|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #600 : Kwiecień 28, 2008, 07:29:47 » |
|
lauri, a to nie jest czasem martwica ?
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
arturix
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #601 : Kwiecień 28, 2008, 07:44:27 » |
|
aneczka 146 - może zmieniłaś jakieś parametry wody? podnieś temperature ,włączaj więcej światła, włącz nastrojową muzyke - zagalopowałem sie  może daj jakieś żywe pokarmy lub mięsko
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krecha
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #602 : Kwiecień 30, 2008, 09:36:21 » |
|
Czym najlepiej karmić maluchy?? .... Moje małe mają już tydzień i zaczynają jeść, ale ja im daje taką zwykłą karmą tylko, że ją rozdrabniam bardzo... Ale co powinny tak naprawdę jeść takie tygodniówki? Co będzie najlepsze? Z góry dzięki za odpowiedź. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michal114d
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #603 : Kwiecień 30, 2008, 11:40:20 » |
|
byo już wiele razy na forum o tym  , lecz napiszę jeszcze raz, ja stosuję u maluchów pokarm tropicala mikrovit basic, rosną w ekspresowym tempie  . pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #604 : Kwiecień 30, 2008, 12:15:09 » |
|
ja osobiście robię tak : jak młode zaabsorbują już woreczek żółciowy to biorę tropical mikrovit vegetable i do malutkiego 10ml pojemniczka sypię czubek łyżeczki i dodaję trochę wody, żeby zrobić zawiesinę, to nabieram do strzykawki i ok 5 razy dziennie 1-2 krople w miejsce żerowania narybku to przez 2-3 dni potem nabiora jako tako ciałka  i można podawać rozkruszone wszelakie pokarmy płatkowane  póżniej dołączam także microgran sery i suszoną ochotkę także sery oczywiście sam suchy to nie wszystko, uzupełniam dietę mrożonkami baardzo dobrym pokarmem dla ok 1cm gupików sa przylepiane do szyby tabletki  młode gupiki rosną w szybkim tempie 
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
orzolek1989
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #605 : Kwiecień 30, 2008, 13:37:50 » |
|
Ja swoim młodym gupikom, podaje pokarm płatkowany tylko rozdrabniam go na drobny pyłek i też ładnie na tym rosną. Do tego mały kawałek tabletki i pokarm w granulacie tez rozdrobniony:) po około 3 tygodniach do głównego akwarium wpuszczam i sobie nieźle radzą:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
giermek
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #606 : Kwiecień 30, 2008, 20:24:42 » |
|
czy mieczyki molinezje zjedzą młode gupiki? i czy akwa 17l i 6l to dobre kotniki?
|
|
|
|
|
|
obsada 54 1 hokejówk 14 mieczyków 1molezja 1kirysek 2 glonojady xxx slimaów obsada 17 nic porucz roślin
|
|
|
michal114d
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #607 : Kwiecień 30, 2008, 21:34:51 » |
|
Mieczyki i Molinezje spokojnie mogą zjeść male gupiki, a co do pyt. o kotniki, to uważam ze kotnik wielkości 17l moze być, ale tylko przez pierwsze tygodnie, miesiąc,, narybek nie moze być zbyt długo trzymany(3 miesiące lub dłużej) w takiej wielkości zbiornikach, ponieważ moze skarłowacieć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krecha
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #608 : Maj 04, 2008, 11:17:50 » |
|
Ja swoim młodym gupikom, podaje pokarm płatkowany tylko rozdrabniam go na drobny pyłek i też ładnie na tym rosną. Do tego mały kawałek tabletki i pokarm w granulacie tez rozdrobniony:) po około 3 tygodniach do głównego akwarium wpuszczam i sobie nieźle radzą:D
ja osobiście robię tak : jak młode zaabsorbują już woreczek żółciowy to biorę tropical mikrovit vegetable i do malutkiego 10ml pojemniczka sypię czubek łyżeczki i dodaję trochę wody, żeby zrobić zawiesinę, to nabieram do strzykawki i ok 5 razy dziennie 1-2 krople w miejsce żerowania narybku to przez 2-3 dni potem nabiora jako tako ciałka  i można podawać rozkruszone wszelakie pokarmy płatkowane  póżniej dołączam także microgran sery i suszoną ochotkę także sery oczywiście sam suchy to nie wszystko, uzupełniam dietę mrożonkami baardzo dobrym pokarmem dla ok 1cm gupików sa przylepiane do szyby tabletki  młode gupiki rosną w szybkim tempie  Dziękuję za odpowiedź... Rybcie już wcinają jak zwariowane i urosły  Hyhy, dzisiaj do większego akwa....  Narka  Pozderki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ksiunia
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #609 : Maj 25, 2008, 16:40:13 » |
|
Hej wam mam pytanie czy jak przeniose gupika w ciąży do kotnika to czy ona nie będzie prubowała z tego wyjść i czy nie będzie nie szczęśliwa??? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #610 : Maj 25, 2008, 19:15:00 » |
|
Hej wam mam pytanie czy jak przeniose gupika w ciąży do kotnika to czy ona nie będzie prubowała z tego wyjść i czy nie będzie nie szczęśliwa???  A długo juz jest w ciązy? Zebys za wczesnie nie przeniosla bo i po co 
|
|
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15  160l na ziemi!
|
|
|
Ksiunia
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #611 : Maj 25, 2008, 20:46:05 » |
|
Jeszcze jej nie przeniosłam a i nie wiem dokładnie ile jest w ciąży chyba jakieś 3 tygodnie jeszcze tak bardzo ogromnego brzuszka to nie ma 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #612 : Maj 25, 2008, 20:49:05 » |
|
Jak juz 3 tygodnie to mozesz smialo przeniesc  . Nic sie nie martw o nia  Po porodzie wloz z powrotem do ogolnego akwa i bedzie wszystko dobrze 
|
|
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15  160l na ziemi!
|
|
|
Ksiunia
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #613 : Maj 26, 2008, 17:16:04 » |
|
Słuchajcie wsadziłam moją rybkę do kotnika i ona wariuje tam skacze zaczyna szybko pływać i ogólnie chyba jej się tam nie podoba czy to może spowodować że nie urodzi lub zdechnie ze strachu??Ja ją tam karmię takimi małymi robaczkami i je je ale czasem ma takie napady szału i się boję o nią co mam zrobić nadal ją trzymać w kotniku bo ja chce żeby małe gupiki przetrwały?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michal114d
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #614 : Maj 26, 2008, 19:30:48 » |
|
Rybie w kotniku nic nie powinno się stać, lecz najlepiej i tak jak najmniej do niej zaglądaj, zeby się nie stresowała.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|