Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4] 5 6
  Drukuj  
Autor Wątek: Tola 126L  (Przeczytany 12213 razy)
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #45 : Grudzień 13, 2008, 09:42:24 »

Tolu uwazam ze masz teraz bardzo ladne akwarium, mnie ten statek tak bardzo nie przeszkadza - a jeszcze jak obrosnie mchami to nie powinien przeszkadzac i innym  Grin . A rybcia jest piekna  Good !

KSnake
Stały użytkownik

Fauna Azja, Flora Ameryka - taki "misz masz"

« Odpowiedz #46 : Grudzień 13, 2008, 11:11:29 »

Genialny postęp  Good ! <good>no i co najważniejsze udało się uratować większość z obsady w najgorszych momentach.
Ten statek mnie już też nie razi, a skoro dziecko ma frajdę to powiem więcej - też mi się podoba  Tongue

GG: Tylko na życzenie (po ostatnich wydarzeniach)
Moje akwarium: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=18823.0 Wink

Jeśli się mylę to besztajcie i poprawiajcie - człowiek uczy się całe życie i czasem walnie głową w mur.
Tola
Stały użytkownik

« Odpowiedz #47 : Grudzień 13, 2008, 12:00:16 »

Udało mi się zarejestrować życie mojego akwa materiałem filmowym , co prawda niskiej jakości (z aparatu fotograficznego) ale widać kilku ciekawych osobników Smiley

Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #48 : Grudzień 13, 2008, 17:22:53 »

Akwarium wygląda na 200L  Wink Super  Good ! Akwarium tętni życiem  Grin "Crazy Tequilla" - super  Grin to Twój kot? hehe

250L słodkie
540L + 112L morskie
Tola
Stały użytkownik

« Odpowiedz #49 : Grudzień 13, 2008, 22:16:29 »

Tak to moja kicia ale to forum nie jest poświęcone kotom Cheesy

lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #50 : Grudzień 14, 2008, 16:50:57 »

Obejrzałam sobie Twój filmik..jakość całkiem niezła, a ogólnie cudnie sobie popatrzeć. Szkoda, że tam tylko krótkie filmiki da się umieszczać, bo bym sobie usiadła przed kompem i obserwowała przez pół dnia. Moje rybki też obserwuję kiedy mogę, ale niestety są w moim drugim domku i tam spędzam zwykle tylko popołudnia, a to zdecydowanie za mało żeby się módz nasycić widokiem. A przeciez to zdecydowanie lepsze od oglądania TV.
Twoja ulubienica to kirysek jakiś?

lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #51 : Grudzień 14, 2008, 18:38:48 »

Twoja ulubienica to kirysek jakiś?
sorki że odpowiadam za Tolę...
to nie kirysek Wink
to bocja wspaniała Grin

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
Tola
Stały użytkownik

« Odpowiedz #52 : Grudzień 14, 2008, 20:28:06 »

Dzieki lauri Smiley Szczerze powiedzawszy mam kilku ulubieńców Smiley Oczywiście kocham wszystkie rybcie ale niektóre uwielbiam obserwować.Bocje bardzo Smiley  Kiryśnika tez Cheesy A ostatnio obserwuję ukrywający sie sprytnie narybek moich gupików (jednak zostałam babcią tylko przez kilka dni żyłam w nieświadomości:P) oraz dwa młode zbrojniki, pieronki mają jakies 1,2 cm długości Tongue Z ogonem Tongue A mój syn ma świetna zabawę obserwując piskorki Tongue

« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2008, 21:54:52 wysłane przez Tola » Zapisane

koper112
Stały użytkownik

אַקוואַריסטיק איז מיין פערדל

« Odpowiedz #53 : Grudzień 17, 2008, 21:51:25 »

Dzieki lauri Smiley Szczerze powiedzawszy mam kilku ulubieńców Smiley Oczywiście kocham wszystkie rybcie ale niektóre uwielbiam obserwować.Bocje bardzo Smiley  Kiryśnika tez Cheesy A ostatnio obserwuję ukrywający sie sprytnie narybek moich gupików (jednak zostałam babcią tylko przez kilka dni żyłam w nieświadomości:P) oraz dwa młode zbrojniki, pieronki mają jakies 1,2 cm długości Tongue Z ogonem Tongue A mój syn ma świetna zabawę obserwując piskorki Tongue

czy dodajesz jakiś nawóz bo roślinki Ci tak ładnie rosną??

christopher93
Zainteresowany
**

Krytykować łatwo, tworzyć trudno...

« Odpowiedz #54 : Grudzień 17, 2008, 22:02:20 »

Kiedy zaglądałem w ten wątek jakiś miesiąc temu nie ukrywam że akwa mi się nie podobało wtedy, ale jak wszedłem tutaj dzisiaj to aż mnie zatkało Smiley. Akwarium super, gdy dosadziłaś roślinek to od razu widać różnicę. Pozdrawiam
Tola
Stały użytkownik

« Odpowiedz #55 : Grudzień 20, 2008, 15:54:41 »

Dziękuję wszystkim. Od momentu założenia akwarium do dziś codziennie dostarcza mi nowych emocji. Najpierw problemy z parametrami wody, które dzięki dobrym radom udało się opanować. Potem dosadzanie roślinek i oczywiście podziwianie efektu Cheesy Teraz walka z glonami, które się pojawiły i zaczęły rozrastać dość szybko  Sad Na chwilę obecną ich rozwój stanął w miejscu a ja czekam aż zaczną znikać, ale wiem że to nie takie proste Smiley W między czasie zostałam babcią wiec i tu przy okazji jest sporo frajdy obserwować małe rybcie Wink Ogółem jest OK, choć już teraz chodzi mi głowie plan jak "przemebluję" akwa jak będę gruntownie je czyścic Smiley

owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #56 : Grudzień 20, 2008, 16:09:18 »

A skad te pomysly z "piekla rodem" /przemeblowanie/ ? I dlaczego ? Im wiecej ingerujesz ,tym wieksze klopoty napotykasz .Dlaczego chcesz czyscic i kiedy ?
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #57 : Grudzień 20, 2008, 17:51:33 »

jak będę gruntownie je czyścic Smiley
A co masz na mysli "gruntownie je czyścic" ?
Tolu wystarczy na bierzaco usowac resztki roslin czy nadpsute, odmulac co jakis czas dno, czyscic szybki wewn i zewn, podmieniac wode i to wszystko.

Peterpl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #58 : Grudzień 20, 2008, 17:57:04 »

No no, normalnie z poczwary w motyla Wink Akwarium zmieniło się nie do poznania, bardzo ładne. Nawet ten statek nie daje po oczach, bo wtopił się podłoże. Super akwarium Smiley

Akwarium 112L w budowie Wink

25L krewetkarium
- ok. 13 fire red
- 4 red nose
- 2 orange
- 4 crystal red
- otoski

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=18202.msg165541#msg165541
Tola
Stały użytkownik

« Odpowiedz #59 : Grudzień 20, 2008, 19:03:43 »

A skad te pomysly z "piekla rodem" /przemeblowanie/ ? I dlaczego ? Im wiecej ingerujesz ,tym wieksze klopoty napotykasz .Dlaczego chcesz czyścic i kiedy ?

Mam na myśli dokładne odmulenie bo zebrało się tego już trochę na dnie, a ponieważ mam sporo roślinek to będzie to dość ciężkie. Gina szybki czyszczę  Grin i oczywiście podmieniam wodę regularnie. Głównie chcę porządki z dnem zrobić więc boję się że będę musiała powyciągać troszkę roślin żeby się do tego dobrać ....  Roll Eyes

Strony: 1 2 3 [4] 5 6
  Drukuj  

Skocz do: