kuba1006
Stały użytkownik

Crystal'ka :)
|
 |
« Odpowiedz #45 : Listopad 30, 2010, 20:13:11 » |
|
Muszę Cię zmartwić. Na otoski min. 50cm akwarium i ok 50l.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tasiorek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #46 : Listopad 30, 2010, 20:14:42 » |
|
ale krewetki red cherry poradzą sobie z glonami na szybie, liściach. ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kuba1006
Stały użytkownik

Crystal'ka :)
|
 |
« Odpowiedz #47 : Listopad 30, 2010, 20:16:55 » |
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Otocinklus_przyuj%C5%9Bciowy - oto link. Krewetki to istna ekipa sprzątająca. Krewetki zjadają glony, więc powinny dać sobie radę z glonami  . Jednakże nie zapomijacie, że glony składają się głównie z wody, więc powinny być dokarmiane.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)
|
 |
« Odpowiedz #48 : Listopad 30, 2010, 20:40:52 » |
|
ale krewetki red cherry poradzą sobie z glonami na szybie, liściach. ?
Tak jak kuba napisał glon to nie jakiś stary pokarm tylko woda ! bo też kiedyś myślałem że zbrojnik wyrzywi się " pucując mi szyby akwa " 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tasiorek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #49 : Listopad 30, 2010, 20:50:35 » |
|
czyli tak: red cherry, napewno godnie zastąpia glonojady zbrojnikowate ? ile mógłbym ich trzymać ? ile bym zapłacił za tyle sztuk ? i czy są w każdym zoologicznym ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #50 : Listopad 30, 2010, 20:55:43 » |
|
czyli tak: red cherry, napewno godnie zastąpia glonojady zbrojnikowate ? ile mógłbym ich trzymać ? ile bym zapłacił za tyle sztuk ? i czy są w każdym zoologicznym ?
zastąpi ale również musisz je karmić np. tabletkami które się rozpuszczą okolo 6 sztuk do 20l. czyli jak masz wiecej l. to wiecej RC ja widzialem w zoolog. 3zl za sztuke jak ich nie bedzie to mozesz zamowic w sklepie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tasiorek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #51 : Listopad 30, 2010, 20:58:23 » |
|
a będą mogły być karmione np. warzywami itp. bo coś o tym czytałem. a korzeń jest raczej niezbędny ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andrij
|
 |
« Odpowiedz #52 : Listopad 30, 2010, 20:59:19 » |
|
Jedno wiem na pewno. Nie są w każdym sklepie zoologicznym  a korzeń jest raczej niezbędny ?
Lepiej będą się czuły z nim niż bez niego 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2010, 21:59:39 wysłane przez Grajewiak »
|
|
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #54 : Listopad 30, 2010, 21:17:36 » |
|
Panowie, zbiornik jakim dysponuje autor tematu nadaje się jedynie na krewetki. Po co na siłę wpychać tam jakiekolwiek ryby? Wszelkie dywagacje dotyczące minimalnych długości zbiornika dla danego gatunku ryb nie mają sensu bo obecne szkło jest za małe. Szkoda ryb, szkoda czasu - bo tego potrzeba będzie sporo by utrzymać równowagę biologiczną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lajtowygosc
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #55 : Listopad 30, 2010, 21:30:07 » |
|
Panowie, zbiornik jakim dysponuje autor tematu nadaje się jedynie na krewetki. Po co na siłę wpychać tam jakiekolwiek ryby? Wszelkie dywagacje dotyczące minimalnych długości zbiornika dla danego gatunku ryb nie mają sensu bo obecne szkło jest za małe. Szkoda ryb, szkoda czasu - bo tego potrzeba będzie sporo by utrzymać równowagę biologiczną.
świeta racja jak zarośnie roślinkami to nawet krewetki mogą mieć ciasno
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #56 : Listopad 30, 2010, 21:42:01 » |
|
świeta racja jak zarośnie roślinkami to nawet krewetki mogą mieć ciasno
Tak zgadzam się z mrs:) lajtowygosc jak dla mie to przesadziles troche z tymi krewetkami bo przynajmniej ja roslinki przycinam więdz nie dopuszczam do konkretnego "zachwaszczenia" zbiornika. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lajtowygosc
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #57 : Listopad 30, 2010, 21:48:00 » |
|
przesadzić nie przesadzić chcieć doradzić hehe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tasiorek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #58 : Grudzień 01, 2010, 07:29:27 » |
|
hnn.. zostają gupiki i neony czerwone, moje akwarium i moim zdaniem obsada jest dobra, a 3 ryb a akwarium nie chcę trzymać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby
|
 |
« Odpowiedz #59 : Grudzień 01, 2010, 10:03:59 » |
|
hnn.. zostają gupiki i neony czerwone, moje akwarium i moim zdaniem obsada jest dobra, a 3 ryb a akwarium nie chcę trzymać.
w takim razie, skoro ty wiesz jak chcesz i to twoje, to po co zawracasz gitare? męczysz żywe stworzenia jeszcze wypisujesz coś na poważnym forum... Dorośniesz, miejmy nadzieje że zrozumiesz co próbowali ci przekazać ludzie pisząc te posty, bo neony czerwone i 20 l to nieporozumienie... Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|