DarekW
Nowy

|
 |
« : Listopad 28, 2010, 17:37:20 » |
|
witam ok miesiąt temu padł zniknął mi kirys albinos możliwe że się rozłożył czy truje wodę ?? bo od tego czasu padły 3 pstre i spiżowy a dodatkowo troszkę zmarniały roślinki. poza tym mam neonki, razbory ,danio i molinezje ale one czują się dobrze. kiryski miały małą dziurkę na brzuszku czy to normalne??? ten który właśnie lekko dyszy też ma dziurkę małą !!!! mam poza tym helenkę ślimaka i zbrojnika niebieskiego
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2010, 18:34:33 wysłane przez DarekW »
|
|
|
|
|
|
lwica79
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 28, 2010, 18:41:07 » |
|
napisz wszystko o akwarium, warunkach, karmie...inaczej nikt Ci nie udzieli odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekW
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 28, 2010, 18:47:38 » |
|
akwa 112l 3 molinezje 8 neonoów inesse 8 razborek 3 danio czerwone 2 danio pstre 1 helenka 1 zbrojnik niebieski napowietrzacz kaskada aqua clear 50 podłoże z nawozem nie pamiętam jakie kolor brązowy a na nim żwirek i różne roślinki zamówiełem kiedyś na allegro a lampy standardowe do pokrywy były w tym miesiącu wymieniam tylko jeszcze nie wiem na jakie i tu też bym zdał się na opinie zbiornik ma 3 miesiące pewnie to jest małe przerybienie ale rybki sa jeszcze małe a pozatym szykuję za 2-3 miesiące drugi zbiornik synkowi w jego pokoju więc podziele.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oloix
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 28, 2010, 19:00:40 » |
|
yyyyyeeeeee hhmmmmmm. Jakby padł i się rozkładał to byś czuł, dosyć specyficzny zapach. Przynajmniej ja to u siebie czułem. Robiłeś testy wody ? Czy akwarium dojrzewało ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 28, 2010, 19:02:12 » |
|
Jakie masz parametry wody ? Temp ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekW
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 28, 2010, 19:06:35 » |
|
akwa dojrzewało 3 tyg pozatym ma juz 3 miesiące temp wody to 27 stopni a pokarm tropical ichtio vit parametry jutro sprawdze bo kupie test, zastanawia mnie ta dziurka na brzuszku czy to normalne?? no i roślinki troszkę zmarniałr te korzonki które im rosną brązowieją
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2010, 19:12:11 wysłane przez DarekW »
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 29, 2010, 08:28:08 » |
|
Jeden roskladajacy sie kirysek nie powinien tak wplynac na wode w baniaku. Przerybienia raczej nie masz problem moze byc z filtracja wody lub ogolnie z woda w baniaku. Co do dziurki pierwszy raz cos takiego slysze moze jakis pasozyt.
sory za brak polskich znakow.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 29, 2010, 09:03:25 » |
|
Jak często robisz podmianki? Masz aqua clear rozkręconego na maxa? ile godzin świecisz? powąchaj z bliska wodę czy aby nie czuć jednak padliną I przede wszystkim parametry. Daj fotkę dziury...
|
|
|
|
|
|
I consider myself as a one fish wolf pack
|
|
|
DarekW
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 29, 2010, 14:46:45 » |
|
dziś zrobię testy wody to dam znać , dziękuję za zainteresowanie. a co do roślinek to dziś część wykopałem i łodyżki są popodgryzane więc chyba rybki je gryzą i przez to padają. muszę im jakoś uzupełnić pokarm tak  ? aqua clear jest na maksa rozkręcony i woda czysta więc myśle że filtracja oki. poczekam na te parametry to mi powiecie czy sa oki bo zielonego pojęcia o tym jakie powinny byc nie mam. jeszcze raz dzięki.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2010, 14:48:37 wysłane przez DarekW »
|
|
|
|
|
DarekW
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 30, 2010, 19:56:46 » |
|
Witam testów wody nadal nie mam może jutro uda mi się zdążuyć do akwarystycznego zanim zamkn ale mam zdjęcie kiryska , który stał się osłabiony ale jeszcze żyje z tym dziwnym czyms na brzuszku tą , dziurką. Czakam na jakieś info dzięki.  ale myślę ze w tej dziurce jest problem
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2010, 22:06:46 wysłane przez DarekW »
|
|
|
|
|
DarekW
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 30, 2010, 22:20:18 » |
|
I jeszcze jedna fotka: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marzeion
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 30, 2010, 22:26:21 » |
|
A moze helenka Ci w nocy je podjada 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 01, 2010, 15:48:18 » |
|
pierwszy raz coś takiego widze <wow> ! jak ryba zdycha to ryby wyczuwają to i podgryzają rybe ale z tego co mówisz to ryby ci nie zdychają tylko mają to już tak ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekW
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 01, 2010, 16:21:16 » |
|
No tak dziurkę już miała i jeszcze żyła ok. tygodnia powiedzmy.Niezła jazda .....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 02, 2010, 19:38:38 » |
|
NO! Eksperci od chorób - weźcie się za robotę!! Temat jest ciekawy i nietuzinkowy. Warto pokombinować razem...
|
|
|
|
|
|
I consider myself as a one fish wolf pack
|
|
|
|