem i obserwowała przez pół dnia. Moje rybki też obserwuję kiedy mogę, ale niestety są w moim drugim domku i tam spędzam zwykle tylko popołudnia, a to zdecydowanie za mało żeby się módz nasycić widokiem. A przeciez to zdecydowanie lepsze od oglądania TV. Twoja ulubienica to kirysek jakiś?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny

Power^^
|
 |
« Odpowiedz #51 : Grudzień 14, 2008, 18:38:48 » |
|
Twoja ulubienica to kirysek jakiś?
sorki że odpowiadam za Tolę... to nie kirysek  to bocja wspaniała 
|
|
|
|
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
|
|
koper112
Stały użytkownik

אַקוואַריסטיק איז מיין פערדל
|
 |
« Odpowiedz #53 : Grudzień 17, 2008, 21:51:25 » |
|
Dzieki lauri  Szczerze powiedzawszy mam kilku ulubieńców  Oczywiście kocham wszystkie rybcie ale niektóre uwielbiam obserwować.Bocje bardzo  Kiryśnika tez  A ostatnio obserwuję ukrywający sie sprytnie narybek moich gupików (jednak zostałam babcią tylko przez kilka dni żyłam w nieświadomości:P) oraz dwa młode zbrojniki, pieronki mają jakies 1,2 cm długości  Z ogonem  A mój syn ma świetna zabawę obserwując piskorki     czy dodajesz jakiś nawóz bo roślinki Ci tak ładnie rosną??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
christopher93
Zainteresowany

Krytykować łatwo, tworzyć trudno...
|
 |
« Odpowiedz #54 : Grudzień 17, 2008, 22:02:20 » |
|
Kiedy zaglądałem w ten wątek jakiś miesiąc temu nie ukrywam że akwa mi się nie podobało wtedy, ale jak wszedłem tutaj dzisiaj to aż mnie zatkało  . Akwarium super, gdy dosadziłaś roślinek to od razu widać różnicę. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #55 : Grudzień 20, 2008, 15:54:41 » |
|
Dziękuję wszystkim. Od momentu założenia akwarium do dziś codziennie dostarcza mi nowych emocji. Najpierw problemy z parametrami wody, które dzięki dobrym radom udało się opanować. Potem dosadzanie roślinek i oczywiście podziwianie efektu  Teraz walka z glonami, które się pojawiły i zaczęły rozrastać dość szybko  Na chwilę obecną ich rozwój stanął w miejscu a ja czekam aż zaczną znikać, ale wiem że to nie takie proste  W między czasie zostałam babcią wiec i tu przy okazji jest sporo frajdy obserwować małe rybcie  Ogółem jest OK, choć już teraz chodzi mi głowie plan jak "przemebluję" akwa jak będę gruntownie je czyścic 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
owlman
|
 |
« Odpowiedz #56 : Grudzień 20, 2008, 16:09:18 » |
|
A skad te pomysly z "piekla rodem" /przemeblowanie/ ? I dlaczego ? Im wiecej ingerujesz ,tym wieksze klopoty napotykasz .Dlaczego chcesz czyscic i kiedy ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #57 : Grudzień 20, 2008, 17:51:33 » |
|
jak będę gruntownie je czyścic  A co masz na mysli "gruntownie je czyścic" ? Tolu wystarczy na bierzaco usowac resztki roslin czy nadpsute, odmulac co jakis czas dno, czyscic szybki wewn i zewn, podmieniac wode i to wszystko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Peterpl
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #58 : Grudzień 20, 2008, 17:57:04 » |
|
No no, normalnie z poczwary w motyla  Akwarium zmieniło się nie do poznania, bardzo ładne. Nawet ten statek nie daje po oczach, bo wtopił się podłoże. Super akwarium 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #59 : Grudzień 20, 2008, 19:03:43 » |
|
A skad te pomysly z "piekla rodem" /przemeblowanie/ ? I dlaczego ? Im wiecej ingerujesz ,tym wieksze klopoty napotykasz .Dlaczego chcesz czyścic i kiedy ?
Mam na myśli dokładne odmulenie bo zebrało się tego już trochę na dnie, a ponieważ mam sporo roślinek to będzie to dość ciężkie. Gina szybki czyszczę  i oczywiście podmieniam wodę regularnie. Głównie chcę porządki z dnem zrobić więc boję się że będę musiała powyciągać troszkę roślin żeby się do tego dobrać .... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|