Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 154
  Drukuj  
Autor Wątek: ciąża u gupika  (Przeczytany 888542 razy)
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #600 : Kwiecień 28, 2008, 07:29:47 »

lauri, a to nie jest czasem martwica ?

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
arturix
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #601 : Kwiecień 28, 2008, 07:44:27 »

aneczka 146 - może zmieniłaś jakieś parametry wody?  podnieś temperature  ,włączaj więcej światła, włącz nastrojową muzyke - zagalopowałem sie Grin może daj jakieś żywe pokarmy lub mięsko
krecha
Nowy
*

« Odpowiedz #602 : Kwiecień 30, 2008, 09:36:21 »

Czym najlepiej karmić maluchy?? .... Moje małe mają już tydzień i zaczynają jeść, ale ja im daje taką zwykłą karmą tylko, że ją rozdrabniam bardzo...
Ale co powinny tak naprawdę jeść takie tygodniówki? Co będzie najlepsze?
Z góry dzięki za odpowiedź. Afro
michal114d
Stały użytkownik

« Odpowiedz #603 : Kwiecień 30, 2008, 11:40:20 »

byo już wiele razy na forum o tym Wściekły Wściekły Wściekły , lecz napiszę jeszcze raz, ja stosuję u maluchów pokarm tropicala mikrovit basic, rosną  w ekspresowym tempie Cheesy . pozdrawiam
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #604 : Kwiecień 30, 2008, 12:15:09 »

ja osobiście robię tak :
jak młode zaabsorbują już woreczek żółciowy to biorę tropical mikrovit vegetable i do malutkiego 10ml pojemniczka sypię czubek łyżeczki i dodaję trochę wody, żeby zrobić zawiesinę, to nabieram do strzykawki i ok 5 razy dziennie 1-2 krople w miejsce żerowania narybku
to przez 2-3 dni
potem nabiora jako tako ciałka Wink i można podawać rozkruszone wszelakie pokarmy płatkowane Smiley
póżniej dołączam także microgran sery i suszoną ochotkę także sery
oczywiście sam suchy to nie wszystko, uzupełniam dietę mrożonkami
baardzo dobrym pokarmem dla ok 1cm gupików sa przylepiane do szyby tabletki Smiley
młode gupiki rosną w szybkim tempie Smiley

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
orzolek1989
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #605 : Kwiecień 30, 2008, 13:37:50 »

Ja swoim młodym gupikom, podaje pokarm płatkowany tylko rozdrabniam go na drobny pyłek i też ładnie na tym rosną. Do tego mały kawałek tabletki i pokarm w granulacie tez rozdrobniony:) po około 3 tygodniach do głównego akwarium wpuszczam i sobie nieźle radzą:D
giermek
Nowy
*

« Odpowiedz #606 : Kwiecień 30, 2008, 20:24:42 »

czy mieczyki molinezje zjedzą młode gupiki?
i czy akwa 17l i 6l to dobre kotniki?

obsada 54
1 hokejówk
14 mieczyków
1molezja
1kirysek
2 glonojady
xxx slimaów
                                                  obsada 17
nic porucz roślin
michal114d
Stały użytkownik

« Odpowiedz #607 : Kwiecień 30, 2008, 21:34:51 »

Mieczyki i Molinezje spokojnie mogą zjeść male gupiki,  a co do pyt. o kotniki, to uważam ze kotnik wielkości 17l  moze być, ale tylko przez pierwsze tygodnie, miesiąc,, narybek nie moze być zbyt długo trzymany(3 miesiące lub dłużej) w takiej wielkości zbiornikach, ponieważ moze skarłowacieć.
krecha
Nowy
*

« Odpowiedz #608 : Maj 04, 2008, 11:17:50 »

Ja swoim młodym gupikom, podaje pokarm płatkowany tylko rozdrabniam go na drobny pyłek i też ładnie na tym rosną. Do tego mały kawałek tabletki i pokarm w granulacie tez rozdrobniony:) po około 3 tygodniach do głównego akwarium wpuszczam i sobie nieźle radzą:D
ja osobiście robię tak :
jak młode zaabsorbują już woreczek żółciowy to biorę tropical mikrovit vegetable i do malutkiego 10ml pojemniczka sypię czubek łyżeczki i dodaję trochę wody, żeby zrobić zawiesinę, to nabieram do strzykawki i ok 5 razy dziennie 1-2 krople w miejsce żerowania narybku
to przez 2-3 dni
potem nabiora jako tako ciałka Wink i można podawać rozkruszone wszelakie pokarmy płatkowane Smiley
póżniej dołączam także microgran sery i suszoną ochotkę także sery
oczywiście sam suchy to nie wszystko, uzupełniam dietę mrożonkami
baardzo dobrym pokarmem dla ok 1cm gupików sa przylepiane do szyby tabletki Smiley
młode gupiki rosną w szybkim tempie Smiley

Dziękuję za odpowiedź...
Rybcie już wcinają jak zwariowane i urosły  Afro Afro
Hyhy, dzisiaj do większego akwa....  Good !
Narka papa
Pozderki
Ksiunia
Nowy
*

« Odpowiedz #609 : Maj 25, 2008, 16:40:13 »

Hej wam mam pytanie czy jak przeniose gupika w ciąży do kotnika to czy ona nie będzie prubowała z tego wyjść i czy nie będzie nie szczęśliwa??? Wink
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #610 : Maj 25, 2008, 19:15:00 »

Hej wam mam pytanie czy jak przeniose gupika w ciąży do kotnika to czy ona nie będzie prubowała z tego wyjść i czy nie będzie nie szczęśliwa??? Wink
A długo juz jest w ciązy? Zebys za wczesnie nie przeniosla bo i po co Wink

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Ksiunia
Nowy
*

« Odpowiedz #611 : Maj 25, 2008, 20:46:05 »

Jeszcze jej nie przeniosłam a i nie wiem dokładnie ile jest w ciąży chyba jakieś 3 tygodnie jeszcze tak bardzo ogromnego brzuszka to nie ma  Smiley
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #612 : Maj 25, 2008, 20:49:05 »

Jak juz 3 tygodnie to mozesz smialo przeniesc Wink. Nic sie nie martw o nia Wink Po porodzie wloz z powrotem do ogolnego akwa i bedzie wszystko dobrze Wink

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Ksiunia
Nowy
*

« Odpowiedz #613 : Maj 26, 2008, 17:16:04 »

Słuchajcie wsadziłam moją rybkę do kotnika i ona wariuje tam skacze zaczyna szybko pływać i ogólnie chyba jej się tam nie podoba czy to może spowodować że nie urodzi lub zdechnie ze strachu??Ja ją tam karmię takimi małymi robaczkami i je je ale czasem ma takie napady szału i się boję o nią co mam zrobić nadal ją trzymać w kotniku bo ja chce żeby małe gupiki przetrwały?
michal114d
Stały użytkownik

« Odpowiedz #614 : Maj 26, 2008, 19:30:48 »

Rybie w kotniku nic nie powinno się stać, lecz najlepiej i tak jak najmniej do niej zaglądaj, zeby się nie stresowała.
Strony: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 154
  Drukuj  

Skocz do: