Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Nie za dużo rybek do 34 l akwarium ?
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: Nie za dużo rybek do 34 l akwarium ?  (Przeczytany 8680 razy)
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #45 : Sierpień 10, 2006, 18:47:34 »

Jeśli korzeń jest z rzeki to fakt ze jest odmoczony. Ja bym go jednak wygotował właśnie po to, żeby pozbyć się wszelkich pasożytów, bakterii innych nieproszonych mieszkańców. Ale przede wszystkim upewniłbym się, że rzeka jest naprawdę czysta i nie ma w niej żadnych szkodliwych substancji (np. nawozy z pobliskich pól)

Darex9
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #46 : Sierpień 10, 2006, 20:18:57 »

Witam to moze i ja sie przylacze.Poniewaz mieszkam nad morzem polnocnym(bardzo slone) zastanawiam sie czy moge wlozyc do mojego akwa taki korzen lub kamienie (niektore bardzo ladnie wyzezbione przez morze) wyrzucony przez morze po przyplywie jest tego pelno sa porosniete troche glonami i pelno na nich malych krewetek,krabow i małż.

Pozdrawiam

EDIT:I jeszcze takie pytanko czy takie krewetki nadaka sie do akwa
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2006, 20:37:27 wysłane przez Darex9 » Zapisane

Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #47 : Sierpień 10, 2006, 20:55:14 »

JAk sam napisałeś- morze jest bardzo słone więc krewetka by się źle czuła. Może jak by się dostosowała jak wcześniej nie umrze. Musisz spróbować i wtedy zobaczysz jak bedzie reagowała na inne warunki.
Pozdrawiam
Darex9
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #48 : Sierpień 10, 2006, 21:15:21 »

wiec nic innego mi nie pozostaje jak poeksperymetowac w weekend pojade pare sztuk nalapac i dam je do osobnego akwa (10l) i zobacze jak sie sytuacja rozwinie moze sie przyzwyczaja Huh.Ale na poczatek postaram sie odwzorowac ich naturalne srodowiski (piasek,kamienie,itp.)tylko ze w slodkiej wodzie moze sie uda Wink.

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #49 : Sierpień 10, 2006, 22:05:39 »

Niestety nie uda się, próbowałem z paręnaście razy, nic nie wyszło  Cry

Po prostu krewetka jest słonowodna, w oceanarium w  Gdyni zobaczyłem kilka szt. tych krewet pływających w typowo morskich akwariach  Shocked

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #50 : Sierpień 14, 2006, 17:31:49 »

Przecież to w 100% jasne że sie nie uda. Krewetka słonowodna to słonowodna  i żyje sobie w słonej wodzie. Wyobrażasz sobie niedźwiedzie polarne na Sawannie w Afryce a słonie na Grenlandii?? Przecież to obłęd.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #51 : Sierpień 15, 2006, 13:26:01 »

zwracam sie z uprzejma prosbo o trzymanie sie tematu Grin

8317910

Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do: