Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie koszty 112 l  (Przeczytany 26268 razy)
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #45 : Marzec 07, 2008, 13:19:54 »

Seboos: nie twierdzę że trzeba wydać kupe kasy, pewnie że za marny grosz można mieć byle co, ja tam wole mieć coś czym można oko nacieszyć

Zapewniam cię że za 700 a nawet 500 zł też oko nacieszysz ... A takie stwierdzenie, że za marny grosz jest tylko badziew jest śmieszne i pachnie szpanerstwem ... przecież nie będę miał akwa za 50 zł bo mnie wszyscy wyśmieją ...

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #46 : Marzec 07, 2008, 13:27:15 »

W sklepach meblarskich nie kupuje się szafek pod akwaria bo to szafki na ciuchy a nie pod ponad 100 kg szkło napełnione wodą. Jeśli chcesz taniej to u siebie w mieście idziesz do stolarza i też Ci szafkę za niewielkie pieniądze zrobią ze wzmocnieniami jakie są nam potrzebne i nie będzie to wcale badziew a profesjonalna szafka pasująca nawet wzorkiem na szybie i klamką pod resztę mebli Smiley

Za 1000 zł to Seboos podał wersję max dla leniwych czyli idziesz do zoologika i masz wszystko na miejscu od zera.

A co do "byle czego" to powiedz mi co w tym zestawie co podałam jest "byle jakie"? Wink
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2008, 13:29:07 wysłane przez Emi » Zapisane

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #47 : Marzec 07, 2008, 13:32:18 »

Sebos: zapewniam Cie ze za 50 zł to kuli miał nie będziesz bo sama kula kosztuje wiecej niz połowe tej kwoty,
i nie wpieraj mi czegoś, czego nie napisałem, a tylko ty pochopnie wyciągnąłeś takie wnioski, przypominam że wątek dotyczy kosztów akwa 112l a nie za 50 zł i bez szpanu można napisać że beż sprzedaży wysyłkowej nie zmieścisz się w 700zł, a jak nie wierzysz to wyjdź na chwilę ze świata virtualnego i idź do sklepów zobaczysz jakie są ceny, pozdrawiam

sircula
Bywalec

« Odpowiedz #48 : Marzec 07, 2008, 13:38:10 »

Seboos: nie twierdzę że trzeba wydać kupe kasy, pewnie że za marny grosz można mieć byle co, ja tam wole mieć coś czym można oko nacieszyć, a co do szafki to fakt można nawet na dwóch taboretach obok siebie  Grin

Jesli sie w danej chwili nie ma kaski to mozna poczekac tez na dobra okazję:)Jestem tu przykladem mozna by powiedziec:).
Kupiłem Akwarium proste 240 l , z praktycznie nową orginalną szafką(zadnych znamion używania) i pokrywą z wywierconym otworem na wiatraczek(to jedyny minus, ale mało istotny) , za około 280 zł wliczając w to transport 30 km z Warszawy.
Akurat ktoś sie przeprowadzał i nie chciał zabierac sprzętu ze sobą:)
Oczywiście zgadzam się , że na pewnych rzeczach nie można oszczędzać i robic prowizorki. Bo np. nie przystosowana pod akwarium szafka o małym udźwigu może nam narobić tylko problemów.

pozdr.
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2008, 13:48:25 wysłane przez sircula » Zapisane

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #49 : Marzec 07, 2008, 14:14:57 »

No ale oczywiście jak będe robił tą szafkę to dam jakieś wzmocnienia  Wink Cheesy

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
W planach muszlowce Smiley
---------------
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #50 : Marzec 07, 2008, 14:31:06 »

Sebos: zapewniam Cie ze za 50 zł to kuli miał nie będziesz bo sama kula kosztuje wiecej niz połowe tej kwoty (...)przypominam że wątek dotyczy kosztów akwa 112l a nie za 50 zł
A czy ja mówiłem o kuli ... teraz ty mi nie wmawiaj czegoś czego nie napisałem.
Za swoje szkło dałem właśnie 50 zł i to jest przykład że się da ...
beż sprzedaży wysyłkowej nie zmieścisz się w 700zł
Zmieścisz sie ... trzeba dobrze poszukać ...
Ttuaj masz przykład
Kupiłem Akwarium proste 240 l , z praktycznie nową orginalną szafką(zadnych znamion używania) i pokrywą z wywierconym otworem na wiatraczek(to jedyny minus, ale mało istotny) , za około 280 zł wliczając w to transport 30 km z Warszawy.
Akurat ktoś sie przeprowadzał i nie chciał zabierac sprzętu ze sobą:)

wyjdź na chwilę ze świata virtualnego
Widzę, że kolega nie potrafi prowadzić dyskusji bez zapowietrzenia się i zaczepek. Również proponuję opuścić świat wirtualny i tam podyskutować ... wtedy kiedy się nie jest anonimowym  Undecided

a co do szafki to fakt można nawet na dwóch taboretach obok siebie
Hmmm tego wcześniej nie było ...
w domu zawsze znajdzie się miejsce gdzie można je postawić ...
W domyśle na innym meblu nie na taboretach o ile istnieje taka możliwość ... Posiadanie akwarium nie jest równoznaczne z koniecznością posiadania szafki pod akwarium ...
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2008, 14:32:42 wysłane przez Seboos » Zapisane

Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #51 : Marzec 07, 2008, 15:04:23 »

Słuchaj za 1700zł to ja Ci akwarium 112l na ADA urządzę spokojnie (proszę nie komentować chodzi mi ,że drogo) (może z wyjątkiem filtra) i może jeszcze na rośliny wystarczy ,ale jeśli masz kasę Wink.Jeśli jest ktoś nie cierpliwy i woli mieć akwarium JUŻ Grin i nie chce przepłacać za firmę to oczywiście ,że można.Co do filtra to mam w 72l Turbo-350 i nie polecam zapycha się,gąbka psuje wrażenie estetyczne wywala czasem zeolit wolę kaskady np.FZN-2
Ps.

... A takie stwierdzenie, że za marny grosz jest tylko badziew jest śmieszne i pachnie szpanerstwem ...
A Ty znowu o tym szpanerstwie Grin

sircula
Bywalec

« Odpowiedz #52 : Marzec 07, 2008, 15:47:52 »

Słuchaj za 1700zł to ja Ci akwarium 112l na ADA urządzę spokojnie (proszę nie komentować chodzi mi ,że drogo)
zrobiłem kallkulację w jednym z najdroższych sklepów netowych...Ceny czasami większe niż w stacjonarnych i powiem szczerze , że za 1700 to świat i ludzie jeśli chodzi o 112 litrow. Może nie na ADA:D , ale na floranie da rade hehe...Tymbardziej , że nie jechałem na sprzecie najtańszym jeśli np chodzi o szafkę to wybrałem o  150 zł droższa niż mogłem, bo akurat ładna była .  Filtr tetratec700, grzałka jagera,pokrywa standard.  Starczyło tez na pełny wysokociśnieniowy zestaw co2.Oczywiście co2 nie w akwariowym by było kupione. Bo kto kupuje jakies aqua medic czy inne gotowce za tysiaka. Mówie o punkcie nabijania gazu itp. Wystarczy też na Floran oraz  full roślin i ryby na start. Zostało też na nawozy , termometry itp. Wiec żadnego dziadostwa.Za 3/5 tej  ceny też złożył bym swobodnie nowy zestaw w sklepie.
Jeśli ktoś jeszcze potrafi pogadać , to przy takim dużym zamówieniu w każdym sklepie stacjonarnym wynegocjiuje obniżkę i spore gratisy. 
Dodam, że bez względu na wszystko oko zawieszam nie na filtrach , grzałkach i innej technice, a na tym co za pomocą techniki udało mi się w akwa zrobić. Są ludzie co mają za kilka tysi sprzęt i nic im to nie dało, a są tacy , co małym nakładem potrafią uzyskać piękny efekt.
Pozdr
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2008, 15:50:32 wysłane przez sircula » Zapisane

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #53 : Marzec 07, 2008, 16:16:45 »

Są ludzie co mają za kilka tysi sprzęt i nic im to nie dało, a są tacy , co małym nakładem potrafią uzyskać piękny efekt.

Amen!

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #54 : Marzec 07, 2008, 16:29:03 »

EMI: to jeszcze nie AMEN ...

Seboos: z całym szacunkiem do Twojej osoby i do doświadczenia oraz wiedzy jakie niewątpliwie posiadasz
jako moderator nie powinienies wprowadzać zamętu na forum i sugerować użytkownikom że można kupić akwarium 112l za 50 zł
Za swoje szkło dałem właśnie 50 zł i to jest przykład że się da ...

poza tym sam sobie wyznaczasz aksjomaty pisząc takie przykłady w 100% nie subiektywne
'równie dobrze mógłbym napisać że kupiłem za 1 zł i to jest przykład że się da ...' - tylko kto w to uwierzy?

Wiele początkujących użytkowników czytając ten wątek może dojść do wniosku, że są w stanie kupić za 50 zł akwarium 112l

pokaż mi sklep gdzie takie sprzedają, niejeden sprzedawca akwarystyk zabiłby Cię smiechem jakbyś mu to powiedział
widzę że będąc moderatorem stosujesz styl dyskusji polegający na czepianiu się każdego słowa, a jak nie starcza Ci
argumentów to próbujesz prymitywną metodą sprowokować czyjąś złość

Widzę, że kolega nie potrafi prowadzić dyskusji bez zapowietrzenia się i zaczepek. Również proponuję opuścić świat wirtualny i tam podyskutować ... wtedy kiedy się nie jest anonimowym

zapewniam Cię że nie zapowietrzam się i pragnę przypomnieć że to ty jako pierwszy skomentowałeś moją wypowiedź zapewne szukając zaczepki
poczytaj wyżej

Jeśli chcesz podyskutować to proszę bardzo jestem otwarty ale... nie przytaczaj przykładów jak powyżej

poza tym chciałbym wyrazić ubolewanie że moderatorzy nie dają wyrazić zdania innym użytkownikom poprzez natarczywe i zaczepne komentarze krytykując
 w ostatnim komentarzu sircula potwierdził to o czym chciałem od początku napisać że idąc do sklepu akwarystycznego nie jesteście w stanie
skompletować 112l za 700 zł

pozdrawiam wszystkich rozczarowanych którzy zobaczą ceny w sklepach Cheesy

sircula
Bywalec

« Odpowiedz #55 : Marzec 07, 2008, 16:44:58 »

Nie generalizowal bym tej sprawy. Przegladając allegro, można znaleźć w okolicy sklep który także wystawia artykuly na aukcjach w cenach odpowiednich..Jeśli na ten przykład mieszkamy w Zielonej Górze znajdujemy coś takiego i idziemy do nich  i po problemie.   Wystarczy pare razy kliknać i poszukać:)   http://www.allegro.pl/item319056162_akwariu_112_l_profil_nowy_zestaw_czarny_.html (oświadczam , że nie spamuje i nie zachęcam do zakupu ...nie znam nawet nikogo z Zielonej Góry hihi) Przy takim zakupie nie ma co się oszukiwać swobodnie kupimy wszystko poniżej 700 zł. Nie mówie , że będzie hi - end, ale wystarczający zestaw do stworzenia pięknego podWodnego świata:)
A jeśli np. zaopatrujemy się tylko w sklepach typu Anna Zoo w Jankach...To fakt , zeby złożyć zestaw 112 litrów to trzeba kredyt wziać , najlepiej hipoteczny hehe.
Nie generalizujmy, bo obrotny młody człowiek nie będzie przepłacał i znajdzie atrakcyjną ofertę.
pozdr
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2008, 16:46:54 wysłane przez sircula » Zapisane

Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #56 : Marzec 07, 2008, 17:00:55 »

Jak to nie na ADA ?Może nie całkowicie ,ale na pewno sporo rzeczy kupisz zobacz:
www.Aquascape-shop.pl
9l ADA Amazonia-130zł
8kg Bright Sand-100zł
Nawozy na początek Step 1 spokojnie wystarczy-250ml 60zł
Riccia Stone-33zł
Wkłady Filtracyjne 118zł (Palm Net i Bio Rio)
Tetra ex600 (w Polsce nie ma filtrów ADA a jak na zamówienie to grubo ponad 1000zł do 112l) 180zł
Akwarium-100zł
Lampa Oświetleniowa DIY  HQI 70W-200zł+Blacha żeby wyglądało jak firmowa 100zł
CO2 ADA też nie ma w Polsce chyba ,że na zamówienie więc "normalne"-300zł (z butlą oczywiście)
Ryby-50zł później ew.można dokupić
Rośliny 100zł
Razem 1471zł (ceny zaokrąglałem ,ale to ok.1zł na produkcie Wink )
No i zostaje nam 230zł za co możemy kupić testy,żarełko i inne "pierduty" Grin
Można ?Można
Ps.Można zamawiać za granicą ,albo poprosić o jakiś rabacik wtedy jeszcze taniej wyjdzie Wink

Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #57 : Marzec 07, 2008, 18:26:28 »

sircula: wiec skoro to taka rewelacyjna cena i okazja to dlaczego pomimo 500 (ponad) wyświetleń nikt tego zestawu nie kupił?Huh

jestem na tyle wredny SORRY BŁAZENEK, że pokusiłem się o nieswoją opinię na temat sprzętu firmy który tam jest sprzedawany oto ona:

Ja na twoim miejscu nie brałbym tego filtra na pierwszy rzut oka widać ,że to taniocha i tandeta.Poza tym nie jest to zbyt znana firma dlatego też będzie ci cięrzko znaleść części a na bank szybko się zepsuje lepiej trochę dopłacić i kupić Tetrę ex700 lub Fluvala 305 na długo niż Hailee na kilka tygodni ,ale to tylko moje zdanie Wink

cena=jakość a wszyscy skupiają się na najtańszym z możliwych wariantów, a jeśli ktoś chce kupić dobry sprzęt i Was posłucha to chyba już nie wejdzie na to forum Sad

naprawdę szanuję ludzi którzy mają wiedzę i doświadczenia ale nie róbcie jakiejś ogólnej paranoi na temat ceny jeśli Seboos pisze, że akwarium 112l za 50 zł to nich napisze uczciwie że tylko używane (samo szkło u szklarza arkusz z którego można wyciąć takie akwa jest droższy, nie mówię już o profilowanym),
bo nowemu użytkownikowi zamiast pomóc to tylko w głowie mieszacie takimi tekstami, przez co może się ktoś nie mający pojęcia narazić na śmieszność

a jak mi sie wydaje to znakomite forum nie ma temu służyć Sad

ps. Błazenek proszę nie komentuj tego w pełni się z tym zgadzam 
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2008, 18:34:54 wysłane przez Mirmil » Zapisane

TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #58 : Marzec 07, 2008, 18:44:41 »

Dobra pobawiłem się w te koszta
Wersja lekka full wypas
zbiornik nowy 112l  90 zl
filtr nowy zewnętrzny 197 zl
podłoże 30 zł
pokrywa + pólka  wersja stolarz 150 zl
oświetlenie + statecznik 150 zl można i taniej
wysyłka opek jako paleta 120 zł jako paczka dhl 50 zl + ubezpieczenie
rośliny od Emi Lub Turysty
hm zmieściłem się albo i nie
wrażenia nie zapomniane a za resztę przepłacisz kartą  Good !
ps można i taniej ale nie chciało mi się z domu wyjść i pomyśleć
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #59 : Marzec 07, 2008, 19:30:04 »

TURYSTA: nie żebym był złośliwy ale zobacz co w innym wątku napisałeś

ile kosztowało cię to akwarium? Huh
zbiornik 200 zl
oswietlenie oprawki stateczniki kable rury 700 zl
filtr 345 zl wklady 30 zl
podloze ziemia torf wegiel kramzyt itd 8 zl
podloze fitus tego bylo od diabla jakies 70 zl
grzalki 40 zl
polka+ pokrywa 200 zl wlasnorobka
filtr ro 189 zl
rosliny jakie 50 zl
kamienie 0 zl leza na brzegach wisly i na slaskiej ziemi w polu
tetsy 200 zl
naowzy 90 zl
sole 10 zl
filtr awaryjny 60 zl
wentylator pc + zasilacz 6 zl
folia alu 2 zl
zegary czasowe z rozdzielka 80 zl
zapasowe akwarium + oswietlenie pokrywa 200 zl

chyba ze swoim się jednak nie zmieściłeś w 2000zł ?!?!?!
a innym radzi taniochę nie ładnie!!
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2008, 19:33:03 wysłane przez Mirmil » Zapisane

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8
  Drukuj  

Skocz do: