Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #60 : Luty 20, 2007, 17:54:39 » |
|
a musi byc gotowana
tak i pokrojona na małe kawałeczki...  Po co ?
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
|
MALY05
|
 |
« Odpowiedz #61 : Luty 20, 2007, 17:55:54 » |
|
a musi byc gotowana
tak i pokrojona na małe kawałeczki...  Po co ? a może po to żeby im było łatwiej 
|
|
|
|
|
|
[45] [15] [4]
|
|
|
delTORO
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #62 : Luty 20, 2007, 22:15:15 » |
|
a może po to żeby im było łatwiej  Łatwiej? Do czego, do zachłysnięcia się? Przecież one zeskrobują pokarm a nie wcinają kawałkami  Co do poprzedników to potwierdzam, jak najwięcej różnych podgotowanych warzyw dla naszych milusińskich. delTORO
|
|
|
|
|
|
112L L260, L201, otocinclus affinis Fundulopanchax nigerianus innidere Microgeophagus ramirezi
|
|
|
|
MALY05
|
 |
« Odpowiedz #63 : Luty 20, 2007, 22:19:44 » |
|
[/quote] Łatwiej? Do czego, do zachłysnięcia się? Przecież one zeskrobują pokarm a nie wcinają kawałkami  Co do poprzedników to potwierdzam, jak najwięcej różnych podgotowanych warzyw dla naszych milusińskich. delTORO [/quote] no dobrze przyznaje że coś pokręciłem 
|
|
|
|
|
|
[45] [15] [4]
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #64 : Luty 21, 2007, 14:23:03 » |
|
Jak się ma większą ilość zbrojników, to warzywa podajemy w różnych miejscach w akwarium, żeby uniknąć walk i umożliwić najsłabszym i najmłodszym zbrojnikom dostęp do pokarmu.
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #65 : Luty 21, 2007, 15:35:39 » |
|
a mi surowa marchew nie tonie, dlaczego ?? ja zawsze daję podgotwaną, taką twardawą ...
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
|
Andrij
|
 |
« Odpowiedz #66 : Luty 21, 2007, 18:48:48 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #67 : Luty 21, 2007, 19:55:07 » |
|
a mi surowa marchew nie tonie, dlaczego ?? ja zawsze daję podgotwaną, taką twardawą ...
A od kiedy rybom się daje surowe warzywa? Gdybyś się troszkę wysilił, to byś wiedział, że podaje się rybom ugotowane warzywa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dominik88330
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #68 : Luty 21, 2007, 20:03:07 » |
|
|
|
|
|
|
|
zostalo tylko skromne 300l 
|
|
|
delTORO
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #69 : Luty 21, 2007, 21:23:22 » |
|
A od kiedy rybom się daje surowe warzywa? Gdybyś się troszkę wysilił, to byś wiedział, że podaje się rybom ugotowane warzywa. Myślę że gotować nie trzeba. Wystarczy 2-3 min w gotującej się wodzie potrzymać i jest ok - ja tak podgotowuję moim mrożonki. delTORO
|
|
|
|
|
|
112L L260, L201, otocinclus affinis Fundulopanchax nigerianus innidere Microgeophagus ramirezi
|
|
|
Katka
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #70 : Luty 22, 2007, 16:34:32 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #71 : Luty 22, 2007, 21:15:49 » |
|
Raffy nie życzę sobie takich uwag "wysiliłbyś się " kilka stron wcześniej była dyskusja o gotowaniu ...  i surowa może być, więc może ty się WYSIL i przeczytaj !!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #72 : Luty 23, 2007, 08:18:55 » |
|
Surową to sobie moje papugi jedzą  Jest często za twarda i nie chce tonąć, poza tym niektórzy mają też młode zbrojniki i mogą sobie nie poradzić sobie z taką marchewką. Ale jak wiesz lepiej to OK, w końcu to nie moje ryby. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #73 : Luty 24, 2007, 13:32:14 » |
|
nie twierdzę, że wiem lepiej, bo jak wyżej napisałem daję rybom podgotowaną marchewkę, a jak póbowałem surową to mi nie tonęła
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|