Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Moja połowa i moje hobby - relacje ;)
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Moja połowa i moje hobby - relacje ;)  (Przeczytany 6864 razy)
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Wrzesień 19, 2006, 11:47:02 »

No u nas myśl o zakupie akwarium ciągle gdzieć tam się kołatała po głowie. No i pewnego dnia podjęliśmy decyzję no i nabytek stanął w domciu Wink Na szczęście obydwoje mieliśmy do tego zapał. Obydwoje czytaliśmy najpierw sporo (chociaż ja chyba więcej, poźniej mojej połówce relacjonowałem co, jak i po co Wink). Poźniej od razu podzieliliśmy się obowiązkami: Ja rybki ona roślinki. Oczywiście, były zgrzyty - każdy miał swoje zdanie na pewne kwestie. Największy zgrzyt z czasem powstał na płaszczyźnie rybki - roślinki. Ja chciałem mieć rybki + roślinki, Emi odwrotnie - roślinki + rybki (od kiedy zobaczyła akwa holenderskie Grin). No i nie było wyjścia - padła decyzja o zakupie drugiego akwarium. Ale przypadek zadecydował, że zamiast jednego kupilśmy dwa. Najpierw miało być zalane tylko to mniejsze, ale nie mogliśmy się dogadać co do wystroju i obsady no i tym sposobem 60 l też zostało zalane. Na szczeście w większości rzeczy się zgadzamy a wszystkie prace przy akwa wykonujemy razem Smiley Ogólnie - jesteśmy pasjonatami obydwoje w tej samej mierze (jak widać obydwoje zarejestrowaniu na forum Wink) Ba nawet Emi bardziej - czasami mam wrażenie że bardziej martwi się rybkami niż mną ... A plany ?? Marzy nam (no mnie na pewno) się duuuze akwarium (tak ok 500l) ale to już pewnie po przeprowadzce. Aha no i małżeństwem jesteśmy rok i 2 miesiące, a akwarium mamy 9 mies Smiley

EDIT:
Pewnie teraz mój mąż coś doda od siebie
No właśnie się wypowiedziałem (jak widać zrobiliśmy to jednocześnie)... ale zaraz Emi też pewnie coś dorzuci ... Ale przynajmniej widać jak to każdy z nas widzi ...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2006, 11:50:47 wysłane przez Seboos » Zapisane

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Wrzesień 19, 2006, 12:18:32 »

No ładnie... ale się porobiło.... Grin

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
meteoryt
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Wrzesień 19, 2006, 12:35:23 »

Ja z moją połówką jesteśmy po ślubie dokładnie 2 lata i jeden dzień Wink (wczoraj była nasza druga rocznica), a akwarystyka zajmowałem się od 12 roku życia czyli od '88 r do '95 czyli 7 lat, potem mała przerwa na studia i wojaże zagraniczne w celu zarobkowym i teraz reaktywacja nastapiła w kwietniu Wink .

P.S. Żona zaczyna się robić miękka <jupi> co do moich planów zwiększenia ilości akwariów w naszym nowym domku Wink
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2006, 12:37:22 wysłane przez meteoryt » Zapisane

reaktywacja po 4 latach;)
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Wrzesień 19, 2006, 20:06:51 »

W 60 pływają znienawidzone przeze mnie zbrojniki niebieskie (bo wykopują moje śliczne roślinki)

To masz zbrojniki-rozbójniki Smiley Ale swoja drogą to dziwne, ja mam 5 u siebie i wszystkie dorosłe sztuki czyli tak ok 13 cm mają a jeszcze nigdy nie wykopał mi żaden roślinki. Wystarczy że pawiookie sie tym zajmują, te dopiero mają "kopary" Smiley

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Wrzesień 19, 2006, 20:13:41 »

Grin Grin Grin Grin wow ze tak powiem co do tych planow  1600L i 1800L  MNIE TAKI OLBRZYM PRZERAZA  Grin
Nie martw sie, kobieto Smiley ja w ciągu niewiele ponad roku tj. od maja do sierpnia doszedłem od 112 przez 240 do 450 l Smiley , a wieksze mnie nie przeraża tylko: 1) nie stać mnie 2)mieszkam na pierwszym piętrze, wiec boje sie co by sie stało jakby toto trzasło <Huh>

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Wrzesień 19, 2006, 20:19:03 »

A z nami było tak: Pierwsze akwarium miałem jak chodziłem do drugiej klasy podstawówki, czyli ok 30 lat temu.Niestety miałem je krótko - jak zwykle w tym wieku pasje szybko mijają, a jeszcze mój złośliwy młodszy braciszek dołożył się wrzucając kawałek mydła do zbiornika  Wściekły .I tak to szło póki nie poznałem zony od której powtórnie złapałem bakcyla.Miała akwa 25 l a w nim bojownika i...dwa kiryśniki czarnoplame, dosyć nawet spore.Bojownik niestety już zakończył zywot a kirysniki mieszkają do dziś w moich 450 litrach i dobrze sie mają.

swierzynka
Zainteresowany
**

gg.5864051

« Odpowiedz #21 : Wrzesień 19, 2006, 22:33:56 »

..hejcia wszystkim , widze ze ten temacik wciagnal co niektorych ..i dobrze troche trzeba sie wypisac .... Grin Sebastianku dziekuje za posklejanie mojego wczorajszego  posta  Wink spostrzegawcza jestem co Cheesy hihi ......i az sie boje  przyznac do mojego stazu ....a sama nawinelam to  pytanko Undecided
Grin Grin ale widze ze wszyscy  jestesmy tutaj w bardzo podobnym wieku i kazdy ma juz ta druga polowke ...zastanawiam sie kto ma najdluzszy staz i malzenski i akwarystyczny ? Grin Grin Grin Grin Grin

ale raz kozie smierc .......stazu mam juz 11 latek a tego drugiego niecale 2 miesiace  Grin Grin Grin Grin niezle co ....
 Smiley Smiley teraz tylko ktory staz jest ktory Grin Grin Grin Grin Grin hahaha

Teraz na pewno będę miał kogo zarazić akwarystyką bo za 9 dni zostanę tatą Smiley
bolek jesli po raz 1 zostaniesz tata to specjalne gratulacje ....a te 9 dni moze nie byc az takie pewne  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Pozdrowionka wszyskim .......albo inaczej ......... Grin Grin Grin cmoki w kroki Grin Grin a buziole w cycole Grin Grin Grin aj o takiej porze mi sie zarty trzymaja Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink

klozet
Nowy
*

« Odpowiedz #22 : Wrzesień 20, 2006, 08:30:35 »

jak byłem mały miałem dwa akwaria 80 i 30 L, żona jedno 70L, jestesmy od roku małżeństwem Smiley
i jak tylko przeprowadziliśmy się do większego mieszkania, stwierdziliśmy oboje ze musimy mieć akwarium
od kwietnia mamy 72L i 25L Smiley straszanie nas to wciągneło , mnóstwo czasu spędzamy przed akwarium, opiekujemy sie na zmianę i sprawi nam to wielką radość, własnie jestem w trakcje zmiany dużego baniaka na 200L, ze strony drugiej połowki nie ma sprzeciwu, a wręcz dyskutujemy na temat obsady zbiornika i jestem pewnien że zapał nie minie (72 L oddajemy mojemu bratu)

witam was w rzeczywistości
wojkus
Nowy
*

« Odpowiedz #23 : Listopad 20, 2006, 21:08:40 »

Witam umnie 7 lat akwai 7lat  Grin 1+1=2 kiedyś miałem takie malutkie 15lat temu. Jak poznałem swoją "mamusie " to wszyscy trzej szwagrowie mieli akwa itak sie "zaraziłem"i teraz mam najleprze i najwieksze Embarrassed . Żoneczka karmi i pomaga ,ale 99% to obsługa jest z mojej strony.ostatni zakupiłem nowy filterek Tetry 700 -tkę i trochę "syczała" [dobrze ,że tego nie czyta bo znowu by było ssssssss.... Cheesy] .Ogulnie jest cacy Pozdrawiam Wojtek. papa
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: