lukasdrugi
Nowy

|
 |
« : Listopad 07, 2006, 20:49:13 » |
|
Dzis zakupilem parke pielegniczek ramireza (czy to samiec i samica to nie jestem pewien bo sa bardzo podobne, a pozatym sie chowaja i nie mam okazji znalezc roznic), zastanawiam sie teraz nad jakimis 2 stadkami malutkich rybek np neonkow, niestety w sklepue nie mialem okaji porownac wszystkich i nie wiem ktore sa najladniejsze - wszystkie sa podobne, moze wam sie jakies szczegolnie podobaja? A moze neonki niekonieczie, moze ladiejsze sa jakies inne stadne. zalezy mi zeby byly kolorowe i komponowaly sie z zoltymi ramiezkami. jakie stadka byscie polaczyli i po ile osobnikow? akwa 87 l ps. moze jakies rybki "sprzatajace" sa jakos ladnie ubarwione? glonojady sa ladne ale sukam bardziej jaskrawych kolorow  a czy do parki pielegniczek ramireza moglbym dac jeszcze harem pielegniczek kakadu?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2006, 22:30:58 wysłane przez lukasdrugi »
|
|
|
|
|
darkx4
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 08, 2006, 07:48:39 » |
|
mi najbardziej podobają się neonki inessa. a tu masz link do forun o neonkach. są tak także zdjęcia http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,7980.0.html
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2006, 07:50:15 wysłane przez darkx4 »
|
|
|
|
|
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 08, 2006, 08:34:56 » |
|
ja bym ci zaproponowal zwinniki czerwonouste  tzw. czerwonoglowki lub rhadostomusy  mam je teraz z kakadu, ale byly z ramirezami i bardzo ladnie wygladaja razem  ladny glonek  spojrz na mojego avatara  zbrojnik zebra  ale w polsce go nie zanajdziesz  co do kiryskow to ladne sa juli, sterbay, panda lub strumieniowy 
|
|
|
|
|
|
8317910  
|
|
|
|
kafarski
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 08, 2006, 08:50:10 » |
|
paracheirodon simulans -neon niebieski. bardzo ładna ryba, bardziej kolorowy od innesa i tańszy.stadko z 20 sztuk wyglądałoby wystarczająco w twoim akwarium.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kachna
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 08, 2006, 13:34:04 » |
|
Ja również proponuję neonki inessa. Ładnie prezentowałyby się też neonki czerwone (moim zdaniem są ładniejsze od tych pierwszych,ale niestety są droższe  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
swoje2
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 08, 2006, 13:50:54 » |
|
Stadko 20 neonów inessa, wyglądają rewelacyjnie. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
darkx4
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 08, 2006, 16:49:10 » |
|
20 nenków plus ramirezki i denne które są gromadne to troche nie za dużo jak na 90 litrów
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 09, 2006, 13:50:30 » |
|
zbrojnik zebra ale w polsce go nie zanajdziesz Oj, Hypancistrusy Zebra (L-046) w Polsce są w sprzedaży, ale sporadycznie i na dodatek za pół tysiąca złotych  Mi się wszystkie neonki podobają, ale moim faworytem są jednak neonki diamentowe. Bardzo ładnie wygląda stado złożone z 1gatunku 
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 10, 2006, 09:56:11 » |
|
ps. moze jakies rybki "sprzatajace" sa jakos ladnie ubarwione? glonojady sa ladne ale sukam bardziej jaskrawych kolorow  "Glonojady" raczej nie należą do ryb sprzątających hehe. U mnie syfią najbardziej ze wszystkich ryb. Co do neonków to chyba poprę poprzednik - neonki diamentowe. Bardzo wdzięczne rybki.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
|
Martyna,Marty
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 23, 2006, 20:26:49 » |
|
Ja cenię Neonki Innesa , czerwone...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
napierka
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 23, 2006, 23:15:08 » |
|
A mi podobają się i czerwone, i innesa ale również bardzo ładnie wyglądają neony zielone (zwinnik costello). Są trochę mniejsze od czerwonych i innesa, mają ładny zielonkawy odcień. Czasem wyglądają jak złote, a czesem jak srebrne - mają czarną pręgę (a w zależności od oświetlenia i kąta padania światła jej kolor może się zmieniać).
|
|
|
|
|
|
2 noeny innesa, 3 neony zielone (zwinnik costello), 4 neony czerwone, 5 kirysków, 2 zbrojniki niebieskie
|
|
|
Gordon
Zainteresowany

I&I... only one truth
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 24, 2006, 12:25:44 » |
|
Co do rybek sprzatajacych to to wsrod kirskow sa bardzo ładne gatunki. Panda na przykład jest sliczny. Zreszta nawet najbardziej pospolity spizowy jest fajny.. i na dodatek te rybki w stadzie sa zabawne :].. jezlei chodzi o ławice to w liczbie 20 wszyastie neony sa pikne ale najbardziej kolorowiaste sa czerwone i innesy. Je również możesz najczęsciehj spotkac. Kardynałki tez sa ładne ale jesli polaczy sie je z neonami to traca urok wiec najlepiej wygladaja w 1 gatunku. Jesli chodz i male rybki ale nie w tak duzej liczbie to polecam rowniez platki i brzanki wysmukłe,
|
|
|
|
|
|
Chillout...
|
|
|
skoti
Stały użytkownik