Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dobieranie Rybek  (Przeczytany 5371 razy)
kwiatuszek14
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Luty 16, 2007, 14:13:01 »

dzięki za podpowiedź, co do kosiarki to nic kompletnie na temat tej rybki nie wiedziałam. Proszę o radę co jeszcze mogę wpuścić z prętnikami. Myślałam właśnie o skalarach... ale tu proszę mnie nie ganić wiem, że za małe to moje 50 l akwarium...i wybiłam sobie mól niegenialny pomysł z głowy....

""w życiu piękne są tylko chwile..."
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Luty 16, 2007, 15:12:39 »

Jeśli zdajesz sobie sprawę z niedorzeczności pomysłu wpuszczenia skalara do 50 l to nie jest z Tobą tak źle  Wink

Zamiast kosiarek - otoski.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Luty 17, 2007, 02:57:49 »

.. nikt mi nie pomógł w kwestii rozrodu kiryśników Cry
Kwiatuszku! Kiryśniki rozmnaża się tak: bierzez parę kiryśników i akwa tarliskowe.Do niego dajesz wodę w której gotowały się szyszki lub liście olchy (oczywiście zimną) -żeby było aż czarno, poziom wody bardzo niski, kilka cm.Tarlaki obficie karmisz. Po kilku dniach robisz im symulację pory deszczowej - czyli zalewasz dużą ilością zwykłej kranówy - oczywiście odstanej.Efekt gwarantowany.Nagła zmiana parametrów i temperatury wody prowokuje do tarła - tak samo jak kiryski.

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
kwiatuszek14
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Luty 19, 2007, 12:22:38 »

dzięki serdeczne..... coś mi się wydaje, że nic mi z tego nie wyjdzie ale trzeba spróbować...mam nadzieję, że moje rybki to przeżyją  Wink
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2007, 12:25:46 wysłane przez kwiatuszek14 » Zapisane

""w życiu piękne są tylko chwile..."
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: