|
michał
|
 |
« : Luty 19, 2004, 16:36:51 » |
|
Witam wszystkich!!!! :!:
Proszę powiedzcie mi czy akwarium panoramiczne to jest to z przednią wypukłą szybą :?: :?:
Jeśli tak to wiem jak się to oblicza
|
|
|
|
|
|
Błądzić to rzecz ludzka!?!
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 19, 2004, 17:04:06 » |
|
Z wypukłą to raczej owalne lub profilowane. Panorama to takie trochę sześcienne.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Admin ----------------------------- 500l - akwarium towarzyskie
|
|
|
|
michał
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 19, 2004, 17:37:49 » |
|
wielkie dzięki to raczej niewiem jak się to oblicz :lol:
pozdrawiam wszystkich akwarystów michał :wink:
|
|
|
|
|
|
Błądzić to rzecz ludzka!?!
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 19, 2004, 18:19:43 » |
|
Wedlug mnie to trzeba wymierzyc srednia szerokosc baniaka i to pomnozyc przez reszte.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
Splender
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 19, 2004, 19:08:22 » |
|
Z wypukłą to raczej owalne lub profilowane. Panorama to takie trochę sześcienne. nie chce się czepiać ale jakto sześcienne?? Wydaje mi się tak jak mówił Michał akwarium panoramiczne to jest to z przednią wypukłą szybą to nie jest mylne pojęcie!! Ale moge się mylić :oops: jeśli tak to straaasznie przepraszam ale chciałbym to sprostować :wink:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 19, 2004, 19:23:25 » |
|
Moim zdaniem panoramiczne to z przednią wypukłą szybą :wink: Jestem tego pewna :wink:
|
|
|
|
|
|
" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
|
|
|
|
Molly_
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 19, 2004, 20:48:21 » |
|
Moim zdaniem panoramiczne to z przednią wypukłą szybą :wink: Jestem tego pewna :wink: Popieram :wink:
|
|
|
|
|
|
zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 19, 2004, 20:53:51 » |
|
Nie nie nie. Przednią szybę wypukłą ma akwarium PROFILOWANE "przednią szybą" jest tu jeden "kawałek" szkła. Natomiast w panoramicznym, przednia "ścianka" patrząc od góry ma kształt trapezu, z góry akwarium panoramiczne wygląda tak: ..____________ /........przód........\ |.........................| |____tył______ |
Przednia część składa się tu z 3 kawałków szkła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 19, 2004, 21:07:42 » |
|
Powiem szczerze.....pogubiłam się :mrgreen: Tu panoramiczne, tu profilowane... :lol: Ale skoro moje akwa jest profilowane to niech sobie bedzie  I tak wiadomo o co chodzi :mrgreen:
|
|
|
|
|
|
" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
|
|
|
|
Molly_
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 19, 2004, 21:09:58 » |
|
Wow, głowę bym dała, że panoramiczne to to z wypukła szybą :lol: Dzięki Tomslv za poprawkę :wink: Czyli będę już pamiętać, że mam akwarium profilowane :lol:
|
|
|
|
|
|
zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 19, 2004, 21:35:08 » |
|
Ja też na początku sie troche "motałem" ale po wizycie w kilku zoologicznych już miałem jasność  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 20, 2004, 01:15:47 » |
|
wielkie dzięki to raczej nie wiem jak się to oblicz :lol: Pole podstawy razy wysokość. Obliczasz to tak jak objętość każdego innego akwa. Nie chciałbym być złośliwy ale uczą tego w podstawówce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 20, 2004, 09:25:12 » |
|
Pole podstawy razy wysokość. Obliczasz to tak jak objętość każdego innego akwa. Nie chciałbym być złośliwy ale uczą tego w podstawówce. Lukas Twój wzór dotyczy przeciez prostopadłościanu, a profilowanemu do prostopadlościanu troche brakuje, stad problem jak to obliczyć (a raczej problem pochodzi z wypukłości jednej z krawędzi podstawy). Michał powiedz jaki miałeś pomysł na obliczenie akwarium z szybą wypukłą !! Bo mi ta kwestia umkneła w tym wszystkim  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 20, 2004, 10:10:07 » |
|
Faktycznie jaja z tymi nazwami, przydałaby się jakaś standaryzacja  Ale, ale to przecież temat do innego forum - już przenoszę :!:
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Admin ----------------------------- 500l - akwarium towarzyskie
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 20, 2004, 11:16:45 » |
|
Ale, ale to przecież temat do innego forum - już przenoszę :!:
Jakże do innego ?? To jest " Sprzęt, technika akwarystyczna " więc chyba pasuje. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|