Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: cichla oceallaris  (Przeczytany 11327 razy)
aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Lipiec 02, 2010, 23:35:27 »

tak zgadzam się z mrs i dobrafem , chciałbym was poznać osobiście i podzielić się w cztery oczy bo jak widzę tylko umiecie szczekać .  powalczyłbym z wami intelektualnie. Kiss a tak apropo to nigdy nie bedziecie mieć takich ryb , brakuje wam jaj, chodujcie sobie dalej gupiki i glonojady. h e he

do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
wkukler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Lipiec 03, 2010, 09:13:28 »

tak zgadzam się z mrs i dobrafem , chciałbym was poznać osobiście i podzielić się w cztery oczy bo jak widzę tylko umiecie szczekać .  powalczyłbym z wami intelektualnie. Kiss a tak apropo to nigdy nie bedziecie mieć takich ryb , brakuje wam jaj, chodujcie sobie dalej gupiki i glonojady. h e he
Chyba bardziej "brakuje jaj" osobie która trzyma zwierzęta w strasznych warunkach, niż tej  osobie która dba o swoje pospolite glonojady i gupiki.
chciałbym was poznać osobiście i podzielić się w cztery oczy bo jak widzę tylko umiecie szczekać.
czytając twoją wypowiedź zastanawiam się kto tu więcej  szczeka.
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #17 : Lipiec 03, 2010, 09:41:26 »

Chyba bardziej "brakuje jaj" osobie która trzyma zwierzęta w strasznych warunkach, niż tej  osobie która dba o swoje pospolite glonojady i gupiki.
chciałbym was poznać osobiście i podzielić się w cztery oczy bo jak widzę tylko umiecie szczekać.
czytając twoją wypowiedź zastanawiam się kto tu więcej  szczeka.

A ja się zastanawiam czym to szanowny pan Aresik chciałby się z nami podzielić? Bo chyba nie wiedzą z zakresu akwarystyki.
Wkleiłem Ci niemiecką stronę gdzie masz zbiorniki z rybami które masz albo i nie masz (zauważyłem już, że tego co piszesz nie można traktować serio) to o co Ci jeszcze chodzi?
Skoro nie dociera do Ciebie to, że zakładasz bzdurne wątki, zadajesz bzdurne pytania i upierasz się przy swoim przytaczając bzdurne argumenty (a raczej ich brak) to jak ktoś ma z tobą rozmawiać? To jak ktoś ma Ciebie taktować poważnie?
Masz dobrafa, asagotha,  blonia (tylko w tym wątku) i wielu innych akwarystów (na tym forum) którzy mają sporą wiedze a nie hodują gupików. Ucz się od nich,  bo na razie możesz im buty czyścić a post do którego odniósł się nawet wkuler świadczy tylko i wyłącznie o Twojej ignorancji.
Dodam jeszcze, że czytając Twoje wątki można odnieść wrażenie, że masz w domu oceanarium. Było BW, było Malawi, było catfish (cokolwiek miałeś na myśli pisząc to), było wiele innych gatunków a teraz wylatujesz z rybą która wymaganiami (jak słusznie zauważył bloniu) przekracza możliwości mieszkaniowe/domowe akwarystów.
To jak, ignorancie, dasz sobie spokój z bzdurami?

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #18 : Lipiec 03, 2010, 10:17:32 »

Po 1. mrs mimo nawiasu - dziękuję Smiley
Po 2. mrs nie rób proszę znowu zamieszania i moim zdaniem nie wolno przekreślać ludzi "głupi się urodził i głupi niech zdycha"
Po 3. aresik - jeżeli myślisz, że trzymanie cichli w akwarium to posiadanie jaj, to się mocno rozmijasz z tzw. prawdą Wink To, że nie trzymam konia w mieszkaniu to nie znaczy, że nie mam jaj. Koń by mi sie zmieścił, bo mam spore mieszkanie, ale raczej kolorowo by mu nie było. To jest analogiczny przykład.

I consider myself as a one fish wolf pack
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #19 : Lipiec 03, 2010, 11:15:45 »

Po 1. mrs mimo nawiasu - dziękuję Smiley
Zdanie troche niefortunne wyszło. Miało to brzmieć tak: masz dobrafa, asagotha, błonia (wypowiadających się w tym wątku) i wielu innych akwarystów (na tym forum) którzy mają sporą wiedze a nie hodują gupików.....Chodziło o wyróżnienie ludzi zabierających głos w tej konkretnej sprawie + wszyscy mający odpowiednią wiedze, biorący czynny udział w życiu forum ale nie zabierający głosu w tym temacie. Skrót myślowy mi się wkradł Smiley
Po 2. mrs nie rób proszę znowu zamieszania i moim zdaniem nie wolno przekreślać ludzi "głupi się urodził i głupi niech zdycha"
Spoko, nie mam zamiaru robić zamieszania ani nikogo przekreślać ale, gdy widze chcęć stworzenia wody o różnych parametrach w jednym baniaku albo hodowanie przedmiotowej ryby w szklance to...Z resztą, masz racje. Nie ma co robić zamieszania.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2010, 11:17:58 wysłane przez mrs » Zapisane

aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Lipiec 03, 2010, 19:30:59 »

mrs co ty masz z tą wodą z odmiennymi parametrami. he he . zaczynam się dobrze bawić na tym forum.  Człowieku wez daj trochlę luzu bo Ci żyłka pęknie.  Wiem że to takich ryb trzeba sporego baniaka no ale nie mam ich 10 sztuk i nie trzymam dorosłych okazów, Tylko 4 cm rybcie, aktualnie w 112l. i jak narazie nie zamierzam jej załatwiać akwarium powyżej 1000l bo to by było bez sensu, takich podrostkuów się nie wpuszcza do tak dużych zbiorników bo by ich nie było widać. A tak ogólnie to chciałem się zapytać wszechwiedzący czym się karmi takie maleństwo i tylko tyle.

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #21 : Lipiec 03, 2010, 20:01:16 »

mrs co ty masz z tą wodą z odmiennymi parametrami. he he . zaczynam się dobrze bawić na tym forum.  Człowieku wez daj trochlę luzu bo Ci żyłka pęknie. 
Jestem wyluzowany.

aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Lipiec 03, 2010, 20:06:15 »

z tą wodą to był żart. Przecież każdy by załapał, a masz jakieś ciekawe propozycje jak urozmaicić jej jadłospis?

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #23 : Lipiec 03, 2010, 21:43:43 »

Ja proponuję nie odpowiadać.
I proponuję moderatorowi, żeby zastosował się do podpisu aresika Smiley

Poważnie: Nie będę doradzał w takich kwestiach, ponieważ ryba nie ma warunków, więc nie będę nikogo wspierał w tym procederze.
4cm ryby też muszą się wypływać, w naturze przecież takie podrostki jak piszesz nie siedzą w 112l ...

Szkoda gadać. mrs gratuluję postawy, widzę zmianę i ze swojej strony chwalę Wink

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #24 : Lipiec 04, 2010, 05:49:41 »

Szkoda gadać. mrs gratuluję postawy, widzę zmianę i ze swojej strony chwalę Wink
Bo to taki łańcuszek jest.
Ktoś mnie zdenerwuje, powiem 2 słowa za dużo które zdenerwują Ciebie, powiesz Ty 2 słowa za dużo, zdenerwujesz kogoś innego itp.
Nie ma sensu (po przemyśleniach), za wielu akwarystów tu jest których szanuje żeby się z  nimi kłócić o bzdury.

Pozdrawiam.

aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #25 : Lipiec 04, 2010, 08:21:16 »

Przeniosłem tą małą 4 cm cichle do 300l i wogóle nie pływa po zbiorniku tylko siedzi za filtrem.  teraz to naprawdę ma się gdzie wypływać. To teraz mi powiedz czym ją karmić. A ile kosztują białe robaki w sklepie wędkarskiem?, Jeśli chodzi o to nasze forum to tak dla nie uświadomionych typu bloniu to służy ono  by pomagać ludziom w codziennych problemach z akwarystyką, a nie karceniu i negowaniu, nie masz ochoty to się nie wtrącaj i nie odpisuj, może ktoś bardziej tolerancyjny mi pomoże. Cichle mam i to już się nie zmieni tak szybko jej nie oddam.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2010, 08:30:23 wysłane przez aresik » Zapisane

Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #26 : Lipiec 04, 2010, 08:46:41 »

Z białymi robakami bym nie przesadzał, bo ryby się mocno otłuszczają. Kosztują coś koło 1,5-2 zł za paczkę.
Lepsza jest ochotka i samodzielnie kopane czerwone robaki, a te w sklepie są ostatnio bardzo drogie, bo z 7-8 zł za paczkę, a w paczce z kilkanaście średnich.
Zobacz może, jeśli masz owoce na działce, czy są w nich robaki. Jeśli masz pewność, że nie pryskane, to bym dał. 
Ogólnie mówiąc, sklep wędkarski nie jest tym, co bym polecał, bo ryba jest mała, wrażliwa a nie wiadomo, co się podaje i w jakich warunkach były te robaki wyhodowane. Lepiej chyba odłożyć coś na słońcu, żeby mieć własne robaczki. Dobrze by je przetrzeć w czymś, jak trociny, mąka itp, pochodzą  w pojemniku i same się wypróżnią.
Mam doświadczenie z robactwem, ale nie z takimi rybkami. Ja bym bardzo ostrożnie karmił.
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #27 : Lipiec 04, 2010, 19:42:02 »

Jeśli chodzi o to nasze forum to tak dla nie uświadomionych typu bloniu to służy ono  by pomagać ludziom w codziennych problemach z akwarystyką, a nie karceniu i negowaniu, nie masz ochoty to się nie wtrącaj i nie odpisuj, może ktoś bardziej tolerancyjny mi pomoże. Cichle mam i to już się nie zmieni tak szybko jej nie oddam.

Mi nie chodzi o tolerację. Po prostu nie jesteś w stanie zepwnić rybie odpowiednich warunków i robisz to z premedytacją. Dla mnie jesteś zwyczajnym sadystą i tzw. męczyduszą Sad
A w związku z tym traktuję forum jako miejsce żeby to głośno powiedzieć oraz żeby nie patrzeć obojętnie i właśnie się wtrącać.

Radzę oddać rybę, a innym nie pomagać.

aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #28 : Lipiec 07, 2010, 20:28:17 »

a ja ci radzę bloniu oddać swoje ryby i innym nie doradzać. Bo to ty nie potrafisz zapewnić swoim rybom odpowiednich warunków. a Tak na marginesie cichla zadławiła się inną rybą.

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #29 : Lipiec 07, 2010, 23:41:01 »

a ja ci radzę bloniu oddać swoje ryby i innym nie doradzać. Bo to ty nie potrafisz zapewnić swoim rybom odpowiednich warunków. a Tak na marginesie cichla zadławiła się inną rybą.

Na jakiej podstawie tak sądzisz??

Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: