Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: misiaczek 36l  (Przeczytany 6911 razy)
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 22, 2011, 10:40:01 »

Lepiej  Cheesy

Ale nie wiem czy tylko w moim odczuciu, termometr który jest przytwierdzony do szyby z tyłu albo bym wsadzał do akwa tylko na czas sprawdzania temp. albo kupił bym za 1 zł czarną przyssawkę i przykleił go na jednej z bocznych ścianek, by nie rzycał sie tak w oczy.

Roślinki wyglądają ładnie choć nadal nie masz jak zasłonić nimi filtra, co w przypadku twojego akwarium miało by kluczowy wpływ na jego estetykę.

Poszukaj w okolicy być może znajdziesz takiego łupka jakiego ja chcę odsprzedać w Krakowie, taki załatwił by sprawę od razu (poglądaj) :
http://www.akwarium.net.pl/forum/sprzedam/%28krakow%29-sprzedam-70cm-go-lupka-%28kamien%29-lub-za-rosliny/

Odłupując połowę zakrył byś nią całkowicie filtr i jeszcze by ci zostało na przykrycie całej ściany w akwarium.
Może warto byś u siebie poszukał czy ktoś nie sprzedaje lub czy nie ma takiego w sprzedaży na składzie budowlanym, kosztował by cie koło 10zł choć może być trudno z wyszukaniem takiego kawałka jak mój, ale tobiw wystarczą niewielkie kawałki Smiley

Pozdrawiam.

Koltar
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 30, 2011, 22:33:41 »

Witam.
Misiaczek jak się nieda wyłączyć natleniania ?
Wystarczy że odepniesz rurkę taka zielona z tego co widziałem na fotce u ciebie,jeden koniec masz na zewnątrz a drugi podłonczony jest zaraz przed wylotem z końcówki z filtra i tyle.
A jeżeli boisz sie o rybi że się poduszoł to się nie martw tylko odwruć końcówkę w górę tak aby poruszała taflą wody, w ten sposób napowietrzysz akwarium .
misiaczek
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Maj 01, 2011, 11:36:49 »

dobra spróbować zawsze można nie Wink
misiaczek
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Maj 03, 2011, 21:00:42 »

to tak naprawdę cała lista zakupów-w zależności od tego jaki zbiornik chcesz założyć, będzie ona dłuższa, lub bardzo krótka. Pooglądaj akwaria doświadczonych forumowiczów, popatrz co tam mają, poczytaj trochę. Zadaj to samo pytanie, kiedy już zdecydujesz się na konkretny rodzaj baniaka.
pozdr

więc mam nową koncepje  która jest aktualizacją pierwszego posta

podjąłem  sie próby zasłonięcia filtra i grzałki i dodałem kamienia
a oto efekt
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/41e941c4dba6ee3b.html
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2011, 22:42:35 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
mw194
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Maj 03, 2011, 21:14:01 »

albo kupiłeś lepszy aparat do robienia zdjęć albo naprawdę twoje akwarium zrobiło się ładniejsze, no wszystko idzie w dobrym kierunku. A co do zakładania nowego akwa to pozostaje tylko czytać książki lub forum od dechy do dechy Smiley oczywiście w zależności od tego czy chcesz sobie prowadzić akwa od tak sobie czy jakoś bardziej po ludzku dla rybek, czyli wydatek dodatkowy na testy wody. W sumie obojętnie jakiej wielkości akwa się zakłada można wydać nieskończona ilość pieniędzy na rzeczy potrzebne do  akwa wszystko zależy od jakości sprzętu i podejścia osobistego.
misiaczek
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Maj 03, 2011, 21:17:57 »

aparat mam ten sam   tak myslałem wcześnij już o testach i mam pytanie przy okazji jakie sa lepsze kropelkowe czy te wskażniki papierkowe
mw194
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Maj 03, 2011, 21:52:23 »

papierki można do kosza wyrzucić. Kropelkowe droższe ale i o wiele lepsze najlepiej takie co mają małą skale pomiarów np w ph najlepiej to 0,2 a nie 0,5 bo trudno zorientować się czy masz np 7 czy 7,5
misiaczek
Nowy
*

« Odpowiedz #22 : Maj 03, 2011, 21:59:56 »

a polecasz jakieś konkretne ?
mw194
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #23 : Maj 04, 2011, 08:54:17 »

sam nie wiem do końca ja mam tetry, ale większość ludzi kupuje jbl, możesz sobie kupować testy oddzielnie po ok 20 -30 zl za test albo kupić mały komplet podstawowych testów z walizką od jbl za ok 120 zl. Koszty podobne.
Koltar
Nowy
*

« Odpowiedz #24 : Maj 05, 2011, 00:30:26 »

Ph i twardość ogólna GH,to jakieś 40 może 45 zł
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: