Ariedale
Zainteresowany

Piękny bojownik, prawda?
|
 |
« Odpowiedz #45 : Październik 17, 2008, 16:50:52 » |
|
Tylko wytrwaj w tych postanowieniach i jak najszybciej zbierz pieniądze !
|
|
|
|
|
|
Hodowla małych Balonówek! Mój pierwszy miot w całej przygodzie z akwarystyką!
Najlepsze rybki z Azji!
|
|
|
|
Arek0402
|
 |
« Odpowiedz #46 : Październik 17, 2008, 17:11:39 » |
|
teraz pozostaje mi uzbierać 40 zł. na Akwarium 25l Nowe aqwa 25l kosztuje 18zł na allegro. Czemu nie czytasz wszystkich postów 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
 |
« Odpowiedz #47 : Październik 17, 2008, 17:25:33 » |
|
Tylko wytrwaj w tych postanowieniach
O, Kingolek jest bardzo wytrwała w swoich postanowieniach. Postanowiła mieć bojownika w 8l bez filtra, no i ma.
|
|
|
|
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #48 : Październik 17, 2008, 17:27:19 » |
|
szczerze wątpie w 'dobrą koleżankę' wg mnie kingolek poprostu kupiła sobie bojownika i próbuje wcisnąć kit i wziąć nas 'na litość' ... żałosne .... i żal ryby ... gdyby chociarz miała filtr ! a tak to dupa ....
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
damjakas
moje akwa
Stały użytkownik

co sie tak gapisz
|
 |
« Odpowiedz #49 : Październik 17, 2008, 17:33:59 » |
|
Ciekaw jestem jaka koleżanka kupiła by komuś bojka, bo żal jej poprzedniego. Fakty sa takie, że jak ktoś chce mieć rybkę to kupuje ją sobie. Akwaria 25l na allegro: http://www.allegro.pl/search.php?string=akwarium+25l
|
|
|
|
|
|
240l Guramiowete: - 9 Wielkopłetwów, 6 gurami mozaikowych, 6 gurami dwuplamistych, gromadka, około 10 gurami złotomozaikowych (niestety mamusia zdechła), gęsta Azjatycka roślinność 54l neonkarium - 8 neonków czerwonych i około 16 małych cudem przetrwał
|
|
|
|
Arek0402
|
 |
« Odpowiedz #50 : Październik 17, 2008, 17:40:23 » |
|
Ja już wrzuciłem link do nowego aqwa 25l za 18zł do tego tematu, ale moge jeszcze raz jak ci się nie chce szukać. http://www.allegro.pl/item454718172_akwaria_40x25x25_super_okazja.htmlszczerze wątpie w 'dobrą koleżankę' wg mnie kingolek poprostu kupiła sobie bojownika i próbuje wcisnąć kit i wziąć nas 'na litość' ... żałosne .... i żal ryby ... Ja tam wieże, jak by chciała kupić to by nawet tego na forum nie pisała.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
 |
« Odpowiedz #51 : Październik 17, 2008, 17:44:15 » |
|
O, zdziwiłbyś się, jakie niestworzone historie niektórzy potrafią wymyślać, żeby tylko się nie przyznać, że mają w d... nasze rady i opinie.
|
|
|
|
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
kingolek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #52 : Październik 17, 2008, 20:51:26 » |
|
To nie historyjka. Tak akwa jest po 18 zł.Ale ja chce od razu z pokrywą. I na miejscu. bo przesyłka sama jest po 20.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arek0402
|
 |
« Odpowiedz #53 : Październik 17, 2008, 21:45:49 » |
|
Ale ja chce od razu z pokrywą. Ja osobiście nie jestem za kupowaniem tych pokryw ponieważ są strasznie drogie, do mojego aqwa kosztuje 211zł, więc aqwa mam przykryte szybą za 40zł i na niej lampę za 70zł, ale do aqwa 25l pewnie taka pokrywa jest dużo tańsza. Pamiętaj kupić filtr, do 25l powinien kosztować 20-30zł 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kingolek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #54 : Październik 18, 2008, 13:07:20 » |
|
Wszyscy na tym forum możecie wiedzieć! Że osiągneliście sukces. Dzięki waszym radą moja rybka będzie miała super życie! A dlaczego? Dziś dostałam stypendium (niespodziewanie) za naukę w szkole. 260 zł. Jak najszybciej wybieram się do najbliższego sklepu zoologicznego i kupuję akwa. 25 l. z pokrywą. (Mam do straceniaa 60 zł bo rodzice każą 200 zostawić na koncie żebym miała w razie czego) Kupię akwa 25l. i filtr. Grzałkę na razie tą co mam ale jak tylko będę miała więcej pieniędzy to kupuję grzałke lepszą i wogóle zacznę robić cudowne życie dla mojego bojownika witolda:)) Bardzo się cieszę że dostałam te pieniądze. Jak będzie 25l. i Filtr i grzałka to proszę powiedzieć jak będę musiała się zajmować tym akwa? Akwarystyka jest cudowna! Zwłaszcza gdy ma się pieniąddze na wspaniałe akwarium. Gdy je kupię to pozostaje mi tylko upiększanie;)
Pozdrawiam i dziękuję wszystkim!!!:*:*:*
(A tak apropo, moja rybka ta z kubeczka się strasznie boi, nie wiem dlaczego. Nic nie chce nie jeść. W akwa jest jedden dzień. Czy to możliwe że się po prostu jeszcze nie zaaklimatyzowała czy jest chora?)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #55 : Październik 18, 2008, 13:20:05 » |
|
Bojowniki z reguły na początku są dość wystraszone, polecam zachęcić je do jedzenia żywym pokarmem --> ochotką lub wodzieniem
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
kingolek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #56 : Październik 18, 2008, 13:38:27 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcin14
|
 |
« Odpowiedz #57 : Październik 18, 2008, 14:35:42 » |
|
Ja też niemam "oryginalnej" pokrywy tylko mam przykryte (akwa) szybą 5mm i na niej neonówkę.
|
|
|
|
|
|
250L słodkie 540L + 112L morskie
|
|
|
kingolek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #58 : Październik 18, 2008, 15:19:31 » |
|
Wole mieć pokrywe żeby później już pieniędzy nie tracić:)
Mam nadzieję że będzie wszystko ok. Czy ja muszę kupić do tego 25l. akwa odmulacz???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny

Power^^