|
emperor
|
 |
« Odpowiedz #15 : Listopad 11, 2010, 19:34:15 » |
|
Stylowa tapeta!! Sam sobie taką zrobie w swoim baniaku.
Nie kop leżącego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #16 : Listopad 11, 2010, 19:46:00 » |
|
Nie kop leżącego  Nie rozumiem czemu się nabijacie  rekin jest jak wspomniałam wcześniej "całkiem sympatyczny", lepszy niż standardowe fototapety gdzie są roślinki albo rafa  Trochę fantazji  No a poza tym na niektórych fotach wygląda jak by właśnie zjadał jakąś rybkę co mnie niezmiernie rozbawiło 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tasiorek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #17 : Listopad 11, 2010, 20:07:33 » |
|
tylko jest problem z rodzicami, niewiem czy się dadzą namówić na ponowną zmianę akwarium mimo tego że 54l już mam  jutro spróbuję coś wykombinować 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emperor
|
 |
« Odpowiedz #18 : Listopad 11, 2010, 20:08:06 » |
|
Nie kop leżącego  Nie rozumiem czemu się nabijacie  rekin jest jak wspomniałam wcześniej "całkiem sympatyczny", lepszy niż standardowe fototapety gdzie są roślinki albo rafa  Trochę fantazji  No a poza tym na niektórych fotach wygląda jak by właśnie zjadał jakąś rybkę co mnie niezmiernie rozbawiło  Mnie też między innymi rozbawiło. Nie oznacza to jednak, że się z kogoś nabijam......chociaż troszeczkę humoru nikomu nie zaszkodzi. Nie traktujcie wszystkiego tak poważnie. Odrobinę dystansu.  Pozdrawiam
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2010, 20:10:15 wysłane przez emperor »
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #19 : Listopad 11, 2010, 20:09:44 » |
|
Nie kop leżącego  Nie rozumiem czemu się nabijacie  rekin jest jak wspomniałam wcześniej "całkiem sympatyczny", lepszy niż standardowe fototapety gdzie są roślinki albo rafa  Trochę fantazji  No a poza tym na niektórych fotach wygląda jak by właśnie zjadał jakąś rybkę co mnie niezmiernie rozbawiło  Mnie też między innymi rozbawiło. Nie oznacza to jednak, że się z kogoś nabijam......chociaż troszeczkę humoru nikomu nie zaszkodzi. Oj tam. Stylowa tapeta i tyle. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #20 : Listopad 11, 2010, 21:08:41 » |
|
tylko jest problem z rodzicami, niewiem czy się dadzą namówić na ponowną zmianę akwarium mimo tego że 54l już mam  jutro spróbuję coś wykombinować  Skoro nastawialiście się na 40l to 54 nie powinno być chyba problemem? Nie wiem jak tam sprzęt (grzałka i filtr) czy się nada do większego niż te nieszczęsne 21l. A poza tym różnica między 21 a 54 to tylko 33l wody, więc może ci się jakoś uda przekonać rodziców myślę, że jeśli dobrze uzasadnisz to się powinni zgodzić. Powiedz im, ze Twoja decyzja nie wynika z tego, że ci się coś odwidziało tylko z tego, że ryby, które masz nie dadzą rady w tak małym litrażu przetrwać i po prostu chcesz zapobiec aktom agresji/kanibalizmu itp. Akwarium 21l może być też fajną sprawą, ale raczej nie dla ryb. Jak będziesz miał kiedyś wenę żeby je zaaranżować i kase na filter i grzałkę to możesz sobie zrobić ładne krewetkarium - na pewno się rodzicom spodobają te stworzonka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tasiorek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #21 : Listopad 11, 2010, 21:11:31 » |
|
gosieks83 dzięki wielkie, i pozostałym również trzymajcie za mnie kciuki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ricco
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #22 : Listopad 13, 2010, 01:52:26 » |
|
No i jak toczy się sytuacja w naszym omyłkowym litrażu??? Mam nadzieje ze sklep przyjmie reklamację a rybki na tym nie ucierpią bo postarasz się to załatwić szybka a nie znikniesz z forum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #23 : Listopad 27, 2010, 10:20:48 » |
|
Odjechana tapeta! 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
tasiorek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #24 : Listopad 27, 2010, 18:35:05 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2010, 17:37:43 wysłane przez tasiorek »
|
|
|
|
|
tasiorek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #25 : Listopad 28, 2010, 17:37:26 » |
|
akwarium jednak zostało, tylko będę zmuszony oddać 3/4 ryb. teraz moim celem jest dążenie do zakupu akwarium 200l, ale zanim uzbieram będę się powoli uczył na własnych błędach Wink mam pytanie ile zmieści się krewetek w moim akwarium licząc że obsada była by taka 3 gupiki + młode , zbrojni niebieski, 2 otoski, zastanawiam się nad kupnem red cherry, ile się ich zmieści ? i czy wogóle je dawać ?
proszę o jak najszybszą odpowiedź, dziękuję, sory a post pod postem ale chciałem zaktualizować, a niewiem jak się kasuję wiadomości
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kuba1006
Stały użytkownik

Crystal'ka :)
|
 |
« Odpowiedz #26 : Listopad 28, 2010, 17:57:25 » |
|
Możesz je tam dać. Polecam na początek 6 sztuk. A co do zbrojnika to za duży jest do tego akwarium. Co do otosków to nie wiem czy możesz je trzymać, ale jeśli możesz to jest ryba stadna i min. 5sztuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)
|
 |
« Odpowiedz #27 : Listopad 28, 2010, 19:07:37 » |
|
Tak zgadzam sie z kuba zbrojnik za duzy na ten litraż : "Zbiornik: duży, minimum 100 l"A ta Fototapeta jest genialna hehh
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tasiorek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #28 : Listopad 28, 2010, 20:37:27 » |
|
yy  wiem właśnie ten zbrojnik, tylko szkoda mi go oddawać jest taki fajny  narazie go zostawię jak urośnie parę cm. wtedy pomyślę  dziękuję za odpowiedź, i komentarze 'tapeta' 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tasiorek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #29 : Listopad 29, 2010, 17:26:03 » |
|
czyli ta obsada na moje akwarium będzie teraz dobra? : 1x otosek 1x zbrojownik niebieski 3x gupik 5x red cherry
tylko teraz niewiem czy dokupić otoska czy go też wyeliminować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|