|
dobraf
|
 |
« Odpowiedz #30 : Wrzesień 10, 2010, 20:43:26 » |
|
ze mnie żaden fachowiec ale tarło jest jak nic, imho najlepiej byłoby zostawić do tej wiosny tylko tą parę samą, traktując baniak póki co jako tarliskowy, wiadomo, że na dłuższą metę dla jednej pary jest za mały a zostawiając w nim obecnie 4 akary w tym trącą się parę może się to skończyć ciężkim nokautem, także przetrzymanie pary do wiosny imho ok ale osobiście jak najszybciej szukałbym nowego domu dla pozostałych dwóch rybci,
btw, gratulacje no i czekam na film/foty
pzdr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...
|
 |
« Odpowiedz #31 : Wrzesień 10, 2010, 20:51:05 » |
|
ze mnie żaden fachowiec ale tarło jest jak nic, imho najlepiej byłoby zostawić do tej wiosny tylko tą parę samą, traktując baniak póki co jako tarliskowy, wiadomo, że na dłuższą metę dla jednej pary jest za mały a zostawiając w nim obecnie 4 akary w tym trącą się parę może się to skończyć ciężkim nokautem, także przetrzymanie pary do wiosny imho ok ale osobiście jak najszybciej szukałbym nowego domu dla pozostałych dwóch rybci,
btw, gratulacje no i czekam na film/foty
pzdr
filmik jest już na YT tylko, że sie jeszcze "przetwarza". Jak bedzie gotowy to wstawię link P S Baniak będzie pod koniec roku - to już postanowine i niech sie żona obraz, wyprowadza do mamusi, ale bedzie najpierw duzy baniak a potem remont. A co!
|
|
|
|
|
|
Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
|
|
|
badrass
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #32 : Wrzesień 10, 2010, 20:52:58 » |
|
|
|
|
|
|
|
Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
|
|
|
|
dobraf
|
 |
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 10, 2010, 20:55:41 » |
|
P S Baniak będzie pod koniec roku - to już postanowine i niech sie żona obraz, wyprowadza do mamusi, ale bedzie najpierw duzy baniak a potem remont. A co!
he he he, ja remont a raczej adaptację poddasza powoli kończę, szafka DIY pod baniak już stoi i czeka - jeszcze w tym roku powinienem odpalić większą bańkę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
margin
|
 |
« Odpowiedz #34 : Wrzesień 10, 2010, 21:26:10 » |
|
No to szykuj apartament dla nowożeńców, gratuluję. Ale szybko rosną, pewnie po tych neonkach 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 14, 2010, 08:50:10 » |
|
No to szykuj apartament dla nowożeńców, gratuluję. Ale szybko rosną, pewnie po tych neonkach  No baniak będzie niedługo - płyty do przerobienia szafki już zamówione, jeszcze troche kasy muszę odłożyc (pewnie po wypłacie) i baniak zakupię - pewnie ten zestaw: http://allegro.pl/akwaria-producent-proste-120x40x50-pokrywa-tanio-i1220900106.html od Bizona - robi najtaniej i bardzo estetycznie. A po neonach rzeczywiście już tylko pozostało wspomnienie. Ryby rosną jak szalone, tylko nie wiem dlaczego ten największy samiec chowa się w kokosie i przed wejściem do kokosa wygarnął wielką kupkę piachu. Czy to normalne?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hubikopter
|
 |
« Odpowiedz #37 : Wrzesień 14, 2010, 18:04:19 » |
|
Ryby rosną jak szalone, tylko nie wiem dlaczego ten największy samiec chowa się w kokosie i przed wejściem do kokosa
wygarnął wielką kupkę piachu. Czy to normalne? I pewie niedługo zacznie spraszać samicę i się nad tą kupką trząść - będzie tarło.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #38 : Wrzesień 14, 2010, 19:16:07 » |
|
Pewnie, że lepiej ale źle wyliczyłem pokój i nie da rady musi byc 120x40. Tym bardziej mam pocięty materiał na pokrywe 125x50 z aluminium gr 4mm, czyli wierz sie nawet nie ugnie tak jak w spienionym PCV. Nie chce mi się tego juz przerabiać. Hmm... do sprzedania - jesl ktoś ma zacięcie majsterkowicza to napewno zrobi z tego super pokrywę. Szczegóły na PW edit: Hubikopter I pewie niedługo zacznie spraszać samicę i się nad tą kupką trząść - będzie tarło.
A te trzy mniejsze sczepiają sie pyskami - niezwykłe zachowanie
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2010, 20:43:26 wysłane przez badrass »
|
|
|
|
|
|
Hubikopter
|
 |
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 14, 2010, 19:36:54 » |
|
Pewnei już wojują o swój skrawek ziemi  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #40 : Październik 27, 2010, 20:42:42 » |
|
Dawno nie pisałem w tym wątku ale dużo się zmieniło. Akary od miesiąca pływają w 240l, wraz z 6-cioma skalarami. W baniaku są korzenie z poprzedniego baniaka 112l, podłoże piach dołożyłem trochę valisnerii (to tylko tak na początek, potem idzie do kibla), szyszki olchowe liście dębu i buku oraz dwa kamienie otoczaki wielkości po pół cegłówki. Warunki muszą być dobre ponieważ akary już drugi raz wytarły się na jednym z kamieni, a skalary składają jaja na filtrze. Jak dorwę dobry aparat to wstawię baniak w "Nasze akwaria"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #41 : Październik 27, 2010, 20:56:54 » |
|
Dawno nie pisałem w tym wątku ale dużo się zmieniło. Akary od miesiąca pływają w 240l, wraz z 6-cioma skalarami. W baniaku są korzenie z poprzedniego baniaka 112l, podłoże piach dołożyłem trochę valisnerii (to tylko tak na początek, potem idzie do kibla), szyszki olchowe liście dębu i buku oraz dwa kamienie otoczaki wielkości po pół cegłówki. Warunki muszą być dobre ponieważ akary już drugi raz wytarły się na jednym z kamieni, a skalary składają jaja na filtrze. Jak dorwę dobry aparat to wstawię baniak w "Nasze akwaria"
Czekamy, czekamy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|