Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Ktore neonki wam sie najbardziej podobaja?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ktore neonki wam sie najbardziej podobaja?  (Przeczytany 3463 razy)
lukasdrugi
Nowy
*

« : Listopad 07, 2006, 20:49:13 »

Dzis zakupilem parke pielegniczek ramireza (czy to samiec i samica to nie jestem pewien bo sa bardzo podobne, a pozatym sie chowaja i nie mam okazji znalezc roznic), zastanawiam sie teraz nad jakimis 2 stadkami malutkich rybek np neonkow, niestety w sklepue nie mialem okaji porownac wszystkich i nie wiem ktore sa najladniejsze - wszystkie sa podobne, moze wam sie jakies szczegolnie podobaja? A moze neonki niekonieczie, moze ladiejsze sa jakies inne stadne. zalezy mi zeby byly kolorowe i komponowaly sie z zoltymi ramiezkami. jakie stadka byscie polaczyli i po ile osobnikow?

akwa 87 l
ps. moze jakies rybki "sprzatajace" sa jakos ladnie ubarwione? glonojady sa ladne ale sukam bardziej jaskrawych kolorow Smiley

a czy do parki pielegniczek ramireza moglbym dac jeszcze harem pielegniczek kakadu?
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2006, 22:30:58 wysłane przez lukasdrugi » Zapisane
darkx4
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Listopad 08, 2006, 07:48:39 »

mi najbardziej podobają się neonki inessa. a tu masz link do forun o neonkach. są tak także zdjęcia http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,7980.0.html
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2006, 07:50:15 wysłane przez darkx4 » Zapisane
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #2 : Listopad 08, 2006, 08:34:56 »

ja bym ci zaproponowal zwinniki czerwonouste Grin tzw. czerwonoglowki lub rhadostomusy Good ! mam je teraz z kakadu, ale byly z ramirezami i bardzo ladnie  wygladaja razem Grin ladny glonek Huh spojrz na mojego avatara Good ! zbrojnik zebra Grin ale w polsce go nie zanajdziesz Sad co do kiryskow to ladne sa juli, sterbay, panda lub strumieniowy Grin

8317910

kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Listopad 08, 2006, 08:50:10 »

paracheirodon simulans -neon niebieski. bardzo ładna ryba, bardziej kolorowy od innesa i tańszy.stadko z 20 sztuk wyglądałoby wystarczająco w twoim akwarium.
Kachna
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Listopad 08, 2006, 13:34:04 »

Ja również proponuję neonki inessa. Ładnie prezentowałyby się też neonki czerwone (moim zdaniem są ładniejsze od tych pierwszych,ale niestety są droższe Angry)
swoje2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Listopad 08, 2006, 13:50:54 »

Stadko 20 neonów inessa, wyglądają rewelacyjnie.  Cheesy
darkx4
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Listopad 08, 2006, 16:49:10 »

20 nenków plus ramirezki i denne które są gromadne to troche nie za dużo jak na 90 litrów
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Listopad 09, 2006, 13:50:30 »

zbrojnik zebra  ale w polsce go nie zanajdziesz

Oj, Hypancistrusy Zebra (L-046) w Polsce są w sprzedaży, ale sporadycznie i na dodatek za pół tysiąca złotych Wink

Mi się wszystkie neonki podobają, ale moim faworytem są jednak neonki diamentowe. Bardzo ładnie wygląda stado złożone z 1gatunku Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Listopad 10, 2006, 09:56:11 »

ps. moze jakies rybki "sprzatajace" sa jakos ladnie ubarwione? glonojady sa ladne ale sukam bardziej jaskrawych kolorow Smiley

"Glonojady" raczej nie należą do ryb sprzątających hehe. U mnie syfią najbardziej ze wszystkich ryb.

Co do neonków to chyba poprę poprzednik - neonki diamentowe. Bardzo wdzięczne rybki.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Martyna,Marty
Gość
« Odpowiedz #9 : Grudzień 23, 2006, 20:26:49 »

Ja cenię Neonki Innesa , czerwone...
napierka
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Grudzień 23, 2006, 23:15:08 »

A mi podobają się i czerwone, i innesa ale również bardzo ładnie wyglądają neony zielone (zwinnik costello). Są trochę mniejsze od czerwonych i innesa, mają ładny zielonkawy odcień. Czasem wyglądają jak złote, a czesem jak srebrne - mają czarną pręgę (a w zależności od oświetlenia i kąta padania światła jej kolor może się zmieniać).

2 noeny innesa, 3 neony zielone (zwinnik costello), 4 neony czerwone, 5 kirysków, 2 zbrojniki niebieskie
Gordon
Zainteresowany
**

I&I... only one truth

« Odpowiedz #11 : Grudzień 24, 2006, 12:25:44 »

Co do rybek sprzatajacych to to wsrod kirskow sa bardzo ładne gatunki. Panda na przykład jest sliczny. Zreszta nawet najbardziej pospolity spizowy jest fajny.. i na dodatek te rybki w stadzie sa zabawne :].. jezlei chodzi o ławice to w liczbie 20 wszyastie neony sa pikne ale najbardziej kolorowiaste sa czerwone i innesy. Je również możesz najczęsciehj spotkac. Kardynałki tez sa ładne ale jesli polaczy sie je z neonami to traca urok wiec najlepiej wygladaja w 1 gatunku. Jesli chodz i male rybki ale nie w tak duzej liczbie to polecam rowniez platki i brzanki wysmukłe,

Chillout...
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #12 : Grudzień 24, 2006, 15:00:18 »

najladniejsze neony to zielone i czarne ale rowniez i innesa
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: