gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #30 : Listopad 30, 2008, 14:12:57 » |
|
nonono - nabralo wygladu  duza poprawa, teraz mozna powiedziec ze jest ladne, nawet ta tapeta zniknela tylko pochwalic !!! a slowa krytyki sie przydaly 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny

Power^^
|
 |
« Odpowiedz #31 : Listopad 30, 2008, 15:14:13 » |
|
O teraz jest o wiele lepiej  choć dalej myślę że lepiej by było z czarnym tłem  ale jak dałaś rośłin to już tak nie widać  "aż tak nie razi"  oby tak dalej  a tobie samej podoba się bardziej? chyba jest lepiej według ciebie? twoje zdanie liczy się tu najbardziej 
|
|
|
|
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #32 : Listopad 30, 2008, 16:38:58 » |
|
Przyznam szczerze że wygląd estetyczny na początku może i miał znaczenie zwłaszcza jak widziałam jak moje dziecko podchodziło do pierwszych zakupów. Z pewnością ładny wygląd jest i teraz ważny bo miło jest jak wpadają znajomi i podziwiają. Nie mniej jednak nie ukrywam, że ...no tak - częściej obserwuję stan wody, zachowanie rybek czy stan roślin  Jakoś już mniej zwracam uwagę na tzw. estetykę  A już totalnie odbiło mi na punkcie samych parametrów, jak zrobię testy i coś mi nie tak wychodzi to dopadam kompa i szukam przyczyn i sposobów na zapobieganie  Ogólnie muszę przyznać że podoba mi się moje akwarium i doczekać się nie mogę jak się rozrosną roślinki i zrobi się w nim prawdziwa wodna dżungla 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
macciek
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #33 : Listopad 30, 2008, 16:49:59 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KSnake
Stały użytkownik

Fauna Azja, Flora Ameryka - taki "misz masz"
|
 |
« Odpowiedz #34 : Grudzień 01, 2008, 10:28:11 » |
|
Noooo i to jest to  A tych parametrów tak paranoicznie nie pilnuj, może góra jeszcze z tydzień i powinno być bardzo dobrze - albo trafisz do wariatkowa  Pamiętaj co pisałem z tym twoim nawozem roślinki będą rosły zdrowo i za około miesiąc przycinka i rozsadzanie ostra Cię czeka (przynajmniej niektórych gatunków) - i nie przesadź z nawozem bo glonyyy Cię dopadną. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #35 : Grudzień 04, 2008, 21:04:27 » |
|
Dziękuję za wszystkie Wasze opinie  Ostatnie badania wody (codziennie przez kilka dni): pH-6,8 NO2-0 NO3-pomiedzy 5 a 10 GH >7 KH -6* Mam nadzieję ze to sie już ustabilizowało  Zapytam jeszcze o małą radę, filtr mam jaki mam, podobają mi się ze względów estetycznych i wizualnych napowietrzacze w postaci czy to kamieni czy skał ale zadaję soie pytanie czy jest to potrzebne w moim akwa. Jeśli sam filtr wystarcza na moją pojemność to sobie odpuszczę temat brzęczyka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #36 : Grudzień 04, 2008, 21:18:52 » |
|
Dodatkowe napowietrzanie likwiduje Ci CO2 potrzebne roslinom - a roslin masz juz sporawo i jesli bedziesz o nie dbala dadza Ci wystarczajaca ilosc tlenu do deszczowni z filtra - tyle wystarczy Twoim rybkom
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #37 : Grudzień 10, 2008, 20:49:24 » |
|
Akwarium ma już miesiąc, parametry wody stabilne, obsada właściwie bez zmian, poza tym że nie zostałam babcią  Moja gupiczka dziś w nocy z pewnością urodziła ale małych świat już nie ujrzał  Aktualizowałam fotki w pierwszym poście  Czekam na opinie:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marek121221
|
 |
« Odpowiedz #38 : Grudzień 10, 2008, 20:59:02 » |
|
Fajne akwa 
|
|
|
|
|
|
gg-733380
|
|
|
|
owlman
|
 |
« Odpowiedz #39 : Grudzień 10, 2008, 21:05:51 » |
|
Tola . Wyjmij ten wrak i to cos biale /wulkan , sedes/ a w ich miejsce posadz rosliny . Szkoda miejsca na takie szkaradki , serio ,serio . A gratuluje ...tak , ogolnie grtuluje postepow . 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #40 : Grudzień 10, 2008, 21:18:35 » |
|
Taki postep w tak krotkim czasie - super  akwarium bardzo duzo zyskalo Tola . Wyjmij ten wrak i to cos biale /wulkan , sedes/ a w ich miejsce posadz rosliny . Szkoda miejsca na takie szkaradki , serio ,serio . A gratuluje ...tak , ogolnie grtuluje postepow .  Moze troszke odpuscicie, to jej synek wybieral i dajcie mu sie troszke nacieszyc, a juz nie jest az tak widoczne - z pewnoscia za jakis czas mu sie znudzi i bedzie mogla "toto" usunac 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #41 : Grudzień 11, 2008, 12:53:19 » |
|
nie ma to jak baba z babą  czasem trza się poświecic a dziecko ma radoche  dzięki gina i dzieki wszystkim za motywacje!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seboox
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #42 : Grudzień 11, 2008, 14:01:43 » |
|
ładne akwa a szczegulnie aktualne foty czy to naprawde przy 2x18W światła
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #43 : Grudzień 12, 2008, 08:38:24 » |
|
seboxxx - naprawdę  w dodatku moje świetlówki są najzwyklejsze na świecie dołączone do pokrywy, dopiero zastanawiam sie nad zmianą ale póki co działają i wszystko wygląda ładnie  mam śladowe ilości glonów które co tydzień mechanicznie usuwam i staram sie kontrolować ich przyrost. Teraz ograniczyłam trochę oświetlenie, włączam o 8 rano a wyłączam ok 21:30 a i tak się zastanawiam czy to nie za dużo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #44 : Grudzień 13, 2008, 09:36:56 » |
|
Moze troszke odpuscicie, to jej synek wybieral i dajcie mu sie troszke nacieszyc, a juz nie jest az tak widoczne - z pewnoscia za jakis czas mu sie znudzi i bedzie mogla "toto" usunac  Okręt niestety musi zostać (rodzina mnie przeforsowała  ) ale obsadziłam go mchem i zasadniczo się nie wyróżnia. Ceramika zaś zrobiła wylot z mojego akwa wczoraj. Zastąpił ją całkiem ładny korzonek. Gino, specjalnie dla Ciebie:   A tu udało mi się złapać moją ulubienicę: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|