Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: UZDATNIACZ  (Przeczytany 7269 razy)
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Grudzień 07, 2006, 15:33:15 »

Tylko się niepokłócie Cheesy A do tego wydatku 300 zł na ten filtr to bym z 2 lata zbierała = filtr mam nawet dobry chlor usunoł w pół dnia. I tkie małe pytanie kiedy musze wyjąć wegiel aktywny ?

Moje akwa, odnowione foty Wink. Zapraszam do komentowania Smiley

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8645.0.html
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Grudzień 07, 2006, 22:55:57 »

Jak dla Ciebie 300 zł to nie majątek, to gratuluję ci takiej wysokiej wypłaty.Dla mnie  - i podejrzewam że dla większości ludzi na forum - to poważna suma.Więcej porostoty - bajery zwiększające zawodność i cenę sprzętu są zbędne.

Nie przesadzaj. Nie mów mi, że nie można odkładać po ok. 20-30 zł miesiecznie. Poza tym akurat na tym forum jest kilka osób, które zainwestowały w akwarium nawet kilka tysięcy złotych... Tak na marginesie - czy ja Ci każę lecieć do sklepu po ten filtr ?

Filtr RO nie jest bajerem, a w niektórych hodowlach jest nawet niezbędnym sprzętem. W zasadzie powinien w każdym domu się znaleźć i to nie z powodu akwarium. A o co Ci chodzi z tym zwiększaniem zawodności przez filtr - doprawdy nie potrafię zrozumieć. Wyluzuj nieco Smiley

A wypłaty mam 1200 zł miesięcznie... jeśli Cię to interesuje.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2006, 23:08:38 wysłane przez mdramski » Zapisane
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Grudzień 08, 2006, 07:59:10 »

Co do tych kosztów. U mnie woda w kranie poza tym ze jest do bani, to jeszcze jest po prostu bardzo twarda. Więc pozostało mi chodzenie do sklepów po 5l wodę. Kiedy kupiłem filtr, ilość kupowanej wody zmalała, poza tym mogę wymieszać kranówę z wodą z RO (gdzieś w proporcji 1:10 - kran : RO) Także właściwie wydatek jaki zrobiłem po prostu wyszedł na zero, tyle tylko, że wydałem tą kasę jednorazowo. Poza tym nie musisz od razu kupować filtra z nie wiadomo czym i nie wiadomo jaki. Poza tym - akwarystyka chyba jednak nie jest bardzo tanim hobby - chociaż na początku tak mi się wydawało. papa

żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Grudzień 08, 2006, 15:14:55 »

Akwarystyka nie jest hobby? To niby czym  Cheesy małym zoo z rybami a ty jesteś właścicielem

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Grudzień 08, 2006, 15:29:35 »

Seboos napisał: Nie jest tanim hobby  Good !
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Grudzień 08, 2006, 15:32:18 »

Zdecydowanie nie jest tanim hobby. Ja raz pokusiłam się o oględne podliczenie. Od tej pory nawet mi do głowy tak głupie pomysły nie przychodzą Wink
Aro
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Grudzień 08, 2006, 16:22:41 »

Tanie na pewno nie jest, ale przyjemne Good !
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Grudzień 08, 2006, 19:51:08 »

Cool chyba musze nauczyć się dokładniej czytać <lol> Akwarystyka jest najdrosza na początku no wiecie akwa filtr i tp. a poźniej jakoś idzie 

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: