aresik
Stały użytkownik

|
 |
« : Czerwiec 22, 2010, 17:07:26 » |
|
witam czy ktoś mógłby mi na własnych przykładzie coś o tej rybce? z góry dziękuje.
|
|
|
|
|
|
do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
|
|
|
panchax
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 22, 2010, 22:59:20 » |
|
ja osobiście z ta ryba doczynienia nie miałem, ale kolega łowił takie na wędkę w amazońskiej puszczy - z tego co widziałem na fotkach jakie mi przesłał (sztuki takie po 2- 3kilogramy),ryba ta raczej do akwarium sie nie nadaje - no chyba ze zbiornik powyżej 1000litrow???
nie wiem czy ryba ta ma polska nazwę, ale tłumacząc z angielskiego to bass pawi.
|
|
|
|
|
|
Kris
|
|
|
aresik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 23, 2010, 19:39:03 » |
|
ale czym je karmić? bo jak narazie to narybek zebry mi się skończył, w 10 min cichla wykończyła jakieś 100sztuk. Masakra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
margin
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 23, 2010, 20:57:14 » |
|
Ale ma pojemną mordę  podoba mi się.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
panchax
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 23, 2010, 21:51:28 » |
|
ale czym je karmić? bo jak narazie to narybek zebry mi się skończył, w 10 min cichla wykończyła jakieś 100sztuk. Masakra
to drapieżnik wiec mięchem , najlepiej rybim. W sumie to ryba z okoniokształtnych wiec możesz ja karmić jak okonia
|
|
|
|
|
|
Kris
|
|
|
aresik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 28, 2010, 14:13:29 » |
|
nie miałem nigdy okonia , nie wiem czym karmić . Moja cichla je tylko ochotke i niczego innego nie ruszy. Macie jakieś propozycje?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
panchax
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 28, 2010, 22:51:13 » |
|
spróbuj może dżdżownicę, albo małą rybkę np gupika ochotka sama w sobie jest ok, ale musisz urozmaicić dietę
|
|
|
|
|
|
Kris
|
|
|
aresik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipiec 01, 2010, 19:31:31 » |
|
dżdżownic nie tknie nie zwraca na nie uwagi , nawet nie podpływa do nich, no a małych rybek już nie mam. Miałem p. zebry no ale to zjadła w jeden dziń, no a na gupiki mnie nie stać. much też nie chce jeść. NIe wiem co mogę jej jeszcze dawać oprócz ochotki. Ma ktoś jeszcze jakieś ciekawe propozycje?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipiec 01, 2010, 19:34:02 » |
|
a próbowałeś zapytać tam skąd ją wziołeś czym była karmiona... ja zawsze tak robię ale chyba tylko ja... A tak po za tematem gratuluje potężnego baniaka zawsze chciałem mieć 1000< i trzymać cichle
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radek21Olsztyn
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipiec 01, 2010, 21:51:11 » |
|
Ja zazdroszczę takiego baniaka  Ten Pan na pewno nas nie zawiedzie i nie hoduje tej pięknej i wielkiej ryby w mniejszym akwarium  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipiec 02, 2010, 07:23:17 » |
|
a próbowałeś zapytać tam skąd ją wziołeś czym była karmiona... ja zawsze tak robię ale chyba tylko ja... A tak po za tematem gratuluje potężnego baniaka zawsze chciałem mieć 1000< i trzymać cichle
Obawiam się, że 2000 - 3000 <. http://www.zierfische-boettner.de/ następnie kliknijcie na Kundenaquarien, będą tam zdjęcia baniaków m.in. dla ryby o której jest tu mowa. Będzie też mój ulubiony baniak z wodami Orinoco (14 000l). Ja zazdroszczę takiego baniaka  Ten Pan na pewno nas nie zawiedzie i nie hoduje tej pięknej i wielkiej ryby w mniejszym akwarium  Pozdrawiam  Ja nie rozumiem, skoro wiecie co to za koleś ten cały Aresik, skoro wiecie jakie bzdurne wątki pisze (mój ulubiony: stworzenie miękkiej i twardej wody w jednym baniaku bez fizycznego podzielenia akwarium) to po co w ogóle odpisujecie na jego posty? Chwile był spokój bo się obraził, zrobił nawet stopke gdzie prosi moderatora o usunięcie go z forum. Jak widać, zdanie zmienił i znów zakłada bzdurne wątki, zapomniał tylko stopke skasować 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 07:25:04 wysłane przez mrs »
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 02, 2010, 10:54:57 » |
|
A tak po za tematem gratuluje potężnego baniaka zawsze chciałem mieć 1000< i trzymać cichle
Z mojej strony mrs była to ironia... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 02, 2010, 11:16:20 » |
|
Nie tylko Ty  Mi się zdarzyło parę razy również  Poważnie: Cichla jakakolwiek by to nie była (a wnioskuję, że masz jeszcze małą rybkę skoro zdecydowałeś się ją wziąć, więc nie jest to pewne, że to ocellaris - zdarzają się mało ubarwione teraz w sprzedaży (jakieś takie srebrzyste, bez charakterystycznych plam, więc już w ogóle ciężko powiedzieć)) jest za dużą rybą do jakiegokolwiek akwarium domowego (i mówię to z premedytacją - takiego akwarium jak na stronie cytowanej przez mrs nie postawisz bez zaplanowania konstrukcji domu  aby wytrzymała mając do czynienia z tak dużą ilością wody). Dlaczego nie nadaje się do akwarium? Ponieważ należy do gatunku okoniowatych, żyje w grupach, poluje w grupach i jest generalnie dość dynamiczną rybą (popatrz na jej budowę - jest silna i krępa). Generalnie wolałbym trzymać w akwarium arowanę (chociaż też minimalnie 270x90x90), bo ta jest majestatyczna, raczej skacze niż szybko pływa niż cichlę ocellaris.
|
|
|
|
|
|
I consider myself as a one fish wolf pack
|
|
|
|
dobraf
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipiec 02, 2010, 22:47:21 » |
|
Ja nie rozumiem, skoro wiecie co to za koleś ten cały Aresik, skoro wiecie jakie bzdurne wątki pisze to po co w ogóle odpisujecie na jego posty?
ja np. nie odpisuję ale podpisuję się pod Twoim zdaniem, proponuję olewać ignorantów i trójki (czyt. "truj" dupy znaczy się pupy co by za wulgarnie nie było) 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 22:51:01 wysłane przez dobraf »
|
|
|
|
|
|