Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10
|
 |
« : Styczeń 25, 2010, 17:08:59 » |
|
Witam, czy glonojad, zbrojnik lamparci może być zy np. brzankami rekina, albo gourami? A jak nie to jakie inne ryby do takiego akwarium, co jedzą glony i zanieczyszczenia w akwarium...Z góry dziękuje za odpowiedzi. Ps. Prosze o nazwe i fotke jak to jest możliwe. EDIT : Akwarium 84L 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2010, 18:04:31 wysłane przez kraby1 »
|
|
|
|
|
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 25, 2010, 18:52:21 » |
|
nie moze byc, oszalales czlowieku ze do takiej "szklanki" - bo w porownaniu do tego zbiornika to ten zbrojnik lamparci by mial jak neon w kubku po kawie...
rosnie on az do 50cm dlugosci, te 84l to dla niego wiezienie ma chyba byc?!
|
|
|
|
|
|
w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
|
|
|
Zozolek
Stały użytkownik

Mój Zbrojniczek ;)
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 25, 2010, 19:12:52 » |
|
HAHahah izolatka... też dostałem lamparciego , jeszcze karmiłem go najlepszej jakości tabletkami ze spiruliną i czystą to urósł teraz szukam mu domu zastępczego.. po tych tabletkach strasznie syfi i bez nich też...Mam gurami .. i nie zauwazyłem nic "zlego" w nim, glonojad głównie wypływa jak karmie płatkami itd , wszystko to co spada na dół go interesuue ,a potem "odkurza" ale tylko pokaram , normlanie przyczepia się do korzenia lub chowa sie w grocie ;)Dominuje w akwa  .Pięknie komponuje się w dużych zbironikach z duza ilościa roślin , jego "grzebien jest mega .
|
|
|
|
|
|
-112l - Ogólne. -20l - Przyszłe Krewetkarium.
Pozdrawiam
|
|
|
Krab
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 25, 2010, 19:20:35 » |
|
Glonojad ma się bardzo dobrze, nie potrzebuje wiekszego akwarium, a rosnie do wielkośći akwarium, nie urośnie do 50cm w 84L...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zozolek
Stały użytkownik

Mój Zbrojniczek ;)
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 25, 2010, 19:27:48 » |
|
Ma się bardzo dobrze skąd wiesz mówił Ci? Rośnie do wielk. akwa - skarłowacieje szkoda pięknej rybki.
|
|
|
|
|
|
-112l - Ogólne. -20l - Przyszłe Krewetkarium.
Pozdrawiam
|
|
|
Radek21Olsztyn
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 25, 2010, 21:16:36 » |
|
Kraby1 śledzę od jakiegoś czasu posty przez Ciebie napisane . Na usta ciśnie mi się tylko jedno słowo- żal. Lepiej będzie jak na razie będziesz powiększał swoją wiedzę poprzez śledzenie odpowiedniej LITERATURY. Prośba wielka , nie wprowadzaj już więcej początkujących akwarystów w błąd swoimi nie podpartymi doświadczeniem radami . Na tym forum jest kilkadziesiąt osób o wielkiej wiedzy merytorycznej i to oni powinni się wypowiadać . Nie odbieraj tego jako agresję na Twoją osobę , piszę to tylko w trosce o początkujących hobbystów. I uwaga , na tym forum liczba napisanych postów nie powinna być wskażnikiem wiedzy usera . Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krab
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 25, 2010, 21:19:58 » |
|
Kolejna osoba  I co to ma byc za forum.... a temat byl o glonojadzie a nie O MNIE 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wkukler
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 25, 2010, 21:29:33 » |
|
ale piszesz, że glonojad dopasuje się do wielkości akwarium, a o tym że to karłowatość wie każde "akwarystyczne dziecko". I nie miej pretensji do wszystkich na forum, tylko do siebie bo nie dość że skrzywdzisz swoje ryby, to wprowadzasz swoją niewiedzą (żeby nie napisać głupotą) w błąd innych i sprawiasz że popełniają te same błędy co ty. W podpisie masz kiryski, do akwarium 84l powinny wystarczyć,zbrojnik i gurami(czekoladowy może, ale jest trudny w hodowli) nie mogą być w tym akwarium, brzanka rekinie też jest na to akwarium za duża.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 25, 2010, 21:50:30 » |
|
Kolejna osoba  I co to ma byc za forum.... a temat byl o glonojadzie a nie O MNIE  Ale on ma racje glonojad nie nadaje się do 84l akwa jedynie co tam możesz trzymać to otoski lub kiryski. Brzanka rekinia też się nie nadaje do tak małego litrażu i nie wiem jak gurami.Forum jest bardzo dobre tylko pytaniami ''czy glonojad, zbrojnik lamparci może być zy np. brzankami rekina, albo gourami, Akwarium 84L Grin'' robi się coraz mniej ciekawe i schodzimy do poziomu neo i niszczymy sobie tylko nerwy.Przecież wiesz , ,ze nie można trzymać zbrojnika nie w mniejszym akwa niż 112 (zależy od gatunku).
|
|
|
|
|
|
45 l XxX-gupiki z młodymi 5-kiryski pstre 35l W planach muszlowce  --------------- 
|
|
|
Krab
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 26, 2010, 00:58:20 » |
|
Nie, mi chodzi oto ze on jest kolejnym co mnie krytykuje 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 26, 2010, 07:36:03 » |
|
Glonojad ma się bardzo dobrze, nie potrzebuje wiekszego akwarium, a rosnie do wielkośći akwarium, nie urośnie do 50cm w 84L...
Zmień swoje podejście, jak chcesz być akwarystą, a nie sadystą!
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
|
|
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 26, 2010, 15:01:15 » |
|
OT powstal, usun ten temat kraby1 i postaraj sie nie klikac na klawiaturze jak przeczytasz kolejny temat pisany przez nowicjusza zebys przypadkiem nie mowil im takich rzeczy jak w tym temacie ze ryba ktora rosnie do 50cm moze byc w "szklance" i bedzie sie jeszcze po kilku latach do nas usmiechala w podziece za cieple serce i oddanie jej...
czlowiek ma sie uczyc na bledach, Ty tego ZDECYDOWANIE nie robisz! My Ci mowimy prawde, Ty innym tylko klamstwa. Ciesze sie ze nie trafilem na taka osobe jak Ty kiedy trafilem na to forum i szukalem porad na temat mojego akwarium bo mialbym pewnie w nim piranie z neonkami...
|
|
|
|
|
|
w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
|
|
|
|