Witam wszystkich serdecznie, od dłuższego czasu przeglądam forum i dowiedziałem się naprawdę wielu ciekawych rzeczy które pomogły mi przy budowie mojego akwarium.
I. Zbiornik zalany 05 Marca 2010

Z takim widokiem jem weekendowy obiad, niestety bardzo rzadko kiedy mam okazję zastać taki widok gdyż tylko na weekendy o tej porze jestem w domu.
Wymiary 184cm długości, 60cm szerokości, 60cm wysokości; 150 Galonów
Podłoże: biały piasek wypłukany i wygotowany na górze, około 3 centymetrowa warstwa, pod warstwą piasku około 2 centymetrowa warstwa kamieni.
Osprzęt:
2x filtr i napowietrzacz wewnętrzny Aquael 750 (dwie boczne ściany akwarium)
2x grzałki Aquael 300W (dwie boczne ściany akwarium, obok filtra)
2x napowietrzacz Aquael APR 300 (powietrze jest doprowadzone do 4 rożnych miejsc w w podłożu; na końcu każdej rurki air stone)
1x termometr

na środku akwarium.
Oświetlenie nocne niebieskie 120cm diody LED
Rośliny: Tutaj naprawdę nie znam gatunków, dostałem wszystkie bardzo chore od osoby która likwidowała akwarium, duża większość niestety padła ale spora część wraca do normy

Proszę bez krytyki gdyż wszystkie NAPRAWDĘ były w opłakanym stanie gdy je dostałem. Akwarium ulokowałem specjalnie przy oknie żeby roślinki miały dostęp do światła dziennego (niesamowity widok gdy słońce zachodzi i promienie są skierowane centralnie na grotę ....) Planuję montaż lamp ale tutaj mam dylemat ile i jakich ? Dodam ze tylko chcę żeby było bardzo zielono w okół groty i tam miałem zamiar wstawić 2-3 lampy. Reszta roślin po bokach zbiornika będzie wolniej rosła ale spokojnie myślę że wystarczy im świata dziennego.
Jeżeli ktoś rozpozna jakiś gatunek proszę o PW, uzupełnię info.

Obsada:
Tu niestety chwilowo niemal że pusto ale wpierw chcę zadbać o dobre warunki w zbiorniku.
-3x Brzanka Rekinia (wzięta z likwidowanego zbiornika inaczej bym ryb nie wpuszczał ale nie miałem wyjścia, nie chciałem pozostawić ich bezdomnych na pewno trochę jest im smutno ale wkrótce się to zmieni )
Info
Dwie ostatnie fotki z boku
Lewa strona....

....prawa strona

Temperatura ustawiona na 27 stopni po każdej stronie.
Wieczorem zrobię kilka fotek z oświetleniem nocnym + film na yt.
Będę starał się aktualizować temat na bieżąco:)